Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Μουσικό Σχολείο Άρτας - Συνάντηση Erasmus




Πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση Erasmus plus μαθητών και καθηγητών στην πόλη Murcia της Ισπανίας 22- 26 Ιανουαρίου 2018.

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας θα συμμετέχει στην πρώτη πανευρωπαϊκή συνάντηση μαθητών και καθηγητών των πέντε σχολείων της Ευρώπης που συνεργάζονται τα σχολικά έτη 2017-2018 και 2018–2019 στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus + Δράση KA2 Στρατηγικές Συμπράξεις στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Ceci nest pas une école, c'est mon école! Αυτό δεν είναι ένα σχολείο, είναι το δικό μου σχολείο!». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Murcia της Ισπανίας από 22- 26 Ιανουαρίου 2018 με τη συμμετοχή 6 μαθητριών της Α’ Λυκείου και τριών εκπαιδευτικών του Μουσικού Σχολείου Άρτας.
Γενικός σκοπός του προγράμματος Erasmus + είναι η συνεργασία και η δικτύωση των σχολείων στην Ευρώπη, η αλληλεπίδραση μαθητών και καθηγητών, η βίωση μιας μαθησιακής εμπειρίας σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.
Η θεματική ενότητα της πρώτης συνάντησης είναι «Οι Νέες Τεχνολογίες στην εκπαίδευση». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα συμμετέχουν σε σχετικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που έχει σχεδιάσει το σχολείο υποδοχής «Instituto de Education Secundaria LA FLOTA» και θα συνεργαστούν για τη  δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών έργων. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να  γνωρίσουν το ισπανικό εκπαιδευτικό σύστημα και να προετοιμάσουν την επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση  που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στην Ιταλία.


                                                                                      Οι υπεύθυνες καθηγήτριες
Poupard Nathalie, ΠΕΟ5, υποδιευθύντρια
                                             Πρέντζα Άννα, ΠΕ02


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου