Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Νίκη Κ. Κεραμέως: «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάσταση ανομίας στα Πανεπιστήμια»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της
για την κατάσταση ανομίας στα Πανεπιστήμια»
Αθήνα, 20 Ιουνίου 2017
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την απάντηση του Υπουργού Παιδείας στην επιστολή 471 φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προς την διοίκηση του Πανεπιστημίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με επιστολή τους προς την διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, 471 φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής αποφάσισαν, επώνυμα και υπεύθυνα, να αντιδράσουν σε ό,τι συμβαίνει στο Πανεπιστήμιό τους και, δυστυχώς, σε πολλά Ιδρύματα της χώρας, στα οποία ανθεί η διακίνηση και η χρήση ναρκωτικών, η βία και οι πάσης φύσεως έκνομες πράξεις.
Τα νέα παιδιά, οι αυριανοί επιστήμονες της χώρας, αποφάσισαν με θάρρος να ζητήσουν να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση παραβατικών φαινομένων, τα οποία έχουν λάβει διαστάσεις επιδημίας.
Σε αυτά τα νέα παιδιά, ο αρμόδιος Υπουργός για την Παιδεία απαντά πως ο ίδιος, καθώς και το σύνολο της Κυβέρνησης στη χώρα μας, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση που παρουσιάζουν τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Σε συνέντευξή του, μάλιστα, επέρριψε, με μεγάλη ευκολία ευθύνες για την κατάσταση αυτή στο φοιτητικό κίνημα, το σύλλογο διδασκόντων και τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων. Και αυτό, την ώρα που ο ίδιος προωθεί προς ψήφιση οπισθοδρομική και επικίνδυνη ρύθμιση για το άσυλο, που θα εντείνει τα προβλήματα βίας και ανομίας στα Ιδρύματα της χώρας.
Πρέπει, επιτέλους, να γίνει συνείδηση σε όλους ότι στο Πανεπιστήμιο - ως χώρο ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών - δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να λογοδοτεί.
Ας αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι τις ευθύνες τους. Πρωτίστως, όμως, η Κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου