Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χίου για την διακοπή της σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις στρατιωτικές λέσχες.




 

Χίος 01/12/2016


Συναδέλφισσες, -οι, στις δύσκολες ώρες που περνάμε όλοι μαζί ως εκπαιδευτικοί του δημοσίου σχολείου, μιας και αυτό βάλλεται συνεχώς και από παντού τα τελευταία χρόνια, μείναμε εμβρόντητοι όταν διαβάσαμε στα ΜΜΕ την με τα παρακάτω λόγια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου έγγραφη εκ μέρους του απόρριψη της συνέχισης και
για το σχολικό έτος 2016-2017 του Προγράμματος Σίτισης των αναπληρωτών συναδέλφων μας στις Λέσχες Αξιωματικών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: ‘’Δυστυχώς, λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, που αφορούν αποκλειστικά στη σίτιση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους, δεν καθίσταται επί του παρόντος εφικτή η συνέχιση εφαρμογής της δυνατότητας πρόσβασης, στο εκπαιδευτικό προσωπικό Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις Στρατιωτικές Λέσχες κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος”.
          Μας προξένησε, ωστόσο, απορία το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την ώρα που, είναι ευρέως γνωστό ότι, τα τροφεία για σίτιση στις στρατιωτικές λέσχες δίνονταν στους δικαιούχους αναπληρωτές συναδέλφους μας από πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το οποίο είναι δομή του Υπουργείου Παιδείας.
          Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, για το ποιοι άραγε είναι οι πραγματικοί λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στη διακοπή ενός προγράμματος, το οποίο σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και περικοπών συνεισέφερε σημαντικά στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, που υπηρετούν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (οι πιο πολλοί μάλιστα απ’ αυτούς σε παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές).
          Ρωτάμε, λοιπόν, τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας τα εξής:
·         Ερεύνησε πριν προβεί στην παραπάνω ανακοίνωσή του για το εάν έχει προβλεφθεί από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ το σχετικό για την σίτιση των αναπληρωτών κονδύλι και για την τρέχουσα σχολική χρονιά;
·         Έχει εξετάσει, σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας, εναλλακτικές επιλογές για τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών όπως π.χ. σε πανεπιστημιακές λέσχες, σε εστιατόρια με τη χρήση εκπτωτικών κουπονιών κ. ά.;
·         Θεωρεί ότι είναι τεράστιο και ασήκωτο για τον κρατικό προϋπολογισμό το βάρος της σίτισης των καθηλωμένων μισθολογικά αναπληρωτών, που καλούνται να πληρώνουν απ’ την τσέπη τους υψηλά ως επί το πλείστον ενοίκια, μετακινήσεις σε 3-4 σχολεία με δικά τους καύσιμα κ.ά.; Των αναπληρωτών που για 3 και 4 μήνες το χρόνο είναι άνεργοι;
          Τέλος, αναρωτιόμαστε για το αν οι εκάστοτε κυβερνώντες θα κοιτάξουν, επιτέλους, με το δέοντα σεβασμό τους αναπληρωτές συναδέλφους μας, οι οποίοι  καταθέτουν τεράστια ψυχικά και οικονομικά αποθέματα στο καθεστώς κινητικότητας και εργασιακής ανασφάλειας, που είναι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλά χρόνια.
Ζητάμε να ξεκαθαρίσει όσο συντομότερα γίνεται το ζήτημα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών!!!!!!!!
Υ. Γ. Ως ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου, με την παρούσα ανακοίνωσή μας, αποδεικνύουμε για άλλη μια φορά ότι ενδιαφερόμαστε το ίδιο για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, ωρομίσθιους, αναπληρωτές και μόνιμους!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου