Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Τρέξτε και όποιος προλάβει...

Τρέξτε και όποιος προλάβει...Ανάπτυξη δεν φέρνουν ως τις εκλογές και το ξέρουν. Προσφέρονται όμως για αλλαγές στο πολιτικό "πελατολόγιο". Καλοδεχούμενο και το κεφάλαιο.

Πριν απ' όλα μην σκιάζεστε εσείς, του 30-40%, που δεν θέλετε (ακόμη) εκλογές, ή δεν έχετε αποφασίσει ή δεν ξέρετε... δεν απαντάτε... Εκλογές δεν θα έχουμε στο 2017.

Ούτε όμως και το 2019 που επιμένει ο Τσίπρας ότι (μέχρι τότε) ίσως τουμπάρει τα πράγματα... Προς ώρας, εκλογές θα δούμε το καλοκαίρι ή μετά το καλοκαίρι του 2018 . Μπορεί και δημοτικές λίγους μήνες πριν.

Μέχρι τότε άλλος είναι ο σκοπός. Να αυξηθούν οι "ευεργετημένοι" (βιοτέχνες και χειροτέχνες -κατά προτίμηση- για να μην δείχνουν μεγάλοι...) που θα φιλάνε το χέρι... των συντρόφων Μπαλάφα, Πετρόπουλου, Σκουρλέτη και Αχτσιόγλου η οποία ετοιμάζεται να γκρεμίσει τις "Μανωλάδες".

Τόσο απλά είναι τα πράγματα. Οι 153 του "ναι σε όλα" (σε καλοκαιρινή επιστράτευση) θα περάσουν από τη Βουλή ότι ζητάει (από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) κάθε πικραμένος Συριζαίος.

Θα γίνουν χάρες. Θα γίνουν διορισμοί φωτογραφίες. Θα βολευτούν συμβασιούχοι. Θα γίνει το έλα να δεις με 300.000 διορισμούς, του 500άρικου, στους Δήμους και στις (στημένες) επιχειρήσεις τους (για να έχουν δύναμη αντιπολιτευτικής κρούσης όταν περάσουν στην αντιπολίτευση).

Θα επιστραφούν κρατικά "φέσια" από χρωστούμενο ΦΠΑ (κρύβοντας πονηρά ότι είναι προαπαιτούμενο για τη δόση). Θα υπογραφούν μικρά οδικά έργα. Θα γίνουν προμήθειες στα κρατικά νοσοκομεία. Θα επιστρέψει το άσυλο στα Πανεπιστημιακά αχούρια. Θα έχουμε και άλλους άμισθους διορισμούς...

Και τώρα το πώς. Σε ρυθμό "βιομηχανικής παραγωγής" θα κατασκευάζονται νομοσχέδια. Τα γνωστά στην πολιτική και κομματική γλώσσα ως "πολυνομοσχέδια σκούπα".

Αν θέλετε μια "χοντρική" ιδέα διαβάστε το θερινό πολυνομοσχέδιο-"σκούπα" του υπουργείου Εσωτερικών με σχεδόν 140 διατάξεις που επηρεάζουν το προσωπικό των ΟΤΑ, τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, την ιθαγένεια, την τέλεση πολιτικών γάμων και επιτρέπουν την δημιουργία κέντρων αποτέφρωσης από ιδιώτες .Κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης.

Όποιος το διαβάσει ας έχει δίπλα και ένα άλμπουμ φωτογραφιών για να καταχωρήσει τις πιο χονδροειδείς και προκλητικές "φωτογραφικές διατάξεις" που έχουν περάσει ποτέ.

Πάρτε και δεύτερη ιδέα. 
Χθες το μεσημέρι η κομισάριος Εργασίας συντρόφισσα Έφη Αχτσιόγλου κηρύσσοντας "επανάσταση στις Μανωλάδες" με τον αγωνιστικό χαιρετισμό "...η θολή νομοθεσία που επέτρεπε και την πολιτική απραξία που ανεχόταν τις "Μανωλάδες" έχει τελειώσει..." (παρουσιάζοντας παρεμβάσεις για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων...) "σάλπισε προσκλητήριο" προσλήψεων για την ενίσχυση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Προκειμένου (είπε) να γίνονται στοχευόμενα οι έλεγχοι και περισσότερο αποτελεσματικοί και σε αγροτικές περιοχές.

Τι κρατάμε και εδώ; Διορισμοί επί διορισμών (δήθεν "Ράμπο εργασίας) σε ένα χώρο που άντε να βρεις άκρη με την ανεργία και κυνηγώντας τι; Την μαύρη εργασία στα αστικά κέντρα. Και το τυχόν (ή και βέβαιο) δουλεμπόριο στην επαρχία.

Δηλαδή τρέξτε... Ανοίγουν καινούργια "μαγαζάκια" του πατερούλη-κράτους για να "διευκολύνουν" την μαύρη οικονομία και με την άδεια του υπουργείου... Γιατί οι "Ραμπο Εργασίας" θα είναι που θα εγκρίνουν το καλώς έχει...

Δεν χρειάζονται άλλες εικόνες. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους 153 του "ναι σε όλα" ανοίγουν (όσο προλαβαίνουν) το "πολιτικό πελατολόγιο" σε χώρους που βεβαίως και είχαν αποφύγει οι άλλοι.

Γιατί αυτά στην Ελλάδα δεν γίνονται αν δεν δηλώσεις ότι είσαι αριστερή κυβέρνηση. Είναι αδύνατον να περάσουν χωρίς ένα σύνθημα τουλάχιστον "αλλαγή προς τον σοσιαλισμό". Έτσι ζούμε άλλωστε μερικώς από το 1975. Και αποκλειστικά από το 1981.

Ποιος ξεχνάει την περίοδο Κ. Καραμανλή που επιχείρησε, το 2004, ως Ν.Δ. (άκου τώρα ως Ν.Δ...) να περάσει προς τον λαό το "επανίδρυση του κράτους". Και ενώ όλα έμειναν στα λόγια (γιατί ούτε σχέδιο ούτε πρόθεση υπήρχε) κάηκε η Αθήνα.

Ποιος δεν θυμάται και στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου το 2010 ως πρώτος μνημονικός. Αμέσως μετά την επιτροπεία από το ΔΝΤ και με άλλα προσχήματα κάηκαν ξανά η Αθήνα αλλά και άνθρωποι στην "Μαρφίν" που ξεχάσθηκαν. Γιατί στο ελληνικό σοβιετικό κράτος σπαταλάμε λεφτά μόνο για "μνημεία αγνώστων". Μήπως δεν είναι έτσι.

Με τους μνημονιακούς όμως (αλλά χρήσιμους) αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ κανένα πρόβλημα. 
Προς τούτο και η τελευταία (σημαντικότατη) προσφορά τους που είναι η διεύρυνση του "πολιτικού πελατολογίου". Οι προσθήκες περιλαμβάνουν και ομάδες επιχειρήσεων, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, νέων "επενδυτών" και "οραματιστών" που μέχρι σήμερα ήταν (ως κεφάλαιο) εχθρός του λαού... 
Ποιος (από τους "άλλους") δεν βολεύεται με την "αριστερή" προσφορά; Και ας μην ψηφίσουν τα "πολυνομοσχέδια σκούπες"...


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου