Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Mητσοτάκης από ΔΕΘ: «Σε εμάς η ευθύνη να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση»

img_2618-6Μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε ότι στην επόμενη κυβερνηση «πέφτει η ευθύνη της εξόδου της χώρας από την κρίση», προσθέτοντας πως η Ελλάδα που ο ίδιος οραματίζεται «δεν έχει ως άξονα τους δείκτες αλλά τους ανθρώπους».
«Είμαστε εδώ για κάνουμε όσα χρειάζονται για να αλλάξει η εικόνα της χώρας, είμαστε εδώ για να μην είναι οι πολίτες εξόριστοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Μπορούμε καλύτερα και το πιστεύω βαθιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο προέδρος της ΝΔ.

«Περνάμε πολύ δύσκολα χρόνια οι Έλληνες, δεν αξίζουμε να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη διαρκή φτωχοποίηση, δεν μας αξίζει να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων που από αυτό το βήμα έσκιζαν τα μνημόνια και σήμερα υπόσχονται επενδύσεις», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι κυβερνώντες «δεν ξέρουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν», καθώς «η νέα Ελλάδα δε μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας, δε μπορεί να είναι το χωράφι μίας κομματικής νομεκλατουρας»,
«Στις πλάτες μας πέφτει μία βαριά ευθύνη. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε μία υγιή και ασφαλή Ελλάδα, μία Ελλάδα που δεν φοβάται για το μέλλον γιατί έχει μάθει από τα λάθη της. Αυτή η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα θερμοκήπιο ανικανότητας και αναξιοκρατίας», συμπλήρωσε.
Μιλώντας για την Ελλάδα που οραματίζεται ο ίδιος, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οραματίζεται «μία χώρα αξιοπρεπή και όχι μία χώρα σε μόνιμη κρίση στην οποία θα κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια», συμπληρώνοντας πως «στην Ελλάδα που ονειρεύομαι οι άξιοι επιβραβεύονται και οι αδύναμοι στηρίζονται».
«Όταν μιλώ για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν έχω στο μυαλό μου μόνο σχέδια αλλά κυρίως ανθρώπους. Για αυτούς νοιάζομαι όταν μιλώ για άλλο κράτος και αξιολόγηση παντού», προσέθεσε.
Όπως ανεφερε ο κ. Μητσοτάκης, οι τρεις προτεραιότητες της ΝΔ είναι «η δημιουργία δουλειών μέσα από επενδύσεις, η μείωση της φορολόγίας και η στήριξη των αδυνάμων». Για να γίνουν πράξη οι τρεις παραπάνω προτεραιότητες, ο κ. Μητσοτάκης προσέθεσε πως δεν αρκεί μόνο η πολιτική αλλαγή, αλλά μία αποφασισμένη κυβέρνηση αποφασισμένη για αλλαγές πέρα από το πρόγραμμα προσαρμογής, η οποία θα πιστεύει στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας. «Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού», ανέφερε συμπληρωματικά.
Συγκεκριμένα αναφορικά με τη μείωση της φορολογίας, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μείωση του ΕΝΦΙΑ στο 30% σε 2 χρόνια και δεσμέυτηκε για δραστική απλοποίηση της φορολογικής νοµοθεσίας µε εγγύηση ο νέος φορολογικός νόµος να μην αλλάξει για τουλάχιστον µία 5ετία.
Όσον αφορά τις επενδύσεις στη χώρα, αναφέρθηκε στο ζήτημα του Ελληνικού και τις Σκουρίες, λέγοντας πως μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει επενδύσεις στις δύο προαναφερθείσες τοποθεσίες, καλώντας τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, διότι εμείς «εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα και κράτος δικαίου».
Στη συνέχεια, μιλώντας για το ζήτημα της ασφάλειας και της τάξης στη χώρα, είπε πως «η δημόσια τάξη δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή πολιτική είναι υποχρέωση ενός ευνομούμενου κράτους».
«Απευθύνομαι σήμερα σε όλους τους Έλληνες που δεν αντέχουν τη συνεχή ανασφάλεια, δεν συμβιβάζονται με την μετριότητα, που έχουν υψηλές απαιτήσεις από τους πολιτικούς ηγέτες από τους οποίους σωστά πρέπει να απαιτούν το κοινό καλό. Ξέρω ότι οι Έλληνες θέλουν πολιτικούς με εσωτερικό κώδικα αξιών. Δεν με ενδιαφέρει η εξουσία ως αυτοσκοπός. Η εξουσία είναι μόνο το εργαλείο ώστε να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου