Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Επείγον -Διευκρινήσεις για τις εγγραφες e-epal

κκ Διευθυντές/ντριες

            Όσοι από εσάς δεν έχετε ήδη προβεί στην παρακάτω ενέργεια παρακαλείσθε να καταχωρήσετε άμεσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης e-epal το συνολικό αριθμό των τμημάτων της Α’ τάξης, τα τμήματα Τομέα της Β’ τάξης και τα τμήματα Ειδικότητας της Γ’ τάξης (Γ’ – Δ’ τάξης για τα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ.) που μπορεί να φιλοξενήσει η σχολική σας μονάδα. Τα στοιχεία αυτά είναι βασικό να έχουν καταχωρηθεί εγκαίρως, καθώς τη Δευτέρα, 26-6-2017, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα κάνει την κατανομή των μαθητών στα σχολεία προτίμησής τους. Συνεπώς, αν δεν έχετε δηλώσει αριθμό τμημάτων που μπορεί να φιλοξενήσει το σχολείο σας, δε θα κατανεμηθούν μαθητές σε αυτά, αλλά στην αμέσως επόμενη προτίμησή τους.

           
            Ειδικά για τα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ., στα οποία κατά το σχ. έτος 2017-2018 η Δ’ τάξη θα λειτουργήσει με τον νόμο 4186/13, έχουν καταχωρηθεί στην πλατφόρμα e-epal και οι ειδικότητες του ν.4186/13 με την παρατήρηση μέσα σε παρένθεση (Μόνο Δ’ τάξη ν.4186/2013). Διευκρινίζουμε ότι, επειδή το ηλεκτρονικό σύστημα «καταλαβαίνει» τη Γ’ και τη Δ’ Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. ως τάξεις με τις ίδιες ειδικότητες, οι ειδικότητες της Γ’ τάξης του ν.4386/16, της Δ’ τάξης του ν.4186/13 εμφανίζονται προς επιλογή είτε ο μαθητής επιθυμεί να δηλώσει προτίμηση στη Γ’ τάξη είτε ο μαθητής επιθυμεί να δηλώσει προτίμηση στη Δ’ τάξη, τόσο στα εσπερινά όσο και στα ημερήσια ΕΠΑΛ. Παρατηρήθηκε ότι:
  • μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ’ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ έχουν δηλώσει και ειδικότητες με την επισήμανση (Μόνο Δ’ τάξη ν.4186/2013)
  • μαθητές που θα φοιτήσουν στη Δ’ τάξη Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. έχουν δηλώσει ειδικότητες χωρίς την επισήμανση (Μόνο Δ’ τάξη ν.4186/2013)
            Έτσι, όταν γίνει η κατανομή των μαθητών, θα δείτε σε όσα σχολεία έχει συμβεί αυτό, δύο τμήματα στη Γ’ ή Δ’ τάξη της ίδιας ειδικότητας.
Π.χ.
  • Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού - (Μόνο Δ' Τάξη ν.4186/2013)     7 μαθητές
  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής                                                 6 μαθητές

ή

  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων - (Μόνο Δ' Τάξη ν.4186/2013)                                                                                8 μαθητές
  • Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων          10 μαθητές

            Στην περίπτωση αυτή θα θεωρείτε τα τμήματα ως ένα και θα αθροίζετε τους μαθητές, μετά την κατανομή των μαθητών από το ηλεκτρονικό σύστημα e-epal.
            Για να γίνει σωστά η κατανομή παρακαλείστε κατά την σύνδεσή σας στο σύστημα με τους κωδικούς του ΠΣΔ (myschool):
  • Να συμπληρώσετε αριθμό τμημάτων σε όσα τμήματα της Α’, τομείς της Β’ και ειδικότητες της Γ’ και Δ’, δεν έχετε συμπληρώσει, είτε αυτά εμφανίζονται με μαύρο είτε με κόκκινο χρώμα.
  • Να συμπληρώσετε αριθμό τμημάτων και στις ειδικότητες της Γ’ τάξης που έχουν την επισήμανση (Μόνο Δ' Τάξη ν.4186/2013) και να θεωρήσετε ότι είναι τα ίδια τμήματα με αυτά του ν.4386/16, ώστε, αν μαθητές που θα φοιτήσουν στη Γ’ τάξη δήλωσαν εκ παραδρομής ειδικότητα με τη λάθος ονομασία (π.χ. Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων - (Μόνο Δ' Τάξη ν.4186/2013) αντί για Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων), να μην τους κατανείμει το σύστημα σε άλλο σχολείο. Ομοίως, να συμπληρώσετε αριθμό τμημάτων και στις ειδικότητες της Δ’ τάξης που δεν έχουν την επισήμανση (Μόνο Δ' Τάξη ν.4186/2013).

            Επισυνάπτουμε αρχείο με τις οδηγίες που σας έχουμε στείλει ήδη για την καταχώρηση των τμημάτων.


Διεύθυνση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου