Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η σημαία που οφείλουμε να υψώσουμε

174965Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*
«Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος” είπε ο Πρόεδρος της Βουλής!!
Εύλογα κάθε καλόπιστος αναγνώστης θα υποστηρίξει πως : “Κακώς η κοινή γνώμη εμπλέκεται καλοκαιριάτικα σε διχαστικές συζητήσεις που δημιουργούν αδιέξοδες ιδεολογικές αντιπαραθέσεις με σκοπό να φανεί ως “προoδευτική” η σκληρή μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης”.

Ασχολούμαστε Αυγουστιάτικα με τη σημαία και με τον σημαιοφόρο και με το αν θα κάνουμε παρέλαση στις εθνικές επετείους τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται υπό ασφυκτικό οικονομικό έλεγχο και χωρίς να έχει πλήρη εθνική κυριαρχία σε πολλά ζητήματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να σχεδιάσει καμία εθνική στρατηγική χωρίς τη συναίνεση των δανειστών. 
Ασχολούμαστε δήθεν με την κατάργηση της βαθμοθηρίας στο σχολείο κληρώνοντας τάχα τον σημαιοφόρο, ώστε να μην είναι ο άριστος μαθητής, αλλά διατηρούμε την αριστεία για τον απουσιολόγο!!Αυτός δεν κρατά σημαία, δεν μας νοιάζει.
Σε μια χώρα που η παραπαιδεία ανθεί και οι γονείς πληρώνουν από το υστέρημά τους τη δήθεν δωρεάν παιδεία, που συνθλίβει τους μαθητές, μας εξαγγέλουν, χωρίς να την υλοποιούν ποτέ, την κατάργηση των Πανελληνίων Εξετάσεων!!
Πρόκειται περί παραλογισμού και περί οφθαλμοφανούς προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την δυσβάσταχτη φορολογία, την ανεργία, τη φτώχια και τη δυστυχία που πλήττει το λαό μας.
Συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις απόψεις που εξέφρασε πρόσφατα ο Πρόεδρος της Βουλής κ.Νίκος Βούτσης για την Ορθοδοξία οφείλουμε να προβληματιστούμε από το γεγονός πως  ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας της χώρας που αν χρειαστεί αναπληρώνει  τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας φτάνει στο σημείο να αμφισβητεί το γεγονός πως είμαστε ένας λαός ορθόδοξος!!
Το αναμφισβήτητο γεγονός πως ο λαός μας είναι χριστιανικός και ορθόδοξος προκύπτει τόσο από το προοίμιο του Συντάγματός μας: «εἰς τὸ ὄνομα τῆς Ἁγίας καὶ Ὁμοουσίου καὶ Ἀδιαιρέτου Τριάδος», από το εθνόσημό μας με το σταυρό όσο και από το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με το άρθρο 33 παράγραφος 2, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής τον ακόλουθο όρκο:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού».
Είμαστε αναμφισβήτητα λαός με χριστιανικό σταυρό στη σημαία.
Τι θα γινόταν άραγε αν ο κ.Βούτσης χρειαζόταν να αναπληρώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ορκιστεί κι αυτός υποχρεωτικά στην Αγία και Ομοουσία και Αδιαίρετη Τριάδα;
Προφανώς δεν το έχει σκεφτεί.Όπως και πολλοί δεν έχουν σκεφτεί όταν υπηρετούν δημόσιες θέσεις πως δεν υπηρετούν την προσωπική τους ιδεολογία από τις θέσεις αυτές αλλά τον ελληνικό λαό και το Σύνταγμα στο οποίο έχουν ορκιστεί.
Αν αυτό το Σύνταγμα θέλει αλλαγές οφείλουν οι πολιτικοί μας να ομονοήσουν και να προχωρήσουν στις αλλαγές αυτές με δημοψηφίσματα.Ας σταματήσει να λέει ο καθένας τις ιδεοληψίες του.
Μια σημαία οφείλουμε να υψώσουμε όλοι μαζί και γρήγορα.Τη σημαία της οικονομικής απελευθέρωσης των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου