Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ


                Η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΜΕ των Εκπαιδευτικών δυστυχώς συνεχίζει, για πολλοστή φορά, να μας «αιφνιδιάζει». Με επιστολή που απέστειλε στους μαθητές και στους γονείς τους, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, ανέλαβε την «ιερή υποχρέωση» να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια. Αναφέρεται, λοιπόν, σε γεγονότα, τα οποία τεχνηέντως διασυνδέει με τον «διαρκή» αγώνα κατά του καπιταλισμού. Μάλιστα, οι συνάδελφοι δεν παραλείπουν να αμφισβητήσουν και τον ρόλο της Εκκλησίας στην επανάσταση του 1821, προφανώς διότι και οι Ιεράρχες της είχαν συνταυτισθεί με το καπιταλιστικό σύστημα της εποχής.
                Θα αποφύγουμε στο κείμενό μας να αντιπαρατεθούμε στις ιστορικές ανακρίβειες που παρατίθενται σε αυτήν την επιστολή. Έχουμε, όμως, την υποχρέωση να θυμίσουμε στους συναδέλφους μας  πως τα όποια επιστημονικά ζητήματα συζητούνται –αναλύονται, ερμηνεύονται, επαναπροσδιορίζονται ως προς τις επακριβείς συνιστώσες τους- από τους καθ’ ύλην εξειδικευμένους
επιστήμονες σε αναλόγου τύπου «δράσεις και δραστηριότητες». Δεν προσεγγίζονται και δεν εξετάζονται υπό την απλοϊκότητα, την ευκολία και την όποια ιδεολογική σκοπιμότητα είναι εφικτό προκαιρα να εξυπηρετήσουν.
                Επιπροσθέτως, η επιστημονική ενασχόληση ή εντρύφηση χρειάζεται να διέπεται εξ ολοκλήρου από τους κανόνες και τις αρχές της δεοντολογίας - της ηθικής καθηκοντολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, σας καλούμε σε εύλογο χρονικό διάστημα να μάς κοινοποιήσετε τόσο την εγχώρια όσο και την διεθνή έγκριτη βιβλιογραφική υποστήριξη και τεκμηρίωση των ισχυρισμών σας. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαφές πως δεν παρακάμπτετε μόνον τις «σταθερές» της μεθοδολογίας των επιστημών, αλλά πολύ περισσότερο κρίνεστε και αξιολογείστε ως θιασώτες ενός λαϊκιστικού και προπαγανδιστικού λόγου.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
30/3/2017
ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Θ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ
Α. ΚΑΠΡΟΥΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου