Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μηνύματα συμπαράστασης στην ΟΛΜΕ για την απεργία στις 18-10-2012



Εκ μέρους της SNES-FSU (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ) θα θέλαμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και την αλληλεγγύη μας στην απεργία σας στις 18 Οκτωβρίου.
Οι αγώνες σας που εκφράζουν και πάλι την ισχυρή αντίσταση του ελληνικού λαού στα μέτρα λιτότητας, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην οργάνωση κοινών κινητοποιήσεων σε όλη την Ευρώπη Ελπίζουμε με την ελπίδα ότι θα οδηγήσουν σε πιο φωτεινές μέρες για όλους εσάς στην
Ελλάδα.
Σε μια εποχή που μπορούμε να παρατηρήσουμε παρόμοιες πολιτικές να εφαρμόζονται σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία και η Ιταλία, οδηγώντας σε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες για το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, το διοικητικό προσωπικό και τους μαθητές, εμείς πιστεύουμε , ακριβώς όπως κι εσείς, ότι οι αγώνες πρέπει να συνεχιστούν παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν.
Όλοι μαζί για μια άλλη Ευρώπη!
Roger Ferrari -Γραμματέας της Διεθνούς
Odile Cordelier – Εθνική Γραμματέας
Η GEW (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ  ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ) θέλει να εκφράσει την αλληλεγγύη της στη σημερινή γενική απεργία ενάντια στις περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις στις δημόσιες υπηρεσίες στην Ελλάδα, που επιβάλλονται από την τρόικα και από την ελληνική κυβέρνηση. Θέλουμε εσείς και οι συνάδελφοί σας μέλη της ΟΛΜΕ να ξέρετε ότι η GEW είναι ενάντια στην πολιτική λιτότητας της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία οδηγεί στην οικονομική ύφεση, την ανεργία και τη φτώχεια στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης η GEW αντιτίθεται στο δημοσιονομικό πρόγραμμα, διότι αυτό συνεπάγεται μικρότερη χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες στην Ευρώπη συνολικά, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν βιώσει οι πολίτες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Πιστεύουμε ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν για την κρίση και ως εκ τούτου ζητούμε την αναδιανομή του πλούτου.
Ελπίζουμε σε μια μεγάλη κινητοποίηση στην απεργία σας και ευχόμαστε δύναμη και επιτυχία στον αγώνα σας για την ποιότητα της εκπαίδευσης, ενάντια στις περικοπές σε εκπαιδευτικούς.
Με αλληλεγγύη,
Manfred Brinkmann

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου