Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Η Δαμασκός μπήκε σε τροχιά ανακήρυξης της Νίκης!!!!

Σφοδρές μάχες πραγματοποιούνται σε όλα τα μέτωπα στη Συρία, όπου ακριβή στοιχεία και πληροφορίες υποδηλώνουν ότι η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει προς την ήττα τρομοκρατών και των συμμάχων τους και την εκδίωξή τους από όλες τις πόλεις της Συρίας. Ο συριακός στρατός για μια ακόμη φορά έδειξε στον κόσμο ότι ήταν σε θέση να προστατεύσει τη χώρα, υψώνοντας τη σημαία της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας αστο συνοριοπέρασμα του Abu Sharshouh στα σύνορα Συρίας-Ιορδανίας .

Την ίδια στιγμή πολλά μέτωπα αντιπαράθεσης με βίαιες μάχες και συγκρούσεις διαδραματίστηκαν τις τελευταίες μέρες όπου ο συριακός στρατός είχε και την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που εντείνει τις εξόδους της.Παρατηρείται συνεχιζόμενη προέλαση του στρατού στην ύπαιθρο της Δαμασκού, Homs, Hama και Ράκα εν μέσω αλληλοδιαδοχικής κατάρρευσης  στις τάξεις των τρομοκρατών και της μαζικής φυγής εκατοντάδων από αυτούς.
Σε αυτό το πλαίσιο,  τα βαριά χτυπήματα που επέφερε ο στρατός στους τρομοκράτες προκάλεσαν μια μεγάλη ρήξη στις τάξεις της »Da’esh » και εξoυθενώθηκε το ηθικό της, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σημάδια φόβου και πανικού.

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απέδειξαν στους αντιπάλους τους ότι είναι στα πρόθυρα της νίκης αφού ανέκτησαν και τον έλεγχο της έκτασης 1300 τ.χλμ και αρκετών ορεινών περιοχών από τα σημαντικότερα υψώματα στην νότια επαρχία της Σουέντα και 30 χλμ στα σύνορα με Ιορδανία μαζί και το πέρασμα  του Abu Sharshouh. Όλες οι θέσεις των τρομοκρατών στα σύνορα με Ιορδανία διαλύθηκαν καθώς και οι τελευταίες συσπειρώσεις της  « Daesh » στην ύπαιθρο της Α Swaida, κόπηκε η γραμμή ανεφοδιασμού  των τρομοκρατών από τα σύνορα της Ιορδανίας προς τη Δαμασκό και τη Ghouta.Στην περιοχή της Σουέντα ο στρατός σε 3 μήνες από τα μέσα Μάη που άρχισε την επιχείρηση απλευθέρωσε περί τα 4.000 km2.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο συριακός στρατός συνεχίζει να μεριμνά για να ενισχύσει τις επιτυχίες του στην ύπαιθρο της Homs. Ο άξονας της στρατιωτικής επιχείρησης που ξεκίνησε από την ύπαιθρο της Homs προς την Παλμύρα και στη συνέχεια Sokhna είναι ένας από τους σημαντικότερους άξονες της κίνησης του στρατού για την άρση της πολιορκίας της πόλης Deir al-Zour και του στρατιωτικού της αεροδρομίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο στρατός περιχαράκωσε την πόλη Sokhna από 3 κατευθύνσεις, αφού έλεγξε το όρος Tantour και το σπήλαιο Dweihki και το χωριό Salhiya στον άξονα Abu al-Alayia ανατολικά του Al-Makhram, όπου περισσότεροι από 80 τρομοκράτες της « Da’ash » σκοτώθηκαν. Στην φρεσκοαπελευθερωμένη Sukhnah, υπάρχουν εντός της πόλης άρματα μάχης και καμιόνια γεμάτα στρατό επίθεσης άρτια εξοπλισμένο που θα χρησιμοποιηθούν ως εμπροσθοφυλακή στην μακρά κι αποφασιστική εκστρατεία για την απελευθέρωση της  Deir ez-Zor.
Ο στρατός πήρε 6 υψώματα που διασφαλίζουν το δρόμο Homs – al Taifur.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο sputnik 12.8.17 αλλά που τις επικαλείται σήμερα και το Alikhbaria ο στρατός απελευθέρωσε  πλήρως την πόλη Sukhnah.Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται για να εκδιωχθούν και τα τελευταία απομεινάρια τρομοκρατών από την περίμετρο ασφάλειας της πόλης ενώ σ΄εξέλειξη είναι η αποναρκοθέτηση και εξουδετέρωση εκρηκτικών από παγιδευμένα κτίρια και δρόμους.
Αλλά και στην επαρχία της Χάμα τις τελευταίες ώρες ο συριακός στρατός πραγματοποίησε νέα προέλαση στα ανατολικά της επαρχίας απωθώντας τρομοκράτες της Daech.Την Παρασκευή ο στρατός προήλασε προς την πόλη Salba, στ΄ανατολικά του Al-Mabujah, κι ανέκτησε σημαντικά υψώματα και θέσεις ευαίσθητες σε αυτή τη στρατηγική ζώνη.Για να διασφαλίσει πετρελαικά αποθέματα ο στρατός συνεχίζει μια επιχείρηση στη συριακή έρημο αλλά και στην πόλη Uqayribat στην περιφέρεια της Salamiyah στη Χάμα. Όλα δείχνουν πως και η επαρχία της Χάμα σύντομα θα έχει  »καθαριστεί ».
Το συριακό κράτος περιμένει με ανυπομονησία την αναγγελία της νίκης.
Η Συρία είναι ένα νεκροταφείο για τους εισβολείς σε όλη την ιστορία της.   … Ως εκ τούτου, είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι ο συριακός λαός είναι σε θέση να ξεπεράσει και να υπερβεί την κρίση και την τρέχουσα δυστυχία χάρη στη συνοχή και την εθνική του ενότητα, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο του στην περιοχή για να αντιμετωπίσει όλα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που έχουν στόχο τη διαίρεση και το διαμελισμό της Συρίας.
www.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου