Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Όχι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ επαναλαμβάνει ο Κουρτς

e77d5fb53d5bbe1cdb54f7d001e938c0_MΤην υποστήριξή του στη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση επισήμανε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και αρχηγός της αυστριακής Κεντροδεξιάς Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι η Ε.Ε. θα πρέπει επιτέλους να λάβει τώρα ξεκάθαρα θέση απέναντί στην Άγκυρα.Θα πρέπει ωστόσο, παράλληλα, να επιδιώξει αντί της ένταξης μια συντεταγμένη συνεργασία μαζί της ως γείτονα, είπε ο κ. Κουρτς, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Ο 31χρονος Αυστριακός πολιτικός χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι ο Γερμανός ομόλογός του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, «επανεξέτασε την άποψή του για την κατάσταση στην Τουρκία και την αντιμετώπισή της».
«Η σύλληψη ακτιβιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ο Γερμανός Πέτερ Στόιντνερ, καθώς επίσης και του τουρκικής καταγωγής Γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ, είναι αυθαίρετες και ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η εκτίμησή μου ότι η Τουρκία συνεχίζει να απομακρύνεται από την Ευρώπη επαληθεύεται ολοένα και περισσότερο», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών στην γερμανική εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου