Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Βερολίνο προς Ερντογάν: «Να μην αναμιγνύεσθε στις εσωτερικές μας υποθέσεις»

synanthsh-p_-thumb-large-thumb-large--2-thumb-largeΤο Βερολίνο ζητά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «να μην αναμιγνύεται» στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, αφότου ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Τουρκογερμανούς ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν υπέρ των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άγκελα Μέρκελ, των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του Μάρτιν Σουλτς ή των Πρασίνων.
«Προσδοκούμε από τις ξένες κυβερνήσεις ότι δεν θα ανακατεύονται στις εσωτερικές υποθέσεις μας» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.
«Ασυνήθιστη παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία μας»

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατήγγειλε «ανάμιξη Ερντογάν» στην προεκλογική εκστρατεία για τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές, 
«Πρόκειται για μια ασυνήθιστη ενέργεια παρέμβασης στην εθνική κυριαρχία της χώρας μας», είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος προέρχεται από το SPD.
«Αυτή η ανάμιξη του Ερντογάν στην προεκλογική εκστρατεία δείχνει ότι θέλει να ωθήσει τους ανθρώπους, τους μεν εναντίον των δε στη Γερμανία», πριν από τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου