Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. Ν. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Λ.Μ.Ε. Θ. ΤΣΟΥΧΛΟΣ.


Ο Γεν. Γραμματέας της Ο.Λ.Μ.Ε. Ν. Παπαχρήστος και το μέλος του Δ.Σ. Θ. Τσούχλος επισκέφθηκαν την Ε.Λ.Μ.Ε. Β. Μεσσηνίας συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο Δημ. Στυλιανό, τον Αντιπρόεδρο Παντ. Μπαζάνο και την Ταμία Μαρ. Καραμπά. Περιόδευσαν στις σχολικές μονάδες Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Πύλου. Υπήρξε ενημέρωση των θέσεων της Ομοσπονδίας για την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική της νεομνημονιακής συγκυβέρνσης στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, η οποία οδηγείται σε τραγικά αδιέξοδα. Διαπιστώθηκε η μεγάλη
ανησυχία των συναδέλφων για το μέλλον της Εκπαίδευσης, αλλά και για την επικρατούσα κατάσταση στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό-μισθολογικό. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της Ο.Λ.Μ.Ε. ενημερώθηκαν από τους αιρετούς του κλάδου Γ. Θεοδωρόπουλο και Θ. Βίτσα για τα εκπαιδευτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά ο νομός Μεσσηνίας.
Ο Γεν. Γραμματέας της Δ.Α.Κ.Ε. Ν. Παπαχρήστος και ο Έφορος της Εκτελεστικής Επιτροπής Θ. Τσούχλος συναντήθηκαν με τα προεδρεία των Δ.Α.Κ.Ε. Αρκαδίας-Ηλείας καθώς και με συνδικαλιστικά-πολιτικά στελέχη των ανωτέρω νομών. Στις συσκέψεις αυτές συζητήθηκαν: α) Η στρατηγική της παράταξης ενόψει των εκλογών για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας. β) Η οργανωτική-συνδικαλιστική της παρουσία. γ) Ο προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα. δ) Η επιτακτική ανάγκη να καταστεί η Δ.Α.Κ.Ε. πρώτη και κυρίαρχη δύναμη, ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη λαίλαπα της αντιμεταρρύθμισης που επιδιώκει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου