Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Εργαστήριο διδασκαλίας σε τάξεις μεικτής ικανότητας


Σας ενημερώνουμε ότι η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Δράμας, μέσω της Υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων, σε συνεργασία με τη Δρ Αναστασία Παναγιωτίδου, Σχολική Σύμβουλο Αγγλικής (Παιδαγωγικής Ευθύνης και του 2ου ΕΠΑΛ Δράμας) διοργανώνει τρίωρο επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Διδασκαλία σε τάξεις μεικτής ικανότητας». Το εργαστήριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17:00 – 20:00 στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Δράμας. Εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο Δρ. Λάζαρος Α. Βλαχόπουλος, Ψυχολόγος, Σύμβουλος Β' του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Το συγκεκριμένο εργαστήριο θα εστιάσει σε διδακτικές πρακτικές που είναι καλό να εφαρμόζονται
σε διαφοροποιημένες τάξεις μεικτής ικανότητας, καθώς απευθύνονται σε μαθητές με διαφορετικό επίπεδο ετοιμότητας και διαφορετικά ψυχοσυναισθηματικά χαρακτηριστικά και ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών, μεγιστοποιώντας τις ευκαιρίες μάθησης για όλους.
Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε τριάντα πέντε (35) εκπαιδευτικούς. Με δεδομένο ότι οι δεκαπέντε (15) θέσεις θα διατεθούν σε εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ, το οποίο εξέφρασε το αίτημα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εργαστηρίου, απομένουν είκοσι (20) θέσεις. Αυτές θα διατεθούν σε εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού μας, με βάση τη σειρά προτεραιότητας της αίτησής τους και κατά προτίμηση με μία έως δύο συμμετοχές από κάθε σχολείο.
Για να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι/ες αίτηση συμμετοχής, αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypssn@dide.dra.sch.gr μέχρι και την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, αναγράφοντας το όνομα του σεμιναρίου («Διδασκαλία σε τάξεις μεικτής ικανότητας»), το όνομα, την ειδικότητά τους και το σχολείο που υπηρετούν.
Παρακαλώ να ενημερώσετε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σας.
O Δ/ντής
Δ/μιας Εκ/σης Περιφ/κης Εν/τας Δράμας
Δρ. Κιουλάνης Σπυρίδων

Πληροφορίες : Δ. Πατρωνίδου
Τηλέφωνο : 2521351230
FAX : 2521351226
E-mail : ypssn@dide.dra.sch.gr
Url : http://www.didedra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου