Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Δ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για συμμετοχή σε κινητοποίηση για τους αναπληρωτές στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Παρασκευή 29-9-2017 ώρα 13.00 (Δίωρη Στάση Εργασίας 12.00 – 14.00).



Δ’ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                                                                             Θεσσαλονίκη 25-9-2017
     Προξένου Κορομηλά 51                                                                                                                                           Α.Π.: 2017000358 ΕΞ
    delme.thess@gmail.com                    ΠροςΜΜΕ                                                         

                                                    

Θέμα: Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ για συμμετοχή σε κινητοποίηση για τους αναπληρωτές στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης – Παρασκευή 29-9-2017 ώρα 13.00 (Δίωρη Στάση Εργασίας 12.00 – 14.00).

Για μια ακόμα χρονιά, το καθεστώς της ομηρίας-ανασφάλειας συνεχίστηκε, παρά τις υποσχέσεις και αυτής της κυβέρνησης για μόνιμους διορισμούς..  Συνεχίζεται το καθεστώς της αγωνίας, περιπλάνησης, αβεβαιότητας της ελαστικής εργασίας.

Η εικόνα των συναδέλφων μας που κοιμούνται στις παραλίες της Μυκόνου και της Σαντορίνης είναι εικόνες ντροπής που θίγουν την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού                                 
Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη η εκπαίδευση εφευρίσκει καθημερινά τρόπους μείωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού που θίγουν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα των μονίμων το δικαίωμα των αναπληρωτών αδιόριστων συναδέλφων στην μόνιμη ,σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.

·                     Απαιτούμε  άμεσα να πραγματοποιηθούν 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σε γενική και ειδική αγωγή όλων των ειδικοτήτων. έτσι ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίαςΠροσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
·                     Απαιτούμε   τον μόνιμο διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. 

Διεκδικούμε άμεσα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ:

·                     «Ξεπάγωμα» των μισθολογικών κλιμακίων.
·                     Δωδεκάμηνες συμβάσεις εργασίας.
·                     Κατάργηση της ωρομισθίας και του θεσμού των ΑΜΩ (αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου).             
·                     Μισθολογική αναβάθμιση μονίμων και αναπληρωτών ώστε με αξιοπρεπείς αμοιβές όλοι οι συνάδελφοι να έχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όποιο μέρος κι αν υπηρετούν.
·                     Επίδομα ανεργίας και πλήρη υγειονομική κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 Απαιτούμε: 
·         Κάλυψη όλων των κενών τώρα με τις αντίστοιχες ειδικότητες.
·         Να ξεκινήσει άμεσα η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα σχολεία. 
·         Να λειτουργήσουν παντού και άμεσα τα αναγκαία τμήματα ένταξης και οι τάξεις υποδοχής των προσφυγόπουλων
·         Κάλυψη με παράλληλη στήριξη των 5000 χιλιάδων μαθητών που έχουν γνωμάτευση. Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή. 
  • Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων πρόσληψης και προσκόμιση εγγράφων μόνο αν υπάρχουν αλλαγές Όχι στην υποχρεωτική προσκόμιση γνωματεύσεων από παθολόγους-ψυχιάτρους κάθε χρόνο
  • Όχι στη δρομολόγηση του πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας (ν. 2525/1997 και 3848/2010). Εισαγωγική επιμόρφωση αμέσως μετά το διορισμό. Καμιά αξιολόγηση.
  • Κοινοποίηση του συνόλου των κενών ανά σχολείο από τις Διευθύνσεις.
  • Πλήρης διαφάνεια (δημοσιοποιημένοι πίνακες κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια) στις τοποθετήσεις με έγκριση ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΔΕ και όχι με απόφαση των Διευθυντών Εκπαίδευσης.
  • Έγκαιρη καταβολή του μισθού κάθε μήνα από τον πρώτο μήνα πρόσληψης.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Αναγνώριση των μεταπτυχιακών-διδακτορικών τίτλων και προσμέτρηση στη μισθοδοσία, όπως και στους μόνιμους
  • Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.
  • Όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις των αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουν το ωράριο. Τοποθέτηση σε δύο σχολεία το πολύ.
  • Παροχή στους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς των ιδίων συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν οι μόνιμοι.
  • Πλήρης εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων.

Καλούμε όλους τους αναπληρωτές να γραφτούν στις ΕΛΜΕ για την έγκαιρη πληροφόρηση για τα ιδιαίτερα ζητήματα τους και την αποτελεσματικότερη διεκδίκησή τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας 29 Σεπτεμβρίου  στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στις 13:00. Για την διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων κηρύσσουμε στάση εργασίας τις 2 τελευταίες ώρες του πρωϊνού κύκλου (12.00-14.00).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Η Πρόεδρος                                                                                                                Ο Γραμματέας



         
           Ζυμβρακάκη Ελένη                                                                              Σαρδέλης Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου