Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΤΩΡΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ «ΚΑΨΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!


1472023294083Έντονη και οργισμένη ήταν η πρώτη αντίδραση των Κούρδων της Συρίας για την στρατιωτική επέμβαση των Τούρκων στην περιοχή του Cerablus, ακριβώς δίπλα στις κουρδικές δυνάμεις που επιχειρούν εκεί κατά των Τζιχαντιστών.
Όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο αρχηγός των Κούρδων της Συρίας, Salih Müslim, καυτηριάζοντας την τουρκική επέμβαση δήλωσε πως οι Τούρκοι ξεπέρασαν τα όρια τους και απείλησε ότι θα πληρώσουν πολύ ακριβά την επέμβαση αυτή. Την δήλωση αυτή οι Τούρκοι την
χαρακτήρισαν σαν άκρως θρασύτατη.
Παράλληλα ο Salih Müslim δήλωσε σε αγγλικό ΜΜΕ ότι η Τουρκία θα πληρώσει πολύ ακριβά την επέμβαση της στον συριακό εμφύλιο, όπως οι Τζιχαντιστές που βρίσκονται σε γενική οπισθοχώρηση μπροστά στην κουρδική προέλαση.
Εντωμεταξύ και στο εσωτερικό της Τουρκίας αναμένονται σε αντιπερισπασμό μαζικές επιθέσεις του ΡΚΚ και για τον λόγο αυτό ήδη λαμβάνονται έκτακτα μέτρα σε πολλές επαρχίες της νότιας και ανατολικής Τουρκίας. Η κατάσταση θυμίζει την περίοδο του 1997-98, όταν ο πόλεμος με τους Κούρδους είχε καθημερινά δεκάδες θύματα σε όλη την Τουρκία.
Όπως φαίνεται το «πάρτι» μόλις άρχισε!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου