Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Βγήκαμε στην αγορά για 5ετές ομόλογο!



Βγήκαμε στην αγορά για 5ετές ομόλογο!Με ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ στο Χρηματιστήριο ανοίγει αύριο το βιβλίο προσφορών. Ανταλλαγή των τίτλων του 2014 με γενναιόδωρο μπόνους στους επενδυτές.
Την έξοδο της Ελλάδας στην αγορά ομολόγων,για πρώτη φορά από το 2014, ανακοίνωσε πριν από λίγο μέσω του Χρηματιστηρίου το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση (δείτε το πλήρες αγγλικό κείμενο στο συνοδευτικό υλικό), η Ελληνική Δημοκρατία προχωρά τελικά σε προσφορά ανταλλαγής των 5ετών ομολόγων του 2014 με νέα 5ετή ομόλογα (λήξη 2022), για την οποία το βιβλίο προσφορών ανοίγει αύριο και θα κλείσει αυθημερόν.

Πρόκειται για μια switch and tender offer, σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, που δίνει τη δυνατότητα στους ομολογιούχους που κατέχουν τους τίτλους του 2014 να πληρωθούν μετρητοίς με αρκετά γενναιόδωρο «μπόνους», σε σχέση με την ονομαστική αξία των τίτλων τους,  το οποίο φθάνει το 2,6%.
Οι «παλαιοί» ομολογιούχοι θα πληρωθούν υπό τον όρο της επιτυχούς διάθεσης των νέων 5ετών ομολόγων και στο βαθμό που θα καλυφθεί αυτή η έκδοση.
Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει, για πρώτη φορά από το 2014, τιμολόγηση νέων ομολόγων του Δημοσίου και αναμένεται σημαντική υποχώρηση του κόστους δανεισμού, κάτω από το 4,50%, με την οποία θα «κεφαλαιοποιηθούν» η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και οι αποφάσεις του Eurogroup για το χρέος.
Ανάδοχοι της έκδοσης του Δημοσίου είναι έξι κορυφαίες τράπεζες από τις δύο όχθες του Ατλαντικού: BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG, Goldman Sachs International Bank, HSBC Bank plc και Merrill Lynch International.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου