Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Τι έγινε στην συνάντηση εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με τον Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας



Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων (Εικαστικών Μαθημάτων, Μουσικής Αγωγής, Θεατρολόγων, Φυσικής Αγωγής, Ειδικής Αγωγής και Πληροφορικής) έξω από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Οι εκπρόσωποι των ενώσεων συναντήθηκαν με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, που τελεί χρέη γενικού γραμματέα του υπουργείου, ωστόσο, όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν πήραν κάποια απάντηση για τα αιτήματά τους. Ωστόσο, ο κ. Αγγελόπουλος δεσμεύθηκε να εξετάσει το ζήτημα και να προγραμματιστεί εκ νέου συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί των ειδικοτήτων ζητούν την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που δίνει τη δυνατότητα να διδάσκονται τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής (Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή), της Φυσικής Αγωγής και της Πληροφορικής από εκπαιδευτικούς που δεν ανήκουν στις συγκεκριμένες ειδικότητες, καθώς επίσης και να μην δίνονται ώρες παράλληλης στήριξης για συμπλήρωση ωραρίου και να καλύπτονται οι ώρες αυτές αποκλειστικά από ειδικούς παιδαγωγούς.
Σημειώνεται, ότι εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο έχουν προσφύγει οι εκπαιδευτικοί κατά της υπουργικής απόφασης Φίλη, η οποία αφορά την άρση της αποκλειστικότητας της διδασκαλίας διδακτικών αντικειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου