Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πώς θα είναι το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

[News]: Πώς θα είναι το νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμιαΟι βαθμοί στις πανελλαδικές αλλά και ο βαθμός του απολυτηρίου θα δίδουν το εισιτήριο για την είσοδο σε κάποιο τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ
Νέο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια (ΑΕΙ και ΤΕΙ) της χώρας καταρτίζει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Το νέο σχέδιο για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εισηγηθεί το υπουργείο Παιδείας στους αρμόδιους τομεάρχες των κομμάτων της Βουλής.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, το εισιτήριο στην τριτοβάθμια
εκπαίδευση θα δίδει τόσο ο βαθμός του απολυτηρίου αλλά και οι βαθμοί των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Ελευθερία του Τύπου, το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα ισχύσει από τον Σεπτέμβριο του 2018. Το σχέδιο προβλέπει προφορικές αλλά και γραπτές εξετάσεις σε ενδοσχολικό επίπεδο, δύο φορές κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων στα σχολεία για τους μαθητές υποψηφίους.
Επιπλέον θα υπάρχει αξιολόγηση των νέων και βαθμοί με βάση τα αποτελέσματα εργασιών (projects), τα οποία μπαίνουν ενεργά στην εξεταστική διαδικασία, σε μια προσπάθεια να καλλιεργηθεί στους υποψήφιους μια πρώτη επαφή με τη λογική των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ενώ στο τέλος της χρονιάς θα διενεργούνται οι πανελλαδικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου