Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΕΕΤΑΑ: Διευκρινίσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

ΕΕΤΑΑ: Διευκρινίσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑΑνακοίνωση σχετικά με δημοσιεύματα περί «αποκλεισμού ΑμεΑ» από τις δομές του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» και τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ ανάρτησε η ΕΕΤΑΑ. Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς.

Διευκρινίσεις σχετικά με τη συμμετοχή ΑμεΑ στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», που επιδοτεί τη φιλοξενία σε παιδικούς σταθμούς, δίνει η Ελληνική Εταιρεία
Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αποκλεισμό τους από τις δομές. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση, το πρόγραμμα επιδοτεί με αυξημένη χρηματοδότηση, ατομικές αξίες τοποθέτησης (Voucher), κάθε ωφελούμενο ο οποίος έχει στην οικογένειά του μέλος με αναπηρία (5.000 ευρώ κατ’ άτομο).
Το voucher αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται στις αντίστοιχες δομές (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία), κατηγορίες B3 (παιδιά με αναπηρίας από 2,5 έως 6,5 ετών) και Δ (παιδιά και έφηβοι με νοητική υστέρηση ή/και κινητική αναπηρία), ενώ δεν υπάρχει πλαφόν στους εξυπηρετούμενους με αναπηρία, καθ’ ότι έχει διασφαλιστεί με ενέργειες των συναρμόδιων υπουργείων, ανεξαρτήτως κριτηρίων και προϋποθέσεων, να δοθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση για όσες αιτήσεις υποβληθούν για τη συγκεκριμένη κατηγορία.
Προσθέτει ακόμα ότι αιτούντες με τέκνα ΑμεΑ, τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να τοποθετηθούν σε δομές των κατηγοριών Β3 και Δ, έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε δομές άλλης κατηγορίας (κατόπιν σχετικής συνεννόησης και αποδοχής από αυτές), με αντίστοιχη προσαρμογή του ύψους του voucher, βάσει της νέας θέσης. Στη περίπτωση αυτή όμως δεν εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες εξαιρέσεις (ύψος εισοδήματος, εργασιακή κατάσταση κλπ) για τους αιτούντες αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου