Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Μετεξεταστέοι και στην Παιδεία

politiki_igesia_2_400pxΗ χθεσινή δήλωση του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στην «Αυγή», σύμφωνα με την οποία «το σημερινό καθεστώς των πανελλαδικών εξετάσεων θα είναι σύντομα παρελθόν», συνιστά μια ακόμα κοροϊδία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό. Τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Οπως ακριβώς έχει γίνει με όλες τις υποσχέσεις και εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Από το σκίσιμο των Μνημονίων και την κατάργηση της λιτότητας με ένα νόμο και ένα άρθρο μέχρι την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη χορήγηση της 13ης σύνταξης και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη, η περιβόητη εξαγγελία του κ. Τσίπρα και του κ. Γαβρόγλου περί κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ αποδείχθηκε ένα ακόμα «πυροτέχνημα». Και αυτό γιατί στο σχέδιο για το νέο Λύκειο και το εξεταστικό σύστημα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, παρουσία του υπουργού Παιδείας, δεν προβλέπεται καμία κατάργηση των Πανελλαδικών, που βεβαίως παραμένουν. Αντιθέτως, προβλέπεται και επέκταση των εξετάσεων σε όλους τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, δηλαδή ακόμα και σε αυτούς που δεν επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για κάποια σχολή.
Με άλλα λόγια, ο εμπαιγμός των πολιτών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται και μάλιστα με προκλητικό τρόπο. Οπως δηλαδή και τα πειράματα στην Παιδεία με θύματα τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Το κόστος της παραπαιδείας αυξάνεται, η παρεχόμενη δημόσια εκπαίδευση υποβαθμίζεται και ο κ. Γαβρόγλου μάς γυρίζει πίσω στη δεκαετία του ‘80. Τότε που το ΠΑΣΟΚ καταργούσε τις… πανελλήνιες εξετάσεις και τις αντικαθιστούσε με τις… πανελλαδικές.
Η αποτυχία της κυβέρνησης στην Παιδεία συναγωνίζεται τις αρνητικές επιδόσεις της στην οικονομία. Από τη στοχοποίηση της αριστείας, την κατάργηση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων και τις ιδεοληψίες στη διδασκαλία της Ιστορίας και των Θρησκευτικών, μέχρι την επαναφορά του καθεστώτος διοίκησης των ΑΕΙ από τους φοιτητές και του ασύλου παραβατικότητας στα πανεπιστήμια, διαπιστώνουμε ότι τα πράγματα στην Παιδεία πάνε ολοένα και χειρότερα.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου