Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για εκτόξευση δορυφόρου από μαθητές



Τον δικό τους δορυφόρο ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν μαθητές του 7ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό Διαστήματος CanSat in Greece, τον οποίο διοργανώνουν φοιτητές του Εθνικού Μετσόβου Πολυτεχνείου. 

Το 7ο ΓΕΑ Ιωαννίνων είναι το μοναδικό σχολείο της Ηπείρου και ένα από τα 10 σε όλη την Ελλάδα που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η μαθητική ομάδα που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας σης αρχές Ιουλίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe, τον οποίο θα διοργανώσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). 

Η ομάδα των Ιωαννίνων ονομάζεται Zephyrus και αποτελείται από 10 μαθητές και των τριών τάξεων, που εργάζονται υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου Γιώργου Σκαργιώτη. Αυτόν τον καιρό οι μαθητές δουλεύουν πυρετωδώς ώστε να τελειοποιήσουν τον δορυφόρο τους και να διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Ευρώπη. 

Ο διαγωνισμός CanSat in Greece διοργανώνεται από φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του EMI και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου οι οποίοι καλούνται να κατασκευάσου έναν δορυφόρο σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού. Ο μίνι δορυφόρος εκτοξεύεται σε ύψος ενός χιλιομέτρου και αποστολή του είναι να πάρει μετρήσει πίεσης και θερμοκρασίας του αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου