Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Ολοι οι νέοι φόροι για τις οικογένειες με παιδιά και χωρίς παιδιά

tromaktiko5036Υποχωρεί η κυβέρνηση στο θέμα του αφορολόγητου ορίου το οποίο θα «σπάσει» το φράγμα των 9.000 ευρώ παρά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι κλείδωσε το αφορολόγητο πολύ χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα τότε η ετήσια επιβάρυνση θα είναι ακόμη και 300 ευρώ για φορολογούμενους που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η σύνδεση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών του φορολογούμενου. Με βάση την νέα κυβερνητική πρόταση το έμμεσο αφορολόγητο όριο θα κυμαίνεται από 8.182 ευρώ έως 9.090 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του

Η Αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ)

afi fotosΤελέστηκε το μεσημέρι στον Πανάγιο Τάφο η αφή του Αγίου Φωτός, ένα θαύμα που συγκλονίζει τις καρδιές των πιστών σε όλο τον πλανήτη.
Η τελετή, που συμβολίζει τη νίκη της ζωής επί του θανάτου, έγινε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
Στο Ναό παρευρέθηκαν χιλιάδες πιστοί, που βίωσαν το θαύμα της Ανάστασης του Κυρίου, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Το καθιερωμένο χρονικό της τελετής
Η είσοδος του Πατριάρχη στον Ναό σηματοδοτεί την έναρξη του τελετουργικού.
Με αρχιερείς, ιερείς και διακόνους, θα κάνουν την Ιερή Λιτανεία και την αποσφράγιση του Πανάγιου

Δημήτρης Πεππές Αιρετός ΚΥΣΔΕ: Πασχαλινές Ευχές

Εύχομαι το Άγιο Φώς να αγγίξει τις ψυχές όλων των ανθρώπων.
Καλή Ανάσταση για εσάς, την οικογένειά σας και όλο τον Ελληνισμό

Σχολικές κοπάνες με τις «ευλογίες» Φίλη - Πώς θα λειτουργεί το «ηλεκτρονικό» απουσιολόγιο!

Σχολικές κοπάνες με τις «ευλογίες» Φίλη

Το φαινόμενο των μαζικών απουσιών των μαθητών πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, προκειμένου να διαβάσουν για τις εξετάσεις και όχι να παρακολουθήσουν το σχολείο τους, υποβοηθείται, όπως φαίνεται εφέτος, και από το υπουργείο Παιδείας.

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη«Οι απουσίες των μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έγιναν κατά το τρέχον σχολικό έτος, λόγω της εποχικής γρίπης, δε θα ληφθούν υπόψη για το χαρακτηρισμό της φοίτησής τους». 


Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση προϋπόθεση για την απαλλαγή από τις συγκεκριμένες απουσίες

Αυτά είναι τα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ από την Ελλάδα - Τί αναφέρει για την Παιδεία

Περικοπές δαπανών που αποσκοπούν στη μόνιμη μείωση του...
μεγέθους του κράτους, με στόχευση το σύνολο του δημόσιου τομέα, περιλαμβάνει ο κατάλογος των δανειστών για τα «προληπτικά μέτρα» ύψους 3,6 δισ. ευρώ και τα οποία όπως προέκυψε από το άτυπο Eurogroup στο Άμστερνταμ, θα λαμβάνονται αυτομάτως στην περίπτωση απόκλισης από τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα το 2017 και 2018.

Ο συγκεκριμένος δεκάλογος, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» συντάχθηκε υπό την καθοδήγησή του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν προσωπικά, αλλά έχει τη σύμφωνη γνώμη και του ευρωπαϊκού σκέλους των δανειστών και κυρίως του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αφορά αποκλειστικά και μόνο σε περικοπές δαπανών από συγκεκριμένους κωδικούς του

Μείωση αποδοχών για 3 εκατ. μισθωτούς λόγω της αύξησης των εισφορών που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα


Μείωση αποδοχών που σε ετήσια βάση φθάνουν και τα 410 ευρώ για τους υψηλόμισθους και 41 ευρώ για όσους αμείβονται με τα κατώτατα όρια των 586 ευρώ, προκαλεί η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών που θα ισχύσει από τον επόμενο μήνα.
Στις αποδοχές Ιουνίου οι εργαζόμενοι θα δουν τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις να αυξάνονται κατά 0,5% λόγω της αναπροσαρμογής των εισφορών επικουρικής ασφάλισης από 3% σε 3,5%.
Πάνω από 2,3 εκατ. μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, 600.000 υπάλληλοι του Δημοσίου και περίπου 130.000 μισθωτοί σε ΔΕΚΟ και τράπεζες θα έχουν έμμεση μείωση αποδοχών που κυμαίνεται από 5 έως 30 ευρώ το μήνα και φθάνει τα 60 έως 410 ευρώ το χρόνο, για 14 μισθούς που περιλαμβάνουν τα

ΧΩΡΙΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΪΣΤΟΡΙΑ


ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ


Από πού πήραν τις ονομασίες τους 28 χώρες της Ευρώπης

  Η Ευρώπη, είναι μια ήπειρος στην οποία σήμερα συνυπάρχουν 50 αναγνωρισμένα - από τα Ηνωμένα Έθνη - κράτη. Είναι η δεύτερη μικρότερη σε έκταση ήπειρος μετά την Ωκεανία, η τρίτη σε πληθυσμό μετά την Ασία και την Αφρική και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη μετά την Ασία. Επηρέασε καθοριστικά τον πολιτισμό τριών από τις υπόλοιπες τέσσερις ηπείρους. Της Αμερικής, της Ωκεανίας και την Αφρικής με τους αποικισμούς κατά την Εποχή των Ανακαλύψεων. Οι περισσότερες της χώρες έχουν μια μακραίωνη ιστορία με την δική μας (την Ελληνική) ως αρχαιότερη να έχει επηρεάσει τον πολιτισμό τους. Η πολυτάραχη ιστορία της ηπείρου μας, έχει προκαλέσει συνεχόμενες πολιτικές μεταβολές με πιο πρόσφατες εκείνη της

Το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας

Αν έχει τύχει να βρεθείτε στο ιστορικό κέντρο της Πράγας στην Πλατεία της Παλαιάς Πόλης, όταν η ώρα πλησιάζει ακριβώς, ξέρετε καλά πως πλήθος τουριστών μαζεύεται σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο. Αν πάλι όχι, εγώ που έχει τύχει να βρεθώ, θα μοιραστώ αυτή την μικρή μου εμπειρία μαζί σας. Το σημείο αυτό, είναι το Αστρονομικό Ρολόι της Πράγας το οποίο βρίσκεται σε περίοπτη θέση στον ομώνυμο πύργο στο κτίριο του Παλαιού Δημαρχείου. Όταν η ώρα πάει ακριβώς, στο πάνω μέρος του, ανοίγουν δύο παράθυρα από τα οποία περνούν οι

Ποιος θέλει να ρίξει τον Τσίπρα;

«Θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση της αριστεράς, αλλά δεν θα τα καταφέρουν!». 
Μοιάζει παράταιρο να ακούγεται κάτι τέτοιο, αλλά ακόμα ακούγεται. Στελέχη και δημοσιογραφικά παρακολουθήματά του ΣΥΡΙΖΑ, προβάλλουν έντονα τα τελευταία εικοσιτετράωρα το επιχείρημα ότι ξένα κέντρα προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 
 
Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα κέντρα αυτά -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς- είναι κατά βάση το ΔΝΤ και συμπληρωματικά μερικοί από τους Ευρωπαίους δανειστές. Τα κέντρα κατά καιρούς αλλάζουν, δεν είναι πάντα τα ίδια. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι η πρόθεση, να πέσει αυτή η κυβέρνηση, λένε. Και το δραματοποιούν ανάλογα. Επικαλούνται περιπτώσεις άσχετες και ανόμοιες

Δεν είμαστε όλοι το ίδιο

του Νικόλα Γιάννου
(nggiannou@yahoo.gr)
Προέδρου της ΜΑΚΙ Πετρούπολης
Μέλους του ΔΙ.Ε.ΣΥ.

                     Η πατρίδα μας μέρα με την μέρα πέφτει όλο και περισσότερο σε αδιέξοδο. Το τρίτο μνημόνιο έχει πέσει βαρύ πάνω σε μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλους φόρους, Το μεταναστευτικό έχει φτάσει στα άκρα. Οι μετανάστες και οι πρόφυγες πλέον κλείνουν με το έτσι θέλω δρόμους, καταλαμβάνουν λιμάνια κοκ. Η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό είναι στην χειρότερη της κατάσταση εδω και χρόνια. Η χώρα με λίγα λόγια μέρα με την μέρα διαλύεται. Και ποιά είναι η απάντηση της

ΒΙΝΤΕΟ-ΟΣΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ->Οινούσσες: 4 υπερπτήσεις σε χαμηλό ύψος Μεγάλη Παρασκευή

Ευθέως διεκδικεί η Τουρκία τις Οινούσσες. Πιο φανερό δεν μπορεί να γίνει καθώς, μετά από όλες τις προκλήσεις το τελευταίο διάστημα σήμερα Μεγάλη Παρασκευή έστειλε αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου να πετάξει σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος πάνω από τα σπίτια του νησιού, τέσσερις φορές!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 το πρωί αναστάτωσε τους κατοίκους του νησιού πετώντας σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, πάνω από τις στέγες των σπιτιών.
Το να πει κάποιος ότι η Άγκυρα έχει αποθρασυνθεί είναι λίγο. Αυτό που συμβαίνει δεν περιγράφεται

Βίντεο ντοκουμέντο από Οινούσσες: Η κανονιοφόρος «Κραταιός» εκδιώκει την τουρκική ακταιωρό

Σοβαρό επεισόδιο στις Οινούσες με έλληνα ψαρά και Τούρκους

Σοβαρό επεισόδιο στις Οινούσες με έλληνα ψαρά και ΤούρκουςΚλιμακώνεται η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, καθώς μετά τις χτεσινές παραβιάσεις το ελληνικού εναέριου χώρου, σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής κοντά στις Οινούσες.
Όλα ξεκίνησαν όταν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσέγγισε ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε στα ελληνικά χωρικά

Ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα βλέπει ο γερμανικός Τύπος

Ενδεχόμενο να χρεοκοπήσει η Ελλάδα βλέπει ο γερμανικός ΤύποςΗ εμπλοκή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και το γερμανικό νομοσχέδιο για περιορισμό των κοινωνικών παροχών για ευρωπαίους πολίτες στη Γερμανία κυριαρχούν στη σημερινή επισκόπηση του γερμανικού Τύπου.
Η αδυναμία κυβέρνησης και πιστωτών να καταλήξουν σε τελική συμφωνία για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος στήριξης επαναφέρει στις σελίδες του γερμανικού Τύπου δυσοίωνα σενάρια για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας.
«Η χρεοκοπία απειλεί (σ.σ. να επέλθει) σε τέσσερις εβδομάδες: η ελληνική κρίση επιστρέφει» σημειώνει σε τίτλο ρεπορτάζ της η Westdeutsche Allgemeine Zeitung, θέτοντας το ερώτημα αν «πρέπει τώρα να επέμβει και πάλι η ΕΕ». Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος, «ειδικοί

Περιφορά επιταφίου στο κοιμητήριο Καβάλας (video)

Περιφορά επιταφίου στο κοιμητήριο Καβάλας (video)Πλήθος πιστών βρέθηκε το απόγευμα  της Μεγάλης Παρασκευής , σε κλήμα πένθους και κατάνηξης  την ώρα της κορύφοσης του θείου δράματος  στο κοιμητήριο Καβάλας .
Στην συνέχεια ακολούθησε η περιφορά του επιταφίου . Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Προκόπιος χοροστάτησε στην περιφορά  του επιταφίου με τους πιστούς με δάκρυα στα

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Αλ. Τσίπρα σε παραίτηση

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Αλ. Τσίπρα σε παραίτησηΜε τσίρκο παρομοίασε χθες την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, καλώντας για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί μαζί με το υπουργικό του συμβούλιο «μήπως και αποφύγουμε τον γκρεμό στον οποίο οδηγούν τη χώρα».
Αφορμή στάθηκε η επιλογή της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, των Ανδ. Ξάνθου και Π. Πολάκη όχι μόνον να «επιμεληθούν» εκείνοι τον διορισμό των ιατρών και νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά να αξιώσουν την παραίτηση σύσσωμης της ηγεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο εκ του νόμου έχει αυτήν την ευθύνη. «Επιδιώκουν να καταργήσουν κάθε έννοια ευνομίας και

Γιατί ήταν ανάγκη να ζήσουμε το τίποτα; Ν. Λυγερός

Όσοι είχαν την ελπίδα ότι η ελπίδα υπάρχει αναρωτιούνται τώρα μετά από τόση σπατάλη χρόνου λόγω έλλειψης στρατηγικής, ποιο ήταν το όφελος να ζήσουμε αυτό το τίποτα. Έχει ενδιαφέρον να εξετάσουμε και τη συμπεριφορά όλων αυτών που κατηγορούσαν τους προηγούμενους για τα πάντα από τη λαμογιά έως την προδοσία, να λένε τώρα ακριβώς τα ίδια για τους επόμενους. Λες και δεν υπήρχε καμία επιλογή κι ήμασταν καταδικασμένοι να ζήσουμε τις ίδιες κομπίνες και την ίδια διαφθορά από το σύστημα που είναι σάπιο έως το κόκαλο, αφού δεν μπορεί να αποφύγει την

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Τροποποίηση των μοριοδοτούμενων ορίων αγωνισμάτων των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ

Με Υπουργική Απόφαση τροποποιείται ο πίνακας μοριοδότησης των πρακτικών δοκιμασιών των αγωνισμάτων στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Η τροποποίηση αφορά κυρίως στην μοριοδότηση η οποία προκύπτει από τους χρόνους επίτευξης στον δρόμο των 400 μέτρων για τα αγόρια και των 200 μέτρων στα

Οδηγίες - Διευκρινίσεις για τον τρόπο αξιολόγησης μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ.

Η αρχαιότερη μονή στον Πόντο, ο Άγιος Ιωάννης Βαζελώνα σε 3D

pontos-monastiriΣυγκινεί και πάλι ο αρχιτέκτονας Βλαδίμηρος Νεφίδης επιλέγοντας να κάνει 3D αναπαράσταση ενός μνημείου βαρήνουσας σημασίας για τους Ποντίους. Η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα, η αρχαιότερη στον ιστορικό Πόντο βρίσκεται ένα… κλικ μακριά, χάρη στον ταλαντούχο επιστήμονα και τους συνεργάτες του.

Το νέο πακέτο μέτρων έχει στόχο το δημόσιο. Τα μέτρα

Τα 3,6 δισ. του νέου πακέτου μέτρων περιλαμβάνουν μόνο περικοπές και στο στόχαστρο μπαίνει κυρίως το δημόσιο. Οι δανειστές δεν δέχονται σε καμία περίπτωση να υπάρξουν επιπλέον φόροι, δέχονται μόνο, όπως άλλωστε απαιτούν εδώ και χρόνια να υπάρξει μόνο κατάργηση, πλήρης μάλιστα, τωνν φοροαπαλλαγών, και αυτή τη φορά να υπάρξει, αν χρειαστεί, με το πρόσθετο πακέτο

Πενταπλάσιο το κόστος για πλασματικά έτη με το νέο ασφαλιστικό

Διπλό χτύπημα για 120.000 χαμηλοσυνταξιούχους εντός του 2016 αναμένεται να επιφέρει η ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, καθώς παράλληλα με την διακοπή καταβολής του ΕΚΑΣ λόγω των νέων χαμηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων, θα υποστούν και αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα κατά 150%.

Μάλιστα την ίδια τύχη θα έχουν μέχρι τέλος του 2019 και οι υπόλοιποι περίπου 250.000 δικαιούχοι του επιδόματος που θα το «χάσουν» τα επόμενα χρόνια.

Παράπλευρη απώλεια του νέου ασφαλιστικού θεωρείται και η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων ασφάλισης η οποία καθίσταται σχεδόν απαγορευτική λόγω της αύξησης του

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ημερησίων ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα και υποψηφίων ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α’ και μαθημάτων ειδικότητας Ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα, έτους 2016

Πανελλαδικές εξετάσεις υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Όταν οι τραγουδιστές υμνούν και ψέλνουν για την Μεγάλη Εβδομάδα (video)











Σταμάτης Σπανουδάκης – Εαρινή Ώρα



Παραιτήσεις εκπαιδευτικών από την Υπηρεσία για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους- λόγους υγείας.

Πως κατανέμονται οι θέσεις των εισακτέων και σε ποιο Τμήμα είχαμε τροποποίηση



28 04 16katanomi1
 Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων η αναλυτική κατανομή των θέσεων των εισακτέων ανά κατηγορία υποψηφίων με το νέο, παλαιό σύστημα και με το 10%.
Σημειώνουμε ότι στο εν λόγω ΦΕΚ  συμπεριλαμβάνεται και μια τροποποίηση για το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πιο αναλυτικά έγινε τροποποίηση  στην υπ’ αριθ. Φ253.1/44654/Α5/15−3−2016 υπουργική απόφαση «Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της

Ανακοίνωση Εξεταστικών Κέντρων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Ιουνίου 2016 και κατανομή υποψηφίων


renew
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο πίνακας με τα εξεταστικά κέντρου του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Ιουνίου

Παράταση δηλώσεων και διανομής διδακτικών βιβλίων εαρινού εξαμήνου


28 04 16dianomi
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με έγγραφό του ενημερώνει ότι παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων διδακτικών βιβλίων από τους φοιτητές για το τρέχον εαρινό εξάμηνο έως και την Τρίτη 10 Μαΐου 2016. Επίσης, ως νέα

Νέα προκήρυξη για 49 προσλήψεις μονίμου προσωπικού(οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ) στο Υπουργείο Οικονομικών


Μόνιμους υπαλλήλους θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών για να καλύψει τις επιτακτικές ανάγκες του. Το ΑΣΕΠ ετοιμάζει νέα προκήρυξη για 49 θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού που θα ανακοινωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα. Επειση πάντα οι προκηξρύξεις του υπουργείου Οικονομικών έχουν μεγάλη συμμετοχή, τα επιπλέον προσόντα θα παιξουν μεγάλο ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ.
Σύμφωνα με το e-dimosio, το αμέσως επόμενο διάστημα η προκήρυξη θα σταλεί για δημοσίευση

Δράση για την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης των μαθητών/τριών

Ανακοίνωση Διοργάνωσης Επιμορφωτικού Σεμιναρίου στις Βρυξέλλες

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για το ακαδ. έτος 2016-2017.

Μ. Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»

Ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικού Πολιτισμού προτείνει την 20η Μαΐου η κυβέρνηση



Ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικού Πολιτισμού προτείνει την 20η Μαΐου η κυβέρνησηΤην καθιέρωση Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στις 20 Μαΐου προτείνει σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η ημερομηνία επιλέχθηκε διότι ταυτίζεται με την ημέρα γέννησης του Σωκράτη, αλλά και γιατί 20 Μαΐου άρχισε η 1η Οικουμενική Σύνοδος της Νίκαιας, η οποία -όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση- «λειτούργησε κομβικά για την Ελληνορθόδοξη παράδοση και τη μεταγενέστερη πολιτιστική επιρροή της ανά τον κόσμο».

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, «ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά ανεκτίμητης αξίας», ότι η ελληνική γλώσσα «προσδίδει στον

Ταπί και ψύχραιμος

Ενας πολιτικός ηγέτης οφείλει να είναι και παίκτης. Σκέφτομαι τον στρατηγό Ντε Γκωλ όταν απευθυνόταν από το BBC στους συμπατριώτες του διαβεβαιώνοντάς τους πως αυτός εκπροσωπεί τη Γαλλία. Μια Γαλλία που είχε ηττηθεί, είχε παραδοθεί άνευ όρων και υπήρχε μόνον ως φάντασμα κράτους στην επικράτεια του Βισί υπό τον στρατάρχη Πετέν. Τα έπαιξε όλα για όλα και κέρδισε, διότι είχε και όραμα για τη χώρα του και άποψη για τον πόλεμο.

Σκέφτομαι ακόμη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος ανέλαβε το 1974 μια χώρα διαλυμένη,

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ - Σχεδόν 100 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, σε μόλις 14 μήνες, η ζημιά από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η συνολική αρνητική επίδραση του ΣΥΡΙΖΑ σε 14 μήνες στην οικονομία είναι περίπου 100 δισεκ. ευρώ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία με ένα αέρα αλλαγής, με πολιτική αισιοδοξία ότι θα μπορούσε να αλλάξει την δραματική τροπή της οικονομίας και της χώρας. Ακόμη και όσοι δεν ταυτίστηκαν εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ πίστεψαν ότι θα μπορούσε να κάνει την

Επεισόδια στη Γαλλία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

Επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης στη χώρα. Χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές έχουν βγει στους δρόμους, έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων.

Ακόμα προσπαθούν να ανοίξουν την σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη…

Η προσπάθεια για το άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, η οποία παραμένει για 40 ημέρες κλειστή ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του συμβουλίου προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής τυπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του συντονιστικού,

Το «πλεόνασμα θράσους» του κ. Τσίπρα

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικώς για τα περί πλεονάσματος στοιχεία.
Μιλάμε για το πλεόνασμα που όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε «πλεόνασμα σε υποκλίσεις μπροστά στην κ. Μέρκελ, «λογιστικά της συμφοράς», «σεσημασμένο», «πλεόνασμα δυστυχίας και τραγωδίας», «πλεόνασμα αίματος», «πλεόνασμα θράσους και απάτης», «πλεόνασμα καταστροφής», «πλεόνασμα εξαθλίωσης», «βαρόμετρο των πόνων του ελληνικού λαού», «πλεόνασμα φτώχειας, απόγνωσης, ακόμη και αίματος του ελληνικού λαού», «πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας», «οφθαλμαπάτη», «προϊόν δημιουργικής λογιστικής», «προϊόν απάτης», «ψευτογενές πλεόνασμα», «λογιστικά της συμφοράς».
Και είχε καταγγείλει το γεγονός ότι από το πλεόνασμα η κυβέρνηση είχε, την Άνοιξη του 2014,

Κατάντια : Αξιωματικοί διατάζονται να κουβαλούν τα κρεβάτια των Λαθρομεταναστών !

xios-kentro_(2)Τα πράγματα στο Στράτευμα  σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό φαίνεται να  έχουν ξεφύγει και αυτό  έχει συμβεί και με ευθύνη της Στρατιωτικής Ηγεσίας ,ειδικά στο Στρατό ξηράς … Και εξηγούμαστε!
Αξιωματικοί που τοποθετήθηκαν από Πολεμικές Μονάδες την ώρα που» οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει στο Αιγαίο «σε Hot-Spot της Μακεδονίας, διατάχθηκαν να κουβαλήσουν τα κρεβάτια των λαθρομεταναστών αφού  η διαταγή Ανωτάτου Αξιωματικού που προήχθη από τις τελευταίες Κρίσεις σε Ταξίαρχο ήταν σαφέστατη : «Όλοι  πρέπει να βοηθήσουμε «.
Δεν γνωρίζουμε αν κάποιοι Αξιωματικοί χτίζουν καριέρες  με το λαθρομεταναστευτικό  και

Νέες τουρκικές προκλήσεις Οινούσσες: Τουρκικές ακταιωροί παραβιάζουν κατά βούληση τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Οινούσσες: Τουρκικές ακταιωροί παραβιάζουν κατά βούληση τα ελληνικά χωρικά ύδαταΑμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία - Αγνοούν τα μηνύματα ελληνικής κανονιοφόρου και πλέουν σε ελληνική χωρική θάλασσα - Κι όλα αυτά ενώ στην περιοχή πλέει τογαλλικόπολεμικό L'adroit που περιορίζεται σε ρόλο... παρατηρητή

Μπροστά στα μάτια πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ οι Τούρκοι παραβιάζουν κατά βούληση την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή των Οινουσσών γνωρίζοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν μπορεί παρά να καλεί τις τουρκικές ακταιωρούς να απομακρυνθούν από την ελληνική χωρική θάλασσα...

Εδώ και μερικές ώρες, ανήμερα Μεγάλη Πέμπτη, δύο τουρκικές ακταιωροί παραβιάζουν τα ελληνικά

Μέσω των υπουργών Τσακαλώτου και Παρασκευόπουλου - Η κυβέρνηση στρώνει το χαλί των πλειστηριασμών στα «κοράκια» των funds


Η κυβέρνηση στρώνει το χαλί των πλειστηριασμών στα «κοράκια» των fundsΣχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τον προσδιορισμό της εμπορικής αξίας των ακινήτων που κατάσχονται στο ΣτΕ - Εκπρόσωποι «distress funds» είναι ήδη στην Αθήνα και έχουν απλώσει τα... δίχτυα τους για τα «κόκκινα» δάνεια 

Η κυβέρνηση, μέσω των υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παρασκευόπουλου, αντίστοιχα, στρώνει με... ροδοπέταλα το δρόμο στις εταιρείες «distress funds» («Κεφάλαια που επενδύουν στη δυστυχία» κατά το ελληνικότερο), οι οποίες, σαν κυνηγοί κεφαλών, θέλουν να αγοράσουν τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» (δηλαδή τα ληξιπρόθεσμα

Βενεζουέλα: «Μάχες» σώμα με σώμα για λίγο φαγητό

Απίστευτες σκηνές διαδραματίζονται καθημερινά πλέον στις μεγάλες πόλεις της χώρας, εξαιτίας των ελλείψεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά

Άγριο ξύλο στους δρόμους των πόλεων, λεηλασίες επιχειρήσεων και σπιτιών. Ένα βήμα πριν από την αναρχία είναι η Βενεζουέλα μετά τις νέες περικοπές που ανακοίνωσε ο πρόεδρος Μαδούρο. Από την αγορά λείπουν βασικά αγαθά και οι πολίτες δίνουν μάχες σώμα με σώμα για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία.



Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν μόλις δύο ημέρες την εβδομάδα, ενώ εκτεταμένες είναι και οι

«Δεν ντρέπεστε να κάνετε και βόλτα στην αγορά;» φώναξαν σε Κουράκη, Μηταφίδη Θεσσαλονίκη: Άγριο κράξιμο σε βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

«Κοπρόσκυλα, μας καταστρέψατε» φώναξαν εξαγριωμένοι πολίτες, ενώ ο Μηταφίδης γελούσε

Ένταση επικράτησε σήμερα στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης όταν πολίτες και έμποροι αντιλήφθηκαν την παρουσία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τους Τάσο Κουράκη και Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

«ΕΠΙΘΕΣΗ» ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ - Συντάξεις: Οι 15 αλλαγές - σοκ που φέρνει το νέο ασφαλιστικό

Συντάξεις: Οι 15 αλλαγές - σοκ που φέρνει το νέο ασφαλιστικόΤα 15 σημεία του νέου ασφαλιστικού που οδηγούν σε πρωτοφανή επίθεση στους ασφαλισμένους και δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι ένα νομοσχέδιο βαθιά αντικοινωνικό και ταξικό, περιγράφει η Ενωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους.
Σύμφωνα με την ΕΝΥΠΕΚΚ, το νεο ασφαλιστικό νομοσχέδιο:
1-Αυξάνει τον θεμελιωτικό χρόνο για πλήρη σύνταξη στα 20 έτη (ή 6.000 ΗΑ) από 15 έτη (ή 4.500 ΗΑ).
Το νέο αυτό όριο, πάγιο αίτημα των δανειστών, είναι απαγορευτικό για τον μισό περίπου σήμερα

WSJ: Στον αέρα μισθοί και συντάξεις του Δημοσίου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, σε αδιέξοδο βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών για τα προληπτικά μέτρα ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα τελειώνουν.
Η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι τα ταμεία της ελληνικής κυβέρνησης αδειάζουν γρήγορα και τα εναπομείναντα ταμειακά διαθέσιμα στον δημόσιο τομέα θα εξαντληθούν

Υποβάθμιση Πληροφορικής Παιδείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση


Αθήνα, 27 Απριλίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υποβάθμιση Πληροφορικής Παιδείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Οργή και ανησυχία προκαλεί στους χιλιάδες εκπαιδευτικούς Πληροφορικής, μόνιμους και αναπληρωτές, που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση η νέα προσπάθεια υποβάθμισης της Πληροφορικής Παιδείας. Ενώ είναι σε εξέλιξη ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλης επιλέγει να υπογράψει Υπουργική απόφαση με θέμα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου» (Φ12/657/70691/Δ1/26-4-2016), με αποκλειστικό γνώμονα την

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Νεος τύπος Δημοτικού



                           Λάρισα 27-4-2015
Αρ.Πρωτ. :160
Δια της παρούσης  θα  θέλαμε να γνωστοποιήσουμε  στους συναδέλφους Πληροφορικής του νομού μας, τους προβληματισμούς μας και την έντονη ανησυχία μας  που αφορά στο θέμα της θέσης των ΤΠΕ και της επιστήμης της Πληροφορικής στο σύγχρονο Δημοτικό σχολείο.
Πρόσφατα ο Υπουργός έκανε λόγο για «ανάγκη απογυμνασιοποίησης» του Δημοτικού σχολείου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και όπως είναι φυσικό μια τέτοια δήλωση μόνο ως
καθησυχαστική για το μέλλον του κλάδου δεν μπορεί να εκληφθεί. Η ηγεσία του Υπουργείου αποφάσισε να «αποφορτίσει» τους μαθητές του Δημοτικού από το βάρος των μαθημάτων ειδικοτήτων, μέσω της κατάργησης του θεσμού των ΕΑΕΠ μετά την Υπ. Απόφαση  Φ12/657/70691/Δ1- 26/04/2016 με θέμα  «Ωρολόγιο πρόγραμμα  Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, χωρίς κανέναν σοβαρό και πειστικό αιτιασμό παιδαγωγικής, επιστημονικής και

Αποκάλυψη των σχεδίων του Ν. Φίλη για τα νηπιαγωγεία: Αλλαγή οργανικότητας


 ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΘΕΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
- ΑΛΛΑΓΗ ΟΡΓΑΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  μελέτησε τη διάταξη του άρθρου 35 «Ρύθμιση θεμάτων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» παρ 1.α. για τα Νηπιαγωγεία και παραθέτει αναλυτικά τα στοιχεία:
Στη διάταξη αναφέρεται: 1.α) «5. Τα νηπιαγωγεία, ανάλογα με τον αριθμό των οργανικών θέσεων των νηπιαγωγών, είναι μονοθέσια ή πολυθέσια.».
Το Συντονιστικό Νηπιαγωγών έχει δηλώσει επανειλημμένα την αντίθεσή του ως προς τη

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ! Οι μαθητές θα πρέπει να ταξιδέψουν στην Νάξο για να δώσουν πανελλήνιες – Ξεσηκώθηκαν οι γονείς!

EVH07_LARIPATRATORAΣύμφωνα με την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Κυκλάδων, το Υπουργείο Παιδείας ενέκρινε μόνο δέκα εξεταστικά Κέντρα ΕΠΑΛ για τις Κυκλάδες μεταξύ των οποίων δεν συγκαταλέγεται το ΕΠΑΛ Αμοργού κι έτσι οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να ξεσπιτωθούν για να δώσουν εξετάσεις με ότι κι αν συνεπάγεται αυτό. Άμεση ήταν η αντίδραση του σχολείου της Αμοργού που επισημαίνει:
Κατά την προφορική ενημέρωση που μας έγινε από τη ΔΔΕ Κυκλάδων, μας ανακοινώθηκε ότι το εξεταστικό κέντρο του σχολείου μας δε θα λειτουργήσει για το τρέχον σχολικό έτος εφόσον το

ΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 4.000 ΜΟΡΙΑ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ


Κωνσταντίνος Κατσαρός Γ.Γ. Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Ευχές


Το καλύτερο μήνυμα που διάβασες ποτέ!!! (Διαβάστε το ΟΛΟΙ)


Αφιερώστε λίγο χρόνο στη μητέρα σας…
Η γυναίκα μου μού πρότεινε να βγω με άλλη γυναίκα.
‘Γνωρίζεις πολύ καλά πως την αγαπάς’ μου είπε μια μέρα ξαφνιάζοντάς με.


‘Η ζωή είναι πολύ σύντομη, αφιέρωσέ της χρόνο.’
‘Μα εγώ ΕΣΕΝΑ αγαπώ’ της είπα έντονα.
‘Το ξέρω. Εξίσου όμως αγαπάς κι εκείνη.’

Η άλλη γυναίκα, την οποία η γυναίκα μου ήθελε να επισκεφθώ, ήταν η μητέρα μου, χήρα εδώ και χρόνια. Όμως οι απαιτήσεις της δουλειάς και των παιδιών με ανάγκαζαν να την επισκέπτομαι αραιά

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ



 
Αθήνα  27-04-2016


            Η ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στο ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση ολοκληρώνει μία σειρά αντιλαϊκών, αντεργατικών, νομοθετικών πρωτοβουλιών με την ψήφιση του ασφαλιστικού. Με τις  διατάξεις αυτές όλοι οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να εργαστούν περισσότερα χρόνια, για να εξασφαλίσουν τελικά πολύ χαμηλότερες συντάξεις.
            Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δεν πίστευε τίποτα από όσα διακήρυττε υπέρ των εργαζομένων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει νομοθετικές πρωτοβουλίες και ψηφίζει σκληρότατα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων, ενώ ως αντιπολίτευση κατήγγειλε την Τρόικα και τους δανειστές και διαβεβαίωνε ότι ως κυβέρνηση θα έσκιζε τα

Νέο χαράτσι 300 ευρώ. Ποιοι θα το πληρώσουν;

Μπορεί η τελική συμφωνία να ναυάγησε, υπάρχουν όμως αποφάσεις...
που έχουν ληφθεί ήδη και απ' τις οποίες οι φορολογούμενοι δεν έχουν τίποτε καλό να περιμένουν. Αντιθέτως, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο κρύβεται ένα χαράτσι της τάξης των 300 ευρώ για τους όλους τους Έλληνες με εισόδημα ως 27.000 ευρώ (μεικτά) το χρόνο.
Το νέο χαράτσι είναι καλά κρυμμένο στο αφορολόγητο όριο που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο