Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Οι πρώτοι των πρώτων στις πανελλαδικές σκέφτονται ήδη τη φυγή στο εξωτερικό

Καμπανάκι» και μάλιστα ηχηρό χτυπούν, στην Πολιτεία, οι πρώτοι των πρώτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων.
Κι αυτό γιατί, ενώ αγωνίστηκαν για να πετύχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες, ώστε να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν, στο μυαλό τους έχουν όχι την παραμονή τους στην Ελλάδα, αλλά τη φυγή τους από αυτήν, μια και πιστεύουν ότι δεν έχουν μέλλον αν παραμείνουν εδώ!
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία φιλοξενεί δηλώσεις των υποψηφίων που αρίστευσαν, στη συντριπτική πλειονότητά τους επιλέγουν τα ελληνικά πανεπιστήμια για το πρώτο πτυχίο.

Ωστόσο, ο δρόμος δεν σταματά εκεί. Οι «σειρήνες» του εξωτερικού ηχούν ήδη στα αυτιά των περισσοτέρων και η μετανάστευση είναι το επόμενο βήμα.
Η Αναστασία Φουτούλη, που συγκέντρωσε 19.708 μόρια, δηλώνει στην εφημερίδα ότι μετά τις προπτυχιακές σπουδές σκοπεύει να ταξιδέψει στη Γερμανία για να ειδικευθεί, καθώς την ενδιαφέρει να ασχοληθεί με την έρευνα.
Η Νικολέτα Φλωροπούλου (19.694 μόρια) σκέφτεται, ανάλογα με τα δεδομένα και τις συνθήκες, να φύγει στο εξωτερικό για να συνεχίσει τις σπουδές εξειδίκευσης ή να βρει και μια σταθερή εργασία.
Ο Γιώργος – Ανδρέας Κιούσης (19.240 μόρια) δηλώνει ότι πρώτη επιλογή του είναι η Ιατρική Λάρισας και για τα σχέδια που κάνει για το μέλλον σημειώνει «πρώτος στόχος μου η παραμονή στην Ελλάδα, αλλά δεν θα έλεγα “όχι” σε μια πρόταση από το εξωτερικό, ειδικά αν συνδύαζε επιστημονική εξέλιξη και επαγγελματική αποκατάσταση. Πρώτη προτεραιότητα, όμως, παραμένει η Ελλάδα».
Ο Γιάννης Τσικριτζάκης (18.828 μόρια) ελπίζει ότι σε πέντε με 6 χρόνια που θα έχει τελειώσει τις σπουδές του, η αγορά εργασίας να έχει αλλάξει και τονίζει «το βέβαιο είναι ότι θέλω να φύγω για ένα διάστημα στο εξωτερικό, ώστε να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες. Δεν σκοπεύω να αφήσω για πάντα την Ελλάδα».
Ενδεικτικό της φυγής στο εξωτερικό είναι και το εύρημα των εξαμηνιαίων τάσεων της MRB, σύμφωνα με το οποίο, ένας στου τρεις πολίτες (33,2%) απαντά ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να φύγει από την χώρα θα το έκανε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου