Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΙΟΒΕ Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος

Ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος
Ανάκαμψη παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ανέκαμψε τον Ιούλιο κατά 2 μονάδες στις 76,1 μονάδες, εξέλιξη η οποία εκπορεύεται, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, από τη βελτίωση των
επιχειρηματικών προσδοκιών κυρίως στο λιανικό εμπόριο και τις κατασκευές, αλλά και από την άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, για πέμπτο διαδοχικό μήνα. Οι προσδοκίες στη βιομηχανία υποχώρησαν οριακά, ενώ στις υπηρεσίες παρέμειναν αμετάβλητες.
«Η συγκρότηση κυβέρνησης φαίνεται να λειτούργησε θετικά, κυρίως στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, για την οποία φαίνεται να υπάρχουν μετεκλογικές προσδοκίες για επικείμενες αλλαγές στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Οι επιχειρηματικές προσδοκίες, γενικά, είναι πολύ συγκρατημένες, καθώς αυτό το οποίο αποτιμάται θετικά είναι, κυρίως, η εντονότερη κινητικότητα της κυβέρνησης, σε σχέση με την αδράνεια των προηγούμενων μηνών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου