Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση και υποψήφιοι της ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου για τις εκλογές για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ την Πέμπτη 1-6-2017 στο Εργατικό Κέντρο Χίου.



Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ


 

ΕΚΛΟΓΕΣ   ΓΙΑ ΤΟ 18Ο ΣΥΝΔΕΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ
 ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1Η  ΙΟΥΝΙΟΥ  2017

Συναδέλφισσες, -οι
Στις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μαζί ως εκπαιδευτικοί του δημοσίου σχολείου, μιας και αυτό βάλλεται συνεχώς και από παντού τα τελευταία χρόνια, σας καλούμε στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Χίου στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 1 μέχρι τις 4 Ιουλίου 2017, να στηρίξετε την παράταξή μας, τη ΔΑΚΕ, γιατί:

·         αγωνίζεται  και πασχίζει καθημερινά για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους (σελίδα στο facebook ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου, αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα σχολεία, οργανωτική γραμματεία της ΕΛΜΕ Χίου κ.ά.). Δεν τους θυμάται τις παραμονές των εκλογών και μόνο.
·         αντιμετωπίζει ισόρροπα όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., ΕΕΕΕΚ, Ειδική Αγωγή) και όλα τα σχολεία επαρχιακά ή κεντρικά εξ ίσου.
  • τολμά να συγκρούεται με επιχειρήματα με όποιον και όποτε θα προσπαθήσει να θίξει τα δικαιώματα του κλάδου ή την αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού με στόχευση δημοσιονομική και μόνο (βλ. περικοπές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, κατηγοριοποίηση των μαθημάτων του Γυμνασίου, κατάργηση της μείωσης του διδακτικού ωραρίου για τους υπευθύνους Εργαστηρίων Φυσικής και Πληροφορικής, υποβάθμιση της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών, τεχνητές υπεραριθμίες, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, υπονόμευση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης, επιβολή της Β’ αλλά και της Γ’ ανάθεσης κ. ά.)
  • θεωρεί ότι ο εκπαιδευτικός κλάδος οφείλει να συνεχίσει να διεκδικεί τη διαμόρφωση ενός αξιοκρατικού, και αδιάβλητου θεσμικού πλαισίου επιλογής στελεχών της εκπαίδευσης που δεν θα επιτρέπει την κομματική λαφυραγώγηση της διοίκησης της εκπαίδευσης και μέσω αυτής την χειραγώγηση των εκπαιδευτικών ενόψει και της επερχόμενης αξιολόγησης.
  • αντέδρασε στη δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι δεν υφίσταται ο όρος «Καθηγητικές Σχολές»
  • διαμαρτύρεται έντονα για τους μηδενικούς διορισμούς τα τελευταία έτη, δυστυχώς δε και για τα επόμενα
  • διαμαρτύρεται έντονα για τις απειροελάχιστες μεταθέσεις (3%)
  • διαφωνεί με το προτεινόμενο νέο διετές Λύκειο
  • διαμαρτύρεται για την καθήλωση των μισθών μας, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ανησυχεί για μεγαλύτερες μειώσεις εξαιτίας της αρνητικής προσωπικής διαφοράς
 Και πάντοτε
·         αγωνίζεται για την ενότητα του κλάδου.
Γι’ αυτό:
Στις εκλογές της Πέμπτης 1ης Ιουνίου (Τετάρτη 31 Μαΐου σε Οινούσσες και Ψαρά) στο Εργατικό Κέντρο Χίου από τις 11.00 μέχρι τις 16.30 σας καλούμε να ψηφίσετε τους υποψηφίους της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Χίου

                         Για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

1. Αγγουλές Εµµανουήλ του Ιωάννη, ΠΕ03, 1ο Γυµνάσιο Χίου
2. Αγραφιώτης Νικόλαος του Ιωάννη, ΠΕ11, 3ο Γυµνάσιο Χίου
3. Βούκουνας Κωνσταντίνος του Στυλιανού, ΠΕ12.01, 1ο ΕΠΑ.Λ.
    Βροντάδου
4. Καρατζάς Κωνσταντίνος του Γεωργίου, ΠΕ01, 1ο ΕΠΑ.Λ Χίου
5. Μιχαλιός Μάριος του Ιωάννη, ΠΕ17.01, 1ο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου
6. Μυλωνόπουλος Χαρίτων του Βασιλείου, ΠΕ11, 1ο ΕΠΑ.Λ Οι-
   νουσσών
7. Ρόκος Ιωάννης – Ευάγγελος του Επαμεινώνδα, ΠΕ04.01, Γυμνα-
    σιο Βροντάδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου