Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Με το «χαρτί» των εμπρησμών οχυρώνεται η κυβέρνηση - ΝΔ: Δώστε στοιχεία, αν έχετε

Μετά την «εξαφάνιση» των υπουργών εμφανίστηκαν με μια φωτογραφία οι μαυρισμένοι Τόσκας και Σκουρλέτης - «Υπερκομματική» επιχείρησε να εμφανιστεί η Δούρου


Κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση έχει ξεσπάσει στη σκιά τόσο της καταστροφικής πυρκαγιάς που καίει την ανατολική Αττική αφήνοντας πίσω της στάχτη και αποκαΐδια όσο και των υπόλοιπων πύρινων μετώπων των τελευταίων ημερών.

Η κυβέρνηση μετά τον σάλο για την «εξαφάνιση» των υπουργών τις πρώτες ώρες της μεγάλης πυρκαγιάς σε Κάλαμο, Καπανδρίτι και Βαρνάβα αλλά και τις καταγγελίες των κατοίκων των περιοχών αυτών για καθυστερήσεις και λάθη, εκπροσωπήθηκε από τους εμφανώς μαυρισμένους Πάνο Σκουρλέτη και Νίκο Τόσκα με τον υπουργό Εσωτερικών να μοιράζει μια φωτογραφία στο Twitter για να δείξει ότι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά πληροφορίες κάνει διακοπές, οι αρμόδιοι υπουργοί είναι παρόντες.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στο «χαρτί» των εμπρησμών ειδικά για την περίπτωση της Ζακύνθου ακολουθώντας το βηματισμό του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε ο πρώτος υπουργός που μίλησε επίσημα για «οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών» στο νησί του Ιονίου.

«Εμείς προβληματιζόμαστε και για εμπρησμούς που σίγουρα έγιναν. Οι 19 στη Ζάκυνθο σίγουρα ήταν εμπρησμοί. Οι απόπειρες στο άλσος Βεδικού, στο Κορωπί και την Καισαριανής σίγουρα ήταν προσπάθειες, που με τις ενέργειες της ΠΟΥ και της ΕΛΑΣ απετράπησαν» είπε ο κ. Τόσκας, ο οποίος επανέλαβε ότι οι πυρκαγιές δεν σβήνονται ούτε με ευχές. Η πυροσβεστική, ωστόσο, δια της εκπροσώπους της «άδειασε» τον πολιτικό της προϊστάμενο ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για εμπρησμούς καθώς τα αίτια ακόμα δεν έχουν διευκρινισθεί».

Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία δια του εκπροσώπου της Βασίλη Κικίλια ζήτησε στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό των υπουργών της κυβέρνησης.

«Επαναλαμβάνουμε: Όποιος έχει στοιχεία για σχέδιο εμπρησμών, οφείλει τώρα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό και τις αρμόδιες αρχές. Αλλιώς, ας κοιτάξουν στην Κυβέρνηση να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανικανότητα και η ανοργανωσιά τους δεν κρύβονται πίσω από θεωρίες συνωμοσίας».

Ο κ. Κικίλιας έκανε, μάλιστα, λόγο για πράξη μικρότητας εκ μέρους της κυβέρνησης «την ώρα που καίγονται σπίτια και καταστρέφονται περιουσίες συμπολιτών μας, κάποιοι να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».

«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια» ήταν η τελευταία κουβέντα του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει η ώρα των απολογισμών και των καταλογισμών».

Επανεμφάνιση Δούρου με μηνύματα κατά πάντων

Το απόγευμα της Δευτέρας εμφανίστηκε στα πύρινα μέτωπα και η Ρένα Δούρου, η οποία σε μια προσπάθεια να φανεί υπερκομματική και πιο νηφάλια από όλους προκειμένου να βγάλει από πάνω της τη «ρετσινιά» της απουσίας τις πρώτες κρίσιμες ώρες έστειλε μηνύματα «προς όλους ανεξαιρέτως: Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα, σταματήστε τα ποσταρίσματα. Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας που έχασαν βιός δεκαετιών, σεβαστείτε τους πυροσβέστες που παλεύουν άυπνοι τόσες μέρες, στεβαστείτε τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου