Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΟΥ

Όταν ο λαός συναισθάνεται κίνδυνο δεν θα αποδώσει ευθύνες εκείνη την ώρα, αλλά θα συσπειρωθεί γύρω από τον υπάρχοντα ηγέτη.
Στα όσα παρανοϊκά συμβαίνουν στην τουρκική πολιτική ζωή, ίσως υπάρχει ενδεχόμενο να μας λησμονήσει ο νέο-σουλτάνος μέχρι το δημοψήφισμα, λόγω του ότι ανεφύη σημαντικότερος εχθρός για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους. Η ίδια η Ευρώπη – πλην Ουγγαρίας.

Οι ευρωπαϊκές χώρες, κατά τον Ερντογάν, επιβουλεύονται την Τουρκία και το Ισλάμ, και ως εκ τούτου καλεί τους Τούρκους να υπερψηφίσουν την πρότασή του κατά το δημοψήφισμα, ώστε να του δώσουν την δυνατότητα να αντιμετωπίσει τόσο ισχυρούς εχθρούς. Θα υπενθυμίσω εδώ το κοινωνικο-πολιτικό στερεότυπο στο οποίο έχω αναφερθεί κι άλλες φορές: Την «συσπείρωση γύρω από τη σημαία».
Όταν ο λαός συναισθάνεται κίνδυνο -αδιάφορο αν είναι υπαρκτός ή όχι- δεν θα αποδώσει ευθύνες εκείνη την ώρα, αλλά θα συσπειρωθεί γύρω από τον υπάρχοντα ηγέτη, ώστε να διατηρηθεί σταθερή η κατάσταση και να μη υπάρχουν αναταραχές την ώρα αντιμετώπισης του εχθρού. Ο λαός πείθεται ότι είναι θύμα, όπως και ο ηγέτης του, επειδή είναι σύνηθες να φταίνε πάντα οι άλλοι. Και αν δεν υπάρχουν… εφευρίσκονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου