Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Οι σχολικοί σύμβουλοι σε ρόλο κριτικού φίλου .




ΣΧΟΛΙΟ: Αυτοξιολόγηση… Αρβανιτόπουλου Κακή…. Αυτοξιολόγηση… Γαβρόγλου Καλή… Μας Δουλεύουν συνάδελφοι!

Στη έκθεση δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην καταλληλότητα των προσόντων του διδακτικού προσωπικού και προβλέπονται καινοτομίες όπως σχολικοί σύμβουλοι σε ρόλο κριτικού φίλου των εκπαιδευτικών.
Αναλυτικά:  

1. Οι σχολικοί σύμβουλοι σε ρόλο κριτικού φίλου . θα βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να προβαίνουν σε συνειδητές και επεξεργασμένες επιλογές και δράσεις, προσφέροντας υποστηρικτική ανατροφοδότηση, νέες ιδέες και διαφορετικές οπτικές, προβληματίζοντας για επιλογές και κρίσεις, προτείνοντας εναλλακτικές προσεγγίσεις.


2. Στήριξη νεοδιόριστων και διαδικασίες μονιμοποίησης τους. Πριν από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής διετίας, ο οικείος σχολικός σύμβουλος πραγματοποιεί παρακολουθήσεις διδασκαλίας, αφού έχει προηγηθεί προ αξιολογική συνάντηση με τον εκπαιδευτικό για την προετοιμασία τους, προκειμένου να συντάξει την αξιολογική έκθεση μονιμοποίησης. Μετά την παρακολούθηση ακολουθεί μετά αξιολογική συνάντηση ανατροφοδότησης και στη συνέχεια o σχολικός σύμβουλος συντάσσει θετική ή αρνητική αξιολογική έκθεση με συγκεκριμένες επισημάνσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου