Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ π. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ: Σειρά έχει η Δικαιοσύνη…



Σειρά έχει η Δικαιοσύνη…
Πέρα από τη λαϊκίστικη έκφραση, κάτι το οποίο με ευχαρίστηση πραγματοποιούν οι «άρχοντες» του κυβερνώντος συνασπισμού είναι το να κρεμάνε «ταμπέλες» χωρίς ενδοιασμό, ψάχνοντας ανελλιπώς για αποδιοπομπαίους τράγους. «Εθνοπροδότες» οι βουλευτές της προηγούμενης κυβέρνησης, «διεφθαρμένοι» οι εκπρόσωποι της δικαστικής εξουσίας, «δειλοί» οι νέοι που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στο εξωτερικό.
Κάπως έτσι, λοιπόν, «φυλάν τα έρμα» οι δεξιοτέχνες ποιμένες…

Είναι αξιομνημόνευτο πως το σήριαλ περί διαπλεκομένων στο δικαστικό σύστημα της Χώρας «παίζει» κάθε φορά που σιγούν τα τύμπανα και οι ζουρνάδες της διαπραγμάτευσης και περιμένουμε να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα αυτής. Φαντάζει ιδανική η λάσπη στον ανεμιστήρα αυτή τη περίοδο, καθώς κάπως έτσι θα οργωθεί το έδαφος για μια ιδανική «κωλοτούμπα»…
Αυτό, όμως, που αγνοούν, αν δεν προκαλούν ηθελημένα, είναι πως με την συνεχή απόδοση ευθυνών και μομφών σε άλλους, και δη στον θεσμό της Δικαιοσύνης, δεν θα αργήσει η ώρα να τα βρουν όλα μπροστά τους.
Διασπείρουν κατηγορίες και προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης (έμμεσα ή και άμεσα), με σκοπό ο λαός να χάσει την εμπιστοσύνη στον μοναδικό, πλέον, αδέσμευτο και ανεξάρτητο θεσμό του ελληνικού κράτους. Σίγουρα κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πρόσκαιρα, μικροπολιτικά οφέλη, καθώς έτσι ο λαός θα φαντάζει πιο εύκολα χειραγωγήσιμος. Η εμπιστοσύνη όμως που αδιαμφισβήτητα θα χαθεί θα αφήσει ένα τεράστιο κενό και κανένας πολιτικός δεν θα μπορεί να το επανορθώσει. Δεν θα επιθυμούσα να εισέλθω σε ανάλυση των κινήτρων τους, καθώς πιστεύω πως υπάρχουν και αξιόλογοι ανάμεσα τους, αν και λίγοι.
Πιστεύω πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να εγκαταλείψουν όσο γρηγορότερα γίνεται τις θέσεις τους, έτσι ώστε να μη προκληθεί περισσότερο κακό στις δομές της ελληνικής κοινωνίας.
Με εκτίμηση,
π. Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας
Γιάννης Πάσχαλίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου