Κυριακή 23 Απριλίου 2017

ΘΗΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ



ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Θητεία ενός έτους για τους διευθυντές των σχολείων Διευθυντές σχολείων με θητεία ενός έτους σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, που καταθέτει τις επόμενες ημέρες σχετική τροπολογία στη Βουλή. Το σύστημα με το οποίο εξελέγησαν οι διευθυντές στα σχολεία πριν από δύο χρόνια, με κάλπη και μυστική ψηφοφορία από τους διδάσκοντες, κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η θητεία όσων εξελέγησαν με αυτό το σύστημα λήγει στο τέλος Ιουνίου, ενώ ο νέος τρόπος επιλογής των διευθυντών των σχολείων που έχει αποφασίσει να θεσπίσει
το υπουργείο Παιδείας περιλαμβάνει τις εξής προϋποθέσεις: Θητεία μόνο για έναν χρόνο, εκλογή των διευθυντών βάσει των τυπικών τους προσόντων (σπουδές, προϋπηρεσία, εμπειρία στη διοίκηση) και τέλος στη συνέντευξη η οποία εφαρμοζόταν στο παρελθόν, αλλά έχει κατηγορηθεί ως μεροληπτικό κριτήριο.

Η προκήρυξη των θέσεων των νέων διευθυντών σχολείων θα γίνει μετά την κατάθεση και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. Ακολουθεί, βέβαια, ο νόμος που σχεδιάζεται για τις διαδικασίες επιλογής όλων των στελεχών Εκπαίδευσης, περιφερειακών διευθυντών, διευθυντών εκπαίδευσης, σχολικών συμβούλων και διευθυντών σχολείων.

ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου