Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Πρώτη φορά τόσοι Σχολικοί Σύμβουλοι έβαλαν υποψηφιότητα για Διευθυντές Σχολείων

Σε πολλούς προσωρινούς αξιολογικούς πίνακες υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων  και μάλιστα στις πρώτες θέσεις κατάταξης, βρίσκονται νυν Σχολικοί Σύμβουλοι.

Πρώτη φορά τόσοι πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι ενώ ήδη υπηρετούν, και η θητεία τους δεν έχει λήξει ακόμη, έθεσαν υποψηφιότητα για διευθυντές σχολικών μονάδων.

Θα επιστρέψουν λοιπόν με άλλο ρόλο οι Σχολικοί Σύμβουλοι ως Διευθυντές, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, αφού το "ρευστό" θεσμικό πλαίσιο επιλογής στελεχών στην εκπαίδευση   δημιούργησε προβληματισμούς.



Ίσως όμως είναι και μια κίνηση αναμονής των προθέσεων του Υπουργείου για το νέο θεσμικό πλαίσιο επιλογής Σχολικών Συμβούλων. 

 Τι θα γίνει από εδώ και πέρα:

Με την επιστροφή των νυν σχολικών Συμβούλων στη θέση του διευθυντή σχολείου την θέση τους θα καταλάβουν οι αμέσως επόμενοι εγγεγραμμένοι στους πίνακες επιλογής σχολικών συμβούλων για ένα μικρό διάστημα , μάλλον λίγων μηνών.


Και δύο σημαντικά ερωτήματα:


Αν με τη γνωστοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου επιλογής Σχολικών Συμβούλων, κάποιοι θέσουν εκ νέου υποψηφιότητα για Σχολικοί Σύμβουλοι, παραιτούμενοι από τις θέσεις τους ως διευθυντές, τότε τη θέση τους: 

 1.Θα την καταλάβουν οι αμέσως επόμενοι  εγγεγραμμένοι στους πίνακες επιλογής  διευθυντών σχολικών μονάδων;  

ή  

2.θα την καταλάβουν οι αμέσως επόμενοι υποψήφιοι διευθυντές με τις πιο υψηλές μοριοδοτήσεις( σύμφωνα με τον πίνακα) παραιτούμενοι και οι ίδιοι από τα σχολεία που υπηρετούν ;

Στην πρώτη περίπτωση στα "καλά' σχολεία θα γίνουν διευθυντές υποψήφιοι που δεν είχαν υψηλή μοριοδότηση και μάλιστα δεν είχαν γίνει διευθυντές σε κανένα σχολείο.

Στη δεύτερη περίπτωση θα δημιουργηθεί το φαινόμενο Διευθυντές να ξαναδηλώνουν  σχολεία ανάλογα με την μοριοδότησή τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου