Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μπήκαν στην Τζαράμπλους

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία μπήκαν στην ΤζαράμπλουςΟι Σύροι αντάρτες τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία έφτασαν σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της πόλης Τζαράμπλους, την οποία ήλεγχαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφεραν πηγές των ανταρτών και μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
«Μπήκαμε στην πόλη από τη νότια πλευρά» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμαντ Οτμάν, ένας διοικητής των ανταρτών. Την ίδια στιγμή το πρακτορείο Ανατολή μετέδιδε επίσης ότι οι συριακές δυνάμεις που στηρίζονται από
τουρκικά άρματα μάχης, μονάδες των ειδικών δυνάμεων και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη μπήκαν στην Τζαράμπλους, μια κοινότητα πολύ κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Ένας διοικητής της ανταρτικής ομάδας Φάλακ αλ Σαμ, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι περισσότεροι μαχητές του ΙΚ που βρίσκονταν στην Τζαράμπλους την εγκατέλειψαν και ορισμένοι από αυτούς παραδόθηκαν. Ένας άλλος διοικητής είπε ότι το 50% της πόλης βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
«Οι μαχητές του Ντάες (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) αποσύρθηκαν από πολλά χωριά στα περίχωρα της Τζαράμπλους και κατευθύνονται νότια προς την πόλη Αλ Μπαμπ», είπε ο διοικητής της Φάλακ αλ Σαμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου