Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ 18/2/2017



ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ 18/2/2017

  • Πανελλαδική κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη το μεσημέρι με στάσεις εργασίας για μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση και ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές. Συγκέντρωση στις 14:00μμ στο Υπουργείο Παιδείας

ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Η Γ.Σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφασίζει να παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στους συλλόγους διδασκόντων και σε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, που
δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν τη Θεματική Εβδομάδα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΕΣ ΕΠΑΛ και ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ

Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ καταγγέλλει την πολιτική της εκκαθάρισης των ΕΠΑΛ από τους λεγόμενους μη παρακολουθούντες μαθητές.
Απαιτεί:
  • Να μην γίνει στα σχολεία καμιά ανακατανομή στις αναθέσεις στο μέσο της χρονιάς.
  • Να μην δεχτούν τα ΠΥΣΔΕ και οι αιρετοί καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού εξαιτίας της ρύθμισης των μη παρακολουθούντων

  • Επαναφορά των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων στα ΓΕΛ και στα ΕΠΑΛ.
 
Για τις προτάσεις ΣΕΒ, ΣΧΟΛΑΡΧΩΝ, ΟΟΣΑ για τη Δημόσια Εκπαίδευση

Η Γ.Σ των Πρόεδρων της ΟΛΜΕ, 18/2/2017 καταγγέλλει τις προτάσεις για την εκπαίδευση που κατέθεσαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), ο Σύλλογος ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων όσο και αυτών, που περιέχονται, με βάση κείμενα στον τύπο, στην επικαιροποιημένη έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ελληνική εκπαίδευση.

Πλευρές των προτάσεων αυτών συναντώνται, στα πορίσματα Λιάκου, Γαβρόγλου και σε δηλώσεις υπευθύνων και ανεύθυνων περί την εκπαίδευση του κεφαλαίου.
Οι εκπαιδευτικοί και το δημόσιο σχολείο βρίσκονται εν μέσω μιας συντονισμένης, σχεδιασμένης και άκρως αντιδραστικής αντί- μεταρρύθμισης σε πλήρη αντιδιαστολή τόσο με τις θέσεις και προτάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος όσο και με τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να αναπτυχθεί μια πανεκπαιδευτική  αντίσταση που θα αναχαιτίσει την μεγαλύτερη ανατροπή των εκπαιδευτικών κατακτήσεων δεκαετιών που επιχειρείται. Να απαιτήσει και να επιβάλλει την ολόπλευρη ποιοτική αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν μόρφωση όλων των παιδιών μαζί με την ουσιαστική καταξίωση και αναβάθμιση των εκπαιδευτικών της χώρας.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου