Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

ΠΟΣΥΠ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
                                        Π.Ο.Σ.Υ.Π.
Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210 - 344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr
Μαρούσι  29- 09-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου και συζήτησε μαζί του τα θέματα αιχμής της διοίκησης της εκπαίδευσης, ζητώντας απαντήσεις και λύσεις για τα προβλήματα του κλάδου μας, τα οποία είναι εκκρεμή εδώ και πολύ καιρό.
Η συνάντηση, που διήρκεσε περισσότερο από 1,5 ώρα,πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, με τον Υπουργό να δείχνει διατεθειμένος να επιταχύνει τις διαδικασίες για την επίλυση πολλών από αυτά, αλλά και να ενημερωθεί περαιτέρω και για τα θέματα των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου, όπως της Εθνικής Βιβλιοθήκης και των Γενικών Αρχείων του Κράτους, με τα Δ.Σ. των οποίων θα συναντηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, εγκαινιάζοντας τις συναντήσεις του με τους εποπτευόμενους φορείς που είναι μέλη της ΠΟΣΥΠ.


Για τον Οργανισμό του ΥΠΠΕΘ ο Υπουργός ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι έχει πάρει τη τελική του μορφή, έχει σταλεί στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για να ακολουθήσει το ΣτΕ και η δημοσίευση του ΠΔ του νέου Οργανισμού μέχρι τον Δεκέμβριο.
Για θέματα του Οργανισμού που παραμένουν σε εκκρεμότητα και θα πρέπει  να αποσαφηνιστούν με νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, δεσμεύτηκε ότι στα μέσα Οκτωβρίου θα έχουν ληφθεί αποφάσεις, τις οποίες θα μας γνωστοποιήσει σε συνάντηση που θα έχουμε τότε.

Για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε Περιφερειακές Υπηρεσίες και σε φορείς,αλλά και στην ΚΥ, εκκρεμεί απάντηση του ΝΣΚ σε ερώτημα της διοίκησης για τη βαθμολογική κατάταξη τους, το οποίο αναμένεται να απαντηθεί εντός των ημερών, οπότε και θα ολοκληρωθεί  η διαδικασία για τις μετατάξεις που εγκρίθηκαν από το ΚΥΣΔΙΠ το Δεκέμβριο του 2016 και θα ακολουθήσουν και άλλες.
Από μεριάς της Ομοσπονδίας μας τέθηκε ξανά στον Υπουργό το θέμα των λειτουργικών δαπανών των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και η αναγκαιότητα ύπαρξης αυτόνομων προϋπολογισμών για αυτές και σύντομα πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις.
Ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχει διαρκής διάλογος και συνεννόηση με την Ομοσπονδία για όλα τα θέματα της διοίκησης.
Τέλος τέθηκαν και ορισμένα ακόμη ζητήματα για τα οποία θα υπάρχει ανοικτή επικοινωνία και διαβούλευση με την ΠΟΣΥΠ, για την επίλυσή τους.

Το ΔΣ της ΠΟΣΥΠ, εκτιμώντας ως θετική τη συνάντησή της με τον Υπουργό, και παραχωρώντας πίστωση χρόνου για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, θα συμβάλει θετικά στο βαθμό που της αναλογεί και θα εντείνει τις προσπάθειες της, με προτάσεις και παρεμβάσεις, για την επίλυση των μεγάλων θεσμικών προβλημάτων της διοίκησηςτης εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου