Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ν. Κεραμέως: Ψεύτικες υποσχέσεις για μόνιμους διορισμούς



keramews«Η Κυβέρνηση, τα τελευταία δύο χρόνια, αποδεικνύεται ιδιαιτέρως γενναιόδωρη ως προς τις ψηφοθηρικές υποσχέσεις της για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών”, τονίζει  με σημερινή δήλωση η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας  Νίκη Κ. Κεραμέως, και υπογραμμίζει:
Α. Τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2016, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποσχέθηκε 20.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Β. Τον Ιανουάριο του 2017, ο υπουργός Επικρατείας υποσχέθηκε έτοιμη προκήρυξη για διορισμούς εκπαιδευτικών.
Γ. Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει ούτε ένας διορισμός.
Δ. Πριν από περίπου ένα μήνα, το Υπουργείο Παιδείας ομολόγησε μέσω τροπολογίας ότι έως το 2019 δεν πρόκειται να γίνει κανένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση.

Ε. Χθες, όμως, ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε εκ νέου ότι θα προχωρήσουν σε διορισμούς, διευκρινίζοντας ότι δεν ξέρουν ούτε πόσους, ούτε πώς.
Ζ. Ο εμπαιγμός της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν έχει τέλος .
Υπουργός: Θα προχωρήσουμε σε διορισμούς εκπαιδευτικών – Δεν ξέρουμε πόσους
«Η θέση της Κυβέρνησης είναι σαφέστατη. Θα προχωρήσει σε διορισμούς.  Δεν ξέρουμε πόσους, δεν ξέρουμε πώς- γιατί είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο σύστημα-αφού θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την προϋπηρεσία αλλά επίσης και το γεγονός ότι και οι νέοι πρέπει να μπουν σ’ αυτόν το χώρο».
Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας χθες στην παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης 2016 για την Εκπαίδευση του ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ.
Η Ν. Κεραμέως
Στην ίδια εκδήλωση η Ν. Κεραμέως σχετικά με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών δήλωσε:
“Μακάρι να μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις θεωρούμε οτι πρέπει να γίνουν προσλήψεις θεωρούμε οτι υπάρχουν πολύ σημαντικές ανάγκες στην εκπαιδευτική κοινότητα. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή υπεύθυνα με το που θα γίνει κυβέρνηση η ΝΔ οτι θα γίνουν προσλήψεις. θεωρούμε οτι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό και λόγω της γήρανσης και λόγω των κενών ασφαλώς και πιστεύουμε οτι πρέπει να γίνουν προσλήψεις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου