Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

37 μέλη ΔΕΠ ζητούν διοίκηση με εκλογές στο ΕΑΠ



Τριανταεπτά μέλη ΔΕΠ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ζητούν από τον υπουργό Παιδείας Καθ. Κώστα Γαβρόγλου την ανάληψη της κατάλληλης πρωτοβουλίας ή/και νομοθετικής ρύθμισης ώστε το ΕΑΠ να προχωρήσει άμεσα σε εκλογή οργάνων Διοίκησης.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όταν ανέλαβε καθήκοντα, η σημερινή Διοικούσα Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το ΕΑΠ θα γίνει αυτοδύναμο μετά την κατάστρωση ενός «οδικού χάρτη» με συγκεκριμένο
χρονοδιάγραμμα.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 20/02/2016, με τον νόμο 4368/2016 άρθηκε η άμεση δυνατότητα εκλογής οργάνων διοίκησης με την προσθήκη μίας ακόμα προϋπόθεσης, και συγκεκριμένα την κατάρτιση του εσωτερικού κανονισμού του Ιδρύματος, η οποία στα άλλα ΑΕΙ είναι αρμοδιότητα της Συγκλήτου (δηλαδή, εκλεγμένου οργάνου διοίκησης). Σήμερα, στο ΕΑΠ, δεν έχει ακόμα προχωρήσει η έκδοση του εσωτερικού κανονισμού του Ιδρύματος.
Τα παρακάτω μέλη ΔΕΠ του ΕΑΠ ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας Καθ. Κώστα Γαβρόγλου την ανάληψη της κατάλληλης πρωτοβουλίας ή/και νομοθετικής ρύθμισης ώστε το ΕΑΠ να προχωρήσει άμεσα σε εκλογή οργάνων Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου