Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ



ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ: ΣΕ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Γκρίνιες για τα μόρια στην ειδική αγωγή

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ διαβούλευση τίθεται η υπουργική απόφαση για τη μοριοδότηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής μέχρι και τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις τρεις το μεσημέρι. Ήδη, από χθες το απόγευμα που ανέβηκε η Υ.Α., χτύπησαν κόκκινο τα σχόλια για τους πίνακες μοριοδότησης, με γκρίνιες αλλά και με χαμόγελα, ανάλογα με τα προσόντα των εκπαιδευτικών.


Πάντως, οι απόφοιτοι των παιδαγωγικών τμημάτων ειδικής αγωγής συνεχίζουν να διαμαρτύρονται έντονα, καθώς υπάγονται σε πλαίσιο μοριοδότησης, ενώ πρακτικά οι προπτυχιακές τους σπουδές, όπως υποστηρίζουν, θα έπρεπε να τους δίνουν προτεραιότητα.

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα είναι η αυθαιρεσία που δίνει στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η υπουργική απόφαση που ορίζει κάθε χρόνο τα κριτήρια και ανατρέπει ανάλογα με τη μοριοδότηση τη σειρά των πινάκων. Βάσει της νέας υπουργικής απόφασης την υψηλότερη μοριοδότηση την κατέχουν τα κοινωνικά κριτήρια που θέτει το υπουργείο Παιδείας ειδικότερα όσον αφορά την αναπηρία 67% και άνω αλλά και τους πολύτεκνους.

9.000 προσλήψεις

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, οι προσλήψεις αναπληρωτών στην ειδική αγωγή θα είναι και φέτος αυξημένες και στα ίδια επίπεδα με πέρσι (σ.σ. γύρω στους 9.000 αναπληρωτές), ενώ στο σύνολο, σημείωσε ότι θα γίνουν του χρόνου περίπου 20.000 προσλήψεις. Τα κονδύλια θα προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος από το ΕΣΠΑ, ενώ περιορισμένες θα είναι οι κρατικές πηγές χρηματοδότησης.

ΕΛΠΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου