Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Φίλης τα γυρίζει...Τώρα ζητάει διάλογο...

Είναι εμφανής η προσπάθεια Φίλη να πέσουν οι τόνοι στη διαμάχη που ξέσπασε με την Εκκλησία και τους εκπροσώπους της.
Ο υπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε με  στέλεχος  της Αρχιεπισκοπής και ζήτησε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να λάβει την απάντηση ότι έως τη σύγκλιση της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου δεν προβλέπεται να γίνει συνάντηση.
Ερωτηθείς από το protothema.gr ο εκπρόσωπος Τύπου  της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης
δήλωσε: «Εως τη σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας στο πλαίσιο των συνεδριάσεων της οποίας ο Αρχιεπίσκοπος θα  παρουσιάσει στο Σώμα των Μητροπολιτών   όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας - και φυσικά  και το ζήτημα που αφορά  στη διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών-  δεν προβλέπεται καμία  σχετική συνάντηση».
Όταν είπε ο κ. Φίλης, ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει προγραμματίσει συνάντηση την Τετάρτη με τον υπουργό  Αμυνας Πάνο Καμμένο, επισημάνθηκε ότι ο κ. Καμμένος  είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας και προφανώς θα συζητήσουν θέματα της αρμοδιότητας του. 
Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής σημείωσαν ότι προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη και απορία να ζητεί ο κ. Φίλης δήθεν διάλογο με την Εκκλησία την ίδια ώρα που αυτός ως αρμόδιος  υπουργός απέρριπτε με τη στάση του και τις πρακτικές του το αίτημα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για διάλογο.
Υπενθυμίζεται ότι η Ιεραρχία είχε ζητήσει  από τον προηγούμενο Μάρτιο  διάλογο με τρεις «κόκκινες γραμμές», υποχρεωτικότητα του μαθήματος, ορθόδοξο χαρακτήρας και  τήρηση ωρών διδασκαλίας.
Και οι κύκλοι σημειώνουν ότι οκ. Φίλης αντί να «ανοίξει την πόρτα « του διαλόγου ζητεί τώρα προσχηματικά και εν ειδει  τακτικής  κίνησης διάλογο ενώ ανακοίνωσε την ίδια ημέρα του γεύματος του πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο την  μετατροπή του μαθήματος των  θρησκευτικών  σε θρησκειολογία

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου