Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: Και ο Σχολικός Αθλητισμός στα αζήτητα της κυβέρνησης



Και ο Σχολικός Αθλητισμός στα αζήτητα της κυβέρνησης

   Ο Σχολικός Αθλητισμός ως γνωστόν αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της σχολικής ζωής, υπηρετεί τον ιδιαίτερο χώρο του μαθητικού αθλητισμού και συνδέει τη σχολική Φυσική Αγωγή με τον Αθλητισμό γενικότερα.
   Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Παιδείας εκτιμά πως αυτό είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να ολοκληρωθεί.
   Η προχειρότητα και η αναταραχή που προκλήθηκε για μια ακόμη σχολική χρονιά στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας ήταν πρωτοφανής.
   Παρά τις συνεχείς προτροπές και οχλήσεις  σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας  προς τους «αρμόδιους» της Πολιτείας,  για μια ακόμη χρονιά ήμασταν  στο ίδιο έργο θεατές  (τραγικά καθυστερημένη χρονικά έναρξη της διαδικασίας και των αγώνων).
   Συγκεκριμένα η πρώτη εγκύκλιος για τη διοργάνωση των Σχολικών αγώνων Λυκείων για το σχολικό έτος 2016-2017 προωθήθηκε στις   6/12/2016 (!!!).  
   Η  Κ.Ο.Ε.Σ.Α.Δ. (αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου για τη διοργάνωση των σχ.αγώνων 2016-17 ) συγκροτήθηκε στις 12/1/2017 (!!!).
   Από το σημείο αυτό, ένα τεράστιο αλαλούμ ,μια απίστευτη σύγχυση καθώς και αναστάτωση  επικράτησαν στα περισσότερα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.
   Υπήρξαν σχολεία όπου την ίδια μέρα  έπρεπε δύο ή και τρεις ομάδες του να μετακινηθούν για αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία του. Η πλήρης αποδιοργάνωση!
   Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έπρεπε να διεξαχθούν αγώνες καλαθοσφαίρισης αγοριών –κοριτσιών Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, πετοσφαίρισης αγοριών –κοριτσιών Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, χειροσφαίρισης αγοριών –κοριτσιών Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, ποδοσφαίρου αγοριών  Α΄,Β΄ και Γ΄ φάσης, κλασσικού αθλητισμού  Α΄ ,Β΄, και Γ΄ φάσης καθώς και  άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων.
   Το Υπουργείο Παιδείας βρισκόμενο ξαφνικά  μπροστά σε αδιέξοδα που το ίδιο δημιούργησε, με ενημερωτικό σημείωμα  την 29/3/2017, προτρέπει την κάθε Δ.Δ.Ε. της χώρας: «λόγω των στενών χρονικών ορίων …..να αξιοποιήσετε τον προγραμματισμό σας ακόμη και τα Σάββατα και τις Κυριακές» (αν είναι δυνατόν!!!) . 
   Έμπρακτα λοιπόν για μία ακόμη σχολική χρονιά η κυβέρνηση της ισοπέδωσης αξιών και ιδεωδών του ελληνικού έθνους ,αποδεικνύει την πρόθεσή της για απαξίωση και του Σχολικού Αθλητισμού.
  Είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Κατάρρευση των πάντων!!!

Υ.Γ.: Δεν είναι τυχαίο γεγονός  εξάλλου και η εξαφάνιση από τις αθλητικές εκπομπές των κρατικών καναλιών των πρόσφατων δηλώσεων του Ολυμπιονίκη της Γυμναστικής Λ. Πετρούνια, ο οποίος ξεμπρόστιασε την αδιάφορη και για τον ελληνικό αθλητισμό κυβέρνηση της Αριστεράς τονίζοντας : « παλεύουμε μόνοι μας. Έχουμε πάει σε αγώνες με δικά μας λεφτά. Δεν έχουμε θέρμανση. Εάν δεν είχα τους χορηγούς μου θα είχα σταματήσει να αγωνίζομαι. Είμαστε οι συνεπείς στη χώρα της ασυνέπειας».
ΛΑΡΙΣΑ 25/4/2017
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ
             


   ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ  4-4-2017

ΘΕΜΑ 1ο:    ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ: παραπέμφθηκα σε ΕΔΕ και απαλλάχτηκα/χθες ήρθαν στο γραφείο μου οι κύριοι…. και μου «πέταξαν» ένα φάκελο που έλεγε για μια έρευνα που διέταξε ο ΔΔΕ/τους ρώτησα τι έρευνα είναι αλλά δεν μου απάντησαν/ζήτησαν να τους παραδώσω τα βιβλία του σχολείου/το εμπιστευτικό πρωτόκολλο και το ημερολόγιο του Διευθυντή τα είχα σπίτι και τους είπα ότι θα τα φέρω αύριο/εκείνοι επέμεναν και με απείλησαν πως αν δεν τα έφερνα θα έπαιρναν τον Εισαγγελέα/τους έδειξα τα υπόλοιπα βιβλία/ο ένας ήθελε να τα πάρει/του είπα ότι αυτό δεν γίνεται/έφυγα για μάθημα και μετά έμαθα ότι έβγαλε φωτοτυπίες το ποινολόγιο χωρίς καν να ρωτηθώ/οι ποινές είναι προσωπικά δεδομένα/θέλω την άποψή σας και να ενεργήσετε για το συγκεκριμένο θέμα.
ΔΑΚΕ: Εμπειρία δεν έχουμε από τέτοιες έρευνες/θεωρούμε όμως ότι ο άμεσα ενδιαφερόμενος πρέπει να γνωρίζει το αντικείμενο της έρευνας/παράσταση στη ΔΔΕ για διερεύνηση του είδους της ΕΔΕ και για ποιους λόγους γίνεται/επίσης, να θέσουμε το θέμα της συμπεριφοράς αυτών των 2 μελών-εντεταλμένων.
ΣΥΝΕΚ: πρόκειται για μια προκαταρκτική έρευνα που δεν γνωρίζουμε τη διαδικασία και το πόσο σημαντικό είναι κάποια στοιχεία να μείνουν κρυφά/επειδή γνωρίζει τους νόμους πολύ καλά (ο συνάδελφος), εάν η συμπεριφορά δεν ήταν σωστή, μπορεί εάν το επιθυμεί να κινηθεί με τις νόμιμες διαδικασίες/δε συμφωνούμε για παράσταση!!!/η ΔΑΚΕ έλεγε την προηγούμενη φορά «πώς θα πάμε χωρίς να ακούσουμε τη γνώμη του άλλου;/τώρα μάλλον δεν τους ενδιαφέρει αυτό/τώρα ο άλλος είναι αυτός που διενεργεί την έρευνα. Απάντηση ΔΑΚΕ: Αυτό ακριβώς ζητάμε και τώρα/να πάμε να ακούσουμε και την άλλη πλευρά.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε στοιχεία προκαταρκτικών εξετάσεων/ερώτηση προς ΔΔΕ αν έχει ξεκινήσει κάποια τέτοια διαδικασία για να γνωρίζουμε αν πρέπει να εμπλακούμε ή όχι/σαν σωματείο δεχόμαστε διαδικασίες δημοκρατικές κατά τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων (όχι απειλές κ.λ.π.)
ΠΕΚ: Στο σωματείο έρχονται οι συνάδελφοι να καταθέσουν τα παράπονά τους/αφού ο συνάδελφος θεωρεί ότι η συμπεριφορά αυτών των 2 μελών τον θίγει, θεωρώ ότι πρέπει να κάνουμε παράσταση στον ΔΔΕ.
ΠΑΜΕ: Το σωματείο δεν πρέπει να εμπλέκεται σε διοικητικά και νομικά θέματα μεταξύ των στελεχών διοίκησης!!!
ΑΠΟΦΑΣΗ:  Να θέσει ο Πρόεδρος το θέμα στον ΔΔΕ (6 ΝΑΙ, 2 ΟΧΙ ,1 ΑΠΟΧΗ)

ΘΕΜΑ 2ο: ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΔΑΚΕ: Για να μη γίνουμε ασυνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις, πρέπει αυτό το ζήτημα να λήξει/όποια υποψηφιότητα τεθεί, να δεσμευτούν όλες οι παρατάξεις ότι θα τη στηρίξουν/προτείνουμε για πολλοστή φορά τον εκπρόσωπο της ΠΕΚ ή του ΠΑΜΕ.
ΣΥΝΕΚ: Υπενθυμίζουμε πως η ΔΑΚΕ είναι αυτή που δεν ψήφισε τον εκπρόσωπο της ΠΕΚ!!!  (παρεμπιπτόντως η ψηφοφορία είναι μυστική!!!)
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Δεν διεκδικούμε.
ΠΕΚ: Διεκδικήσαμε και δεν ψηφιστήκαμε/δεν μας αρέσει το διφορούμενο πρόσωπο κάποιων/ δεν διεκδικούμε
ΠΑΜΕ: Δεν μας αναλογεί.
ΔΑΚΕ: Το τέλμα που έχουμε φτάσει είναι απόρροια  της απαίτησης των ΣΥΝΕΚ να παραδώσει ο απερχόμενος ταμίας στον κανέναν/δεν είχε ξαναγίνει ποτέ/αν κάποιοι θέλουν να παίζουν με τις λέξεις είναι δικαίωμά τους/για τη ΔΑΚΕ προέχει η εύρυθμη λειτουργία της ΕΛΜΕ/ζητάω να αναλάβω το ταμείο ως Πρόεδρος μέχρι να βρεθεί υποψήφιος.
ΣΥΝΕΚ: η ΠΕΚ που εμφανίζεται ως τιμητής διεκδίκησε θέση που δεν αναλογούσε και την πήρε/στη συνέχεια δε διεκδικεί τη θέση του ταμία με την αιτιολογία ότι την πρώτη φορά που τη διεκδίκησε καταψηφίστηκε/επειδή η ΠΕΚ θύμωσε έχει δημιουργήσει το πρόβλημα/η ΔΑΚΕ που τώρα δέχεται τον οποιονδήποτε, καταψήφισε την ΠΕΚ ;;;/δεν ήταν προσωπικό προς τον προηγούμενο ταμία αλλά ειπώθηκε ως προστασία του ιδίου!!!
ΠΕΚ: Κάποιοι άλλοι κάνουν παιχνίδια (ΣΥΝΕΚ)/μένουν μόνο σε έναν καταγγελτικό λόγο/το χέρι τους όμως δεν το βάζουν για να αλλάξει η κατάσταση/αφού όλοι οι άλλοι τα κάνουν στραβά, ας αναλάβουν οι ίδιοι (ΣΥΝΕΚ)
ΠΑΜΕ: Εμείς στηρίξαμε ΠΕΚ.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: 4 ΝΑΙ – 4 ΟΧΙ- 1 ΑΠΟΧΗ (ΠΑΜΕ)




ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗN EKTAKTH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ  10-04-2017

1.ΚΕΝΑ-ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ
ΔΑΚΕ: 7/4 το Υπουργείο έστειλε εγκύκλιο για προσδιορισμό κενών-πλεονασμάτων/οι Σύλλογοι και Διευθυντές είναι σε διακοπές/αναθέσεις και στις κοινές ειδικότητες/οι αιτήσεις συνταξιοδότησης λήγουν σήμερα/μπορούν όμως σε ένα μήνα να κάνουν ανάκληση/προς τι η βιασύνη;/αφού οι μεταθέσεις είναι με τα κενά του καλοκαιριού/η εγκύκλιος αναφέρεται και στα ολιγομελή τμήματα/η Γ Λυκείου στα ΕΠΑΛ τη νέα σχολική χρονιά θα έχει νέο ωρολόγιο πρόγραμμα/τα κενά όμως θα δοθούν με το υπάρχον.
ΣΥΝΕΚ: Συμφωνούμε με ανακοίνωση ΟΛΜΕ και ζητάμε να προωθηθεί/να μη νομιμοποιήσουν οι αιρετοί με την παρουσία τους τη διαδικασία/οι Διευθυντές να μη συμπληρώσουν τον πίνακα Α (!!!)/έχουμε πληροφορία ότι θα πάει μετά το Πάσχα.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Οι Σύλλογοι πρέπει να έχουν άποψη στον πίνακα Α/ το Υπουργείο λειτουργεί με σχεδιασμό για μείωση οργανικών θέσεων και δημιουργία υπεραριθμιών/ καταγγέλλουμε τις ΣΥΝΕΚ γιατί όταν το θέσαμε μας χλεύαζαν.
ΠΕΚ: Με θλίψη βλέπουμε να συνεχίζεται η προχειρότητα του Υπουργείου/απαξιώνει το Σύλλογο/δεν θα είναι αξιόπιστα τα κενά/έπρεπε να γίνουν σε άλλη περίοδο/να μη στείλουν οι Διευθυντές και να μην παραστούν οι αιρετοί.
ΠΑΜΕ: Καταθέτουμε δικό μας πλαίσιο.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Ανακοίνωση και παράσταση όταν συνεδριάσει το ΠΥΣΔΕ.

2.ΕΚΛΟΓΕΣ
Άδεια: ΝΑΙ (ΔΑΚΕ,ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ,ΠΕΚ,ΠΑΜΕ)   ΟΧΙ (ΣΥΝΕΚ)
ΔΑΚΕ: Δεν θέλουμε να ζητήσουμε άδεια όταν τα σχολεία έχουν μαθήματα/προτείνουμε με τη λήξη των μαθημάτων να γίνουν και οι εκλογές, 9 ή 10 Μαΐου
ΣΥΝΕΚ: Μετά το πέρας των Πανελλαδικών, 22 Ιουνίου
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: 31 Μαΐου
ΠΕΚ:  31 Μαΐου
ΠΑΜΕ: 31 Μαΐου
ΔΑΚΕ: Εμείς πάμε με την πιο κοντινή, 31 Μαΐου
ΑΠΟΦΑΣΗ: 31 Μαΐου

3.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ (θέση ταμία)
ΔΑΚΕ: Δεν διεκδικούμε
ΣΥΝΕΚ: Δεν διεκδικούμε
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ: Δεν διεκδικούμε
ΠΕΚ: Δεν διεκδικούμε
ΠΑΜΕ: Δεν διεκδικούμε
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ξαναθέτω υποψηφιότητα για διαχείριση του ταμείου ως Πρόεδρος
ΝΑΙ:4        ΟΧΙ:2       ΑΠΟΧΗ:3

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ  ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ

Κωστόπουλος Κώστας (τηλ.:6937476741), Μπατσίλα Δάφνη (τηλ.:6932430396),
Παναγιώτου Νίκος (τηλ.:6937036180)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου