Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Θολό το μέλλον των σχολικών συμβούλων

Ερωτήματα εγείρει η ανάρτηση στο myschool, το πληροφοριακό σύστημα σχολικών μονάδων και διοικητικών δομών εκπαίδευσης, δίπλα στο όνομα των νυν σχολικών συμβούλων ότι η θητεία τους ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Σχολικοί σύμβουλοι έκαναν λόγο χθες στην «Καθημερινή» για «εν κρυπτώ θάνατο» του θεσμού διά χειρός Γαβρόγλου. Η ισχύουσα ρύθμιση που ψηφίσθηκε επί υπουργίας Ν. Φίλη (άρθρο 39 παρ. 2
στον νόμο 4403/2016) παρατείνει τη θητεία των σχολικών συμβούλων έως την επιλογή των καινούργιων. Οι υπηρετούντες σύμβουλοι –οι οργανικές θέσεις είναι 832 πανελλαδικά, αλλά λόγω συνταξιοδοτήσεων καλύπτονται περί τις 750– έχουν αξιολογηθεί για να καταλάβουν τη θέση. Ωστόσο, η πρόσφατη πρόταση του υπουργείου για νέα οργάνωση των δομών που θα υποστηρίζουν το εκπαιδευτικό έργο δεν προβλέπει τη θέση. Η Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων αναφέρει ότι ο Κ. Γαβρόγλου είναι αρνητικός με τον θεσμό και ουσιαστικά τον επικρίνουν ότι με τυχόν κατάργησή του θα κατανείμει τις αρμοδιότητές του πιθανώς σε στελέχη με κομματικές περγαμηνές. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουν και την αναφορά περί λήξης θητείας στα τέλη Δεκεμβρίου. Τις αιτιάσεις των σχολικών συμβούλων αποκρούει το υπ. Παιδείας. Αρμόδια στελέχη του, μιλώντας χθες στην «Κ», τόνισαν ότι η αναγραφή στο myschool περί ολοκλήρωσης θητείας έγινε για τεχνικούς λόγους του συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου