Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ



ΓΙΑ 3 ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Παρέμβαση Γαβρόγλου στη Δικαιοσύνη

ΜΕ ΜΙΑ ωμή παρέμβασή του στον χώρο της Δικαιοσύνης, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε από τους εισαγγελείς να μην προχωρήσουν στη δίωξη τριών πρώην πρυτάνεων του ΑΠΘ για την υπόθεση των ανείσπρακτων εισφορών υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας! Σε ραδιοφωνική συνέντευξη του ο κ. Κώστας Γαβρόγλου προχώρησε σε... ετυμηγορία, αθωώνοντας προκαταβολικά τους τρεις πρώην πρυτάνεις, επικαλούμενος ότι στ περίπου ένα μήνα το υπουργείο του θα καταθέσει διάταξη που θα αθωώνει τους πρυτάνεις για τέτοιες υποθέσεις.


Κοντολογίς, με προκλητικό τρόπο ζητά από τη Δικαιοσύνη να μην εφαρμόσει την υφιστάμενη νομοθεσία επειδή κάποια στιγμή στο μέλλον το υπουργείο του θα ψηφίσει άλλο νόμο! Υπενθυμίζεται ότι με παραγγελία του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήση, ασκήθηκε ποινική δίωξη στ βάρος δέκα και πλέον α τόμων που διετέλεσαν πρόεδροι αντιπρόεδροι του ΕΛΚΕ και πρυτάνεις στο ΑΠΘ από το 1999 έως τον Δεκέμβριο 2014. Κατηγορούνται για κακουργηματική απιστία.

Από την έρευνα του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε ότι περίπου 1.200 καθηγητές, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που εργάζονται παράλληλα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες, δεν απέδιδαν το νόμιμο ποσοστό στον ΕΛΚΕ του ΑΠΘ, επί μια 15ετία Στο κάδρο των κατηγορουμένων εντάσσονται οι διατελέσαντες πρυτάνεις Μιχάλης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Μάνθος και Γιάννης Μυλόπουλος.

Δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη οι πρυτάνεις , υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο Πρακτορείο FM . Απαντώντας στ ερώτηση για τις ποινικές διώξεις τόνισε: θεωρούμε ότι είναι μία γραφειοκρατική διαδικασία, που ορισμένοι δικαστικοί λειτουργοί δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο οδηγούν στα δικαστήρια τους πρυτάνεις, που καμιά απολύτως ευθύνη δεν έχουν γι' αυτά τα ζητήματα . Υπογράμμισε, δε, ότι στον νόμο που θα ψηφιστεί στα τέλη Μαΐου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ψηφίσουμε και μία διάταξη, που όχι μόνο θεωρεί ότι οι πρυτάνεις δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη, αλλά θα πρέπει να προστατεύσουμε και τους πρυτάνεις, τους αντιπρυτάνεις από τέτοιου είδους καταστάσεις, γιατί σε λίγο κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα θέλει να βάλει υποψηφιότητα γι' αυτά τα αξιώματα , θα παρακαλούσα, λοιπόν, τους εισαγγελείς να μην προχωρήσουν! , σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι τα προεδρεία του ΕΛΚΕ και οι πρυτάνεις του ΑΠΘ, για την επίδικη χρονική περίοδο, φέρονται ότι προκάλεσαν οικονομική ζημιά 37 εκατ. ευρώ.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου