Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Το ύστατο χαίρε στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη



Το ύστατο χαίρε στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο ΜητσοτάκηΜε τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία.
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία έγινε με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού. Το φέρετρο του πρώην πρωθυπουργού, που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 99 ετών, μετέφεραν τα εγγόνια του.
Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών όπου χιλιάδες πολίτες έφτασαν για το ύστατο χαίρε. Η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού ζήτησε να εξαιρεθεί η κηδεία από τη δημόσια δαπάνη.

emtnfe1

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών και το άγημα από άνδρες των τριών όπλων απέδωσε τιμές. Λίγο νωρίτερα είχαν προσέλθει στη Μητρόπολη κατά σειρά άφιξης μέλη της κυβέρνησης, πρώην υπουργοί, οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

emtnfe3

Μετά την εξόδιο ακολουθία ξεκίνησε η μεταφορά της σορού στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας από όπου θα μεταφερθεί με C-130 στη Κρήτη. Η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει αύριο στη γενέτειρά του και στη συνέχεια η ταφή θα γίνει δίπλα στη σύζυγό του Μαρίκα.
Με εμφανή συγκίνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και γιος του Κων. Μητσοτάκη, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε μιλώντας για το μικρό, αγροτικό νεκροταφείο, στο οποίο επέλεξε να ταφεί. «Σού έφτανε να είσαι με τη Μαρίκα σου…», του είπε.

ermtmi1

Από εκεί και πέρα, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν «ο τελευταίος μιας γενιάς που πέρασε μέσα από Συμπληγάδες», χωρίς ποτέ να του λείψουν οι αντοχές, ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας και τις σημαντικότερες αρετές –παρακαταθήκες του πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού.
Είχες, άλλωστε, απόλυτη επίγνωση ότι η Ιστορία δεν γράφεται με τα «αν» και ότι ο χρόνος δεν γυρίζει ποτέ πίσω. Γι’ αυτό και το βλέμμα σου ήταν πάντα εστιασμένο στο μέλλον. Κοιτούσες μπροστά και μακριά κι αυτή ήταν η δύναμή σου. Η πολιτική σου παρακαταθήκη είναι αειθαλής, όπως, εξάλλου, αειθαλής υπήρξες και εσύ. Και το παράδειγμά σου είναι οδηγός για όλους μας.

ermtmi2

Να λέμε την αλήθεια και να μην κολακεύουμε το λαό. Να σεβόμαστε τη Δημοκρατία και τους κανόνες της. Και ειδικά το Κοινοβούλιο, το οποίο τόσο πολύ αγάπησες. Να επιδιώκουμε την ενότητα και όχι το διχασμό. Να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στο κέντρο της Ευρώπης», είπε.

ermtmi3

Στο σημείο αυτό εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε και μια προσωπική πτυχή, καθώς «πίσω από τον πολιτικό αντίπαλο, που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν υπήρχε ένας ζεστός άνθρωπος με μεγάλη καρδιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου