Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ: Τι αποφάσισε για αμοιβαίες μεταθέσεις - μετατάξεις – Όλα τα ονόματα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ 
Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ:


Τι αποφάσισε για αμοιβαίες μεταθέσεις - μετατάξεις
  
Αμοιβαίες μεταθέσεις – Όλα τα ονόματα ΕΔΩ
Το ΚΥΣΠΕ συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 30 Μαΐου 2017 και με βάση τα θέματα ημερήσιας διάταξης αποφάσισε:
• Να εισηγηθεί θετικά για τις αμοιβαίες μεταθέσεις 52 συναδέλφων (26 ζευγάρια) που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του άρθρου 10 του Π.Δ. 50/96 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 9 του Π.Δ. 100/97.
Εισηγήθηκε αρνητικά κατά πλειοψηφία την αμοιβαία μετάθεση 2 εκπαιδευτικών που δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

• Να απορρίψει τις ενστάσεις συναδέλφων μας για τις μεταθέσεις σε Δημοτικά Σχολεία Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης ως αβάσιμες.

• Να αναβληθεί η συζήτηση για τις μετατάξεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από κλάδο σε κλάδο και εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Πρωτοβάθμια για την Παρασκευή 5/6/17 αφού δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία αποδέσμευσής τους από το ΚΥΣΔΕ.
• Να εισηγηθεί την παραίτηση 2 εκπαιδευτικών ΠΕ70 για τους λόγους που επικαλούνταν. Επισημαίνω για άλλη μια φορά την ανάγκη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών ώστε να αποκτήσουμε, όπως όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, το δικαίωμα της παραίτησης καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Για την αποφυγή προβλημάτων στην λειτουργία των σχολείων θα μπορούσε να υπάρχει ένας εύλογος χρόνος ενός μήνα για την αντικατάστασή τους.


Πάντα στη διάθεσή σας
Παληγιάννης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου