Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Χαμένα χρόνια ...

Χαμένα χρόνια ...Ξερίζωσαν τη μεσαία τάξη. Εξάρθρωσαν τον κοινωνικό ιστό. Διέλυσαν μικρομεσαίους. Έστρεψαν στελέχη και επαγγελματίες εναντίον εργοδοτών. Στηρίζουν κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες επειδή μπήκαν στα σαλόνια τους. Τρέχουν με δουλικότητα σε ασήμαντες επιχειρηματικές συγκεντρώσεις μήπως περισώσουν γραμμάρια σοβαρότητας. 
Η ταφόπλακα όμως θα γράφει "μπλοκάκια”. Αυτά που δεν κατάφεραν τα αγροτικά μπλοκ. Τα τελειώνουν τα μπλοκάκια. Και να ποια γελοιότητα θα σκορπίζουν μέχρι και το 2018.

Αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του τόπου. Να γνωρίζουμε από σήμερα πως τίποτε δεν θα συμβεί στη χώρα εκτός από την πιστή εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Και την "υποθήκη” με μέτρα 3,6 δισ. και πλεονάσματα 3,5% για τη δεκαετία του 2020. Τίποτε άλλο.

Είναι αλήθειες. Και ανατρέπονται μόνο με αληθινά πεπραγμένα πολιτικής. Μόνο με στοιχεία από το έργο και την προσφορά των υπουργείων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Ποια είναι, λοιπόν, η προσφορά των υπουργών Επικρατείας και τι έχει αλλάξει στη ζωή του πολίτη από τις αρμοδιότητες των υπουργών Επικρατείας.

Εάν η απάντηση είναι το κουκλοθέατρο με την πάταξη των καναλαρχών, της διαπλοκής και το ξεκαθάρισμα στο τοπίο των αδειών στα κανάλια είναι ντροπή και να θυμηθούμε πόσο χαμηλά έπεσε η πολιτική της χώρας.

Εάν, δεύτερη απάντηση, θεωρείται η σύσταση της υπηρεσίας "Τα παράπονά σου στον κυρ-Αλέκο” ας το ξεχάσουμε... Η υπηρεσία δεν είναι σε θέση να λύσει τίποτε χωρίς τα άλλα υπουργεία. Εφόσον τα υπουργεία δουλεύουν για τον πολίτη και όχι... τον πολίτη.

Τι έχει προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών στην καθημερινότητα του πολίτη εκτός από πρόστιμα, φόρους, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Με την κατάργηση δε και του αφορολόγητου αρχίζει η περίοδος του υπουργείου-εχθρού προς όλη την κοινωνία.

Ποια είναι η συμμετοχή του υπουργείου Οικονομίας στη λύση επιχειρηματικών προβλημάτων. Στο υπουργείο Οικονομίας στήθηκε (σαν πρόχειρος θεατρικός μπερντές...) και υφυπουργείο Βιομηχανίας. Και το μάζεψαν λες και γέμισε η Ελλάδα φουγάρα και δεν έχει τι να τα κάνει...

Ένα κουτσό... νομοσχέδιο για απλοποιήσεις διαδικασιών στις άδειες διαφήμιζαν σε επιχειρηματικά πανηγύρια έφτιαξαν... Αλλά αφορά μόνο συγκεκριμένους κλάδους. Και για να εφαρμοστεί θα χρειαστούν άλλες τρεις κυβερνήσεις...

Τι έμεινε στο νου μας μια διετία τώρα από το υπουργείο Ναυτιλίας εκτός του μίσους για τις κινέζικες επενδύσεις και το σαμποτάζ στον πρωθυπουργό για τις συμφωνίες που υπέγραφε στο Μαξίμου.

Αν υπάρχουν άλλα πεπραγμένα ας μας τα πουν. Οι εκπρόσωποι της ναυτιλίας όμως.Όχι οι κομισάριοι και η προπαγάνδα του κόμματος.

Σε τι βοήθησε τον ενεργειακό τομέα, τις επενδύσεις και την ανάπτυξη το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Έδιωξε τους Αζέρους. Οδηγεί τη ΔΕΗ σε πτώχευση (σύμφωνα με την ομολογία της ηγεσίας της). Χρεώνει τους φορολογούμενους με τους μισθούς της ζημιογόνου κρατικής ΛΑΡΚΟ. Έταξε λαγούς με πετραχήλια στην κρατική βιομηχανία ζάχαρης και έμειναν τα πετραχήλια... Πήγε τις τιμές καυσίμων στα ύψη. Άφησε το λαθρεμπόριο καυσίμων στο πάρτι που το βρήκε...

Και (τελευταία) γυρνολογάνε με ένα νομοσχέδιο για το χωροταξικό μήπως και βρουν κάποιον να καταλάβει έστω και το τι έχουν σκεφτεί...

Κατά τα άλλα υπέδαφος, έρευνες πετρελαίων, επενδυτικά προγράμματα διασυνδέσεων της ηλεκτροπαραγωγής και ενεργειακές επενδύσεις (έστω και στα κρατικά μονοπώλια) είναι εκεί που τα ξέραμε από το 1995...

Σε ποια άλλα υπουργεία να ζητήσουμε πεπραγμένα.

Στο Εργασίας που έχει "συμμαχήσει” με το Οικονομικών μετατρέποντας σε φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές; (η υπόθεση με τα μπλοκάκια -ταφόπλακα της κυβέρνησης- το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο).

Στο προστασίας του Πολίτη που ο πολίτης κινδυνεύει ακόμη και μέσα τις εκκλησίες;

Στο Παιδείας που οραματίζεται τα Ελληνόπουλα ως Σταλινόπουλα και τους δασκάλους ως ινστρούχτορες;

Στο Πολιτισμού που η ανυπαρξία του έδειξε με κάθε τρόπο πόσο άχρηστο είναι από της ιδρύσεώς του;

Μα όλα αυτά συνέβησαν τη διετία 2015-2016 των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που παρέλαβαν από τους άλλους την γη των Αγγέλων; Καθόλου. Αυτή είναι η Ελλάδα τουλάχιστον 40 χρόνια.

Θα το πληρώσει ως Βαλκανική χώρα του γκαρσονιού, του αγοριού απέναντι..., του συρτάκι - ντανς... Με παραγωγή και εξαγωγές... σάντουιτς και κουλούρια Θεσσαλονίκης. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα συνέχισαν. Με ταχύτερο ρυθμό.

Και, για πρώτη φορά, γνωρίζουμε πως θα χάσουμε τσάμπα άλλα δύο χρόνια. Αυτά που τους εξασφαλίζουν οι δανειστές.


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου