Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μειωμένο ωράριο διδασκαλίας για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς ελέω επιμόρφωσης



Νομοσχέδιο για την παιδαγωγική διδακτική επάρκεια  των νέων εκπαιδευτικών αναμένεται να φέρει το προσεχές διάστημα το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ και της δημοσιογράφου Νικολ. Τρίγκα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στις νέες ρυθμίσεις περιγράφονται οι διαδικασίες απόκτησης της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μέσω των ΑΕΙ καθώς και οι δυνατότητες που θα έχουν οι κάτοχοι του πιστοποιητικού, όπως η συμμετοχή σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για την πρόσληψη σε δημόσια σχολεία, η δυνατότητα διδασκαλίας σε φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και η αξιοποίηση του πιστοποιητικού για συνεργασία με φορείς της μη τυπικής ή και άτυπης εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και διατάξεις για τους
νεοπροσληφθέντες εκπαιδευτικούς ως προς τον τομέα της επιμόρφωσης. Οι νέοι εκπαιδευτικοί θα έχουν μειωμένο ωράριο διδασκαλίας και θα συμμετέχουν υποχρεωτικά σε διαδικασίες επιμόρφωσης τον πρώτο χρόνο του διορισμού τους.
Για την απόκτηση της επάρκειας θα απαιτούνται τόσο μαθήματα γνωστικού αντικειμένου όσο και μαθήματα με παιδαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου