Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

«Φίμωτρο» σε Φίλη από Μαξίμου - Δεν είναι της ώρας...

Καλά αυτός χθες δεν έλεγε πως έχει την κάλυψη του Μαξίμου;

Έμμεση αποδοκιμασία του υπουργού Παιδείας από κυβερνητικές πηγές - «Είναι άγονο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα» τονίζουν κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις Φίλη για το ρόλο της Εκκλησίας την περίοδο της Κατοχής

«Είναι άγονο να παρατείνονται συζητήσεις που δεν αφορούν το σήμερα» τονίζουν κυβερνητικές πηγές μετά τις δηλώσεις Φίλη για το ρόλο της Εκκλησίας σε δύσκολες ιστορικές στιγμές, οι οποίες
άνοιξαν ένα νέο μέτωπο για την κυβέρνηση, αυτή τη φορά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Όπως φαίνεται, το Μέγαρο Μαξιμου δεν έχει καμία πρόθεση να παρέχει την αμέριστη στήριξη του στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί αργοτερα εντός της ημέρας. Πηγές της Κυβέρνησης αναφέρουν μάλιστα οτι πρέπει να εστιάσουμε σε ζητήματα που αφορούν το σήμερα, οπως η παιδεία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ηχηρή απάντηση που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα είπε ο υπουργός Παιδείας, ο Νίκος Φίλης φάνηκε να αναδιπλώνεται, καταβάλοντας προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και ζητώντας συνάντηση με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας.

Έπειτα από τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, που αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του «Πού ήταν η εκκλησία στη Χούντα ή στην Κατοχή;», ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είχε απαντήσει αποστομωτικά με επιστολή του, υπογραμμίζοντας ότι «η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι βεβαίως ενός υπουργού».

Στην επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών, ενώ τόνιζε ότι είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία.

Μαξίμου: Ικανοποίηση για το κλείσιμο των «ουρών» της αξιολόγησης 

Η αξιολόγηση αποτέλεσε ένα από τα κυρία θεματα συζήτησης στο σημερινό κυβερνητικό συμβούλιο. Όπως αναφέρουν από το Μαξίμου, εκκρεμεί άλλο ενα νομοσχέδιο για την ΥΠΑ, η κατάθεση του οποίου έχει λάβει παράταση και δεν επηρεάζει το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

Κυβερνητικές πηγες διαβεβαιώνουν οτι εκταμιεύεται η δόση κανονικά και το Μαξίμου εκφράζει την ικανοποίηση του για το κλείσιμο και των «ουρών» της πρώτης αξιολόγησης.

Κατα την αυριανή ψήφιση του πολυνομοσχέδιου δεν θα μιλήσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος σύμφωνα με πηγές θα δώσει το «παρών» μόνο την Τετάρτη, στην προ ημερησίας συζήτηση για την Παιδεία.

Ελένη Στεργίου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου