Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αντέχουν μέχρι το φθινόπωρο; Μπορεί και Ιούνιο του 2017;

Διότι οπωσδήποτε θα πέσουν σύντομα ή λίγο αργότερα επειδή δεν διαθέτουν τίποτα πλέον. Τα χρήματα, και οι πηγές όπως οι ιδέες τους στέρεψαν και δεν καλύπτουν ούτε τρέχουσες άμεσες ανάγκες. 

Η κατάσταση, ακόμα και η μη αποκρυπτόμενη των Δημοσίων υποχρεώσεων και της υστέρησης καταβολών των πολιτών προς το κράτος, είναι τραγική. Φανταστείτε η κρυπτόμενη!

Να τι λένε τα ΜΜΕ και οι Κυβερνητικοί παράγοντες για τα αποτελέσματα του Αου 6-μήνου.

"Συναγερμός" έχει σημάνει με τα στοιχεία για τα κρατικά έσοδα τον Ιούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο εισπράχθηκαν συνολικά περίπου 4,8 δισ. ευρώ καθαρά έσοδα (περιλαμβανομένων των
επιστροφών φόρων), ενώ ο στόχος που έχει τεθεί στον προϋπολογισμό ήταν περίπου 5,3 δισ. ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή για μια μηνιαία υστέρηση της τάξης των περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ. Μισό Δις τον μήνα!

Τα στοιχεία δείχνουν υστέρηση των καθαρών εσόδων κατά 513 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού. Ακόμα χειρότερα όμως, μετά από ένα τσουνάμι αυξήσεων άμεσων και έμμεσων φόρων, το υπουργείο Οικονομικών κατάφερε να βάλει στο ταμείο τον φετινό Ιούλιο 741 εκατ. ευρώ λιγότερα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014!

Διαλέγετε και παίρνετε!

Παραγωγή δεν υπάρχει. Οι φόροι είναι αποτέλεσμα Παραγωγής. Οι πολλοί φόροι θα τους ρίξουν. Διότι ήδη ακούμε τα προεόρτια, "αναγκαστικά μέτρα” και Τράπεζες σε ξένα χέρια, που δεν θα αστειεύονται. Από αυτά που μας δάνεισαν τώρα, φαγώθηκαν ουκ ολίγα από την κάθε "δόση", μέχρι να αντιληφθούν οι δανείζοντες ότι τους γελούσαμε, ότι λέγαμε ψέματα πως εφαρμόζουμε τα συμφωνηθέντα, και σταμάτησαν, αν δεν ελέγχουν πρώτα αν έχουν εφαρμοσθεί.

Έτσι, μας έβγαλαν την πίστη για το μέρος της πρώτης δόσης. Τα 2,8 δισ. ο Θεός ξέρει πότε θα τα πάρουμε και αν θα μπορέσουμε κάτι να αρπάξουμε για τόσες άλλες υποχρεώσεις. Ώστε από τους δανειστές, βλέπε "THE END”.

Από τους Κινέζους, Ρώσους κλπ, μηδέν εις το πηλίκον προ πολλού. Από τον Τουρισμό... αυξήθηκαν μεν οι αφίξεις... μειώθηκαν όμως οι εισπράξεις! Το all inclusive καλύπτει ακόμα και το νερό του πλαστικού μπουκαλιού! Από τον ΦΠΑ στα νησιά και με το σάλτο στα 24%, το αποτέλεσμα ψυχολογικά αρνητικό.

Αυξάνουν τις εισφορές, αλλά ο κόσμος δεν πληρώνει πλέον. Ψάχνουν αλλά δεν βρίσκουν άλλη πηγή. Ήδη επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι ο μέσος όρος φόρων, και λοιπών επιβαρύνσεων έφθασε το 50%. Τα μισά από όποιες εισπράξεις των πολιτών πάνε στο Κράτος. Τα Ταμεία Συντάξεων δεν έχουν λεφτά να δώσουν. Με τι λεφτά θα προχωρήσουν, όχι για την αναμόρφωση του Κράτους – Πρόνοιας, αλλά τις μηνιαίες συντάξεις, που τις τελευταίες τις πλήρωσαν με δανεικά τοκογλυφίας;

Ο εφευρετικός Τσίπρας εφάρμοσε το, "ο Εβραίος σαν φτωχύνει τα παλιά τεφτέρια ανοίγει". Μόνο που οι Γερμανοί, πριν τελειώσει καλά-καλά το λόγο του του το 'κοψαν.

Όσο για το "κούρεμα", καλά κρασιά!!

Πάλι λοιπόν εφαρμογή της γνωστής εύκολης μεθόδου. Μείωση συντάξεων στα μουλωχτά χωρίς προειδοποίηση. Επιστράτευσαν τον expert στις σοφιστείες και στα ψέματα:

Ο αποστάτης με το μαντηλάκι, -παραμένων κομμουνιστής- τόνισε:

"Προστατεύονται απολύτως οι κύριες συντάξεις", και συμπλήρωσε…

… ……"το 80% των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο".

Δηλαδή το 20% θα δει; Μα τότε;

Ψέμα και δούλεμα. "Προστατεύονται απολύτως", και ταυτόχρονα "το 80% των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο". Η προστασία ασκείται μερικώς, επιλεκτικά; Το 20% τι θα δει? Και είναι αμελητέο; Ένας στους 4; Σαν δεν ντρεπόμαστε με τις σοφιστείες!

Αν πάλι η Ευρώπη και η Αμερική για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο δώσουν ζητιανιά μία "δόση" ακόμα, χωρίς να έχει γίνει τίποτα, θα πετύχει η Κυβέρνηση παράταση παραμονής στην συφοριασμένη Εξουσία διότι αυτό μονάχα επιδιώκουν. Ένα 6-μηνο; Δύο; Δεν το βλέπουμε παραπάνω. Τι νόημα έχει να είναι Πρωθυπουργός, αφού δεν κυβερνά, και τι να κυβερνήσει;

Τα πλεονάσματα που ανακοινώνουν, φανταστικά. Τα ελλείμματα πραγματικά, ανελέητα. Ανακοινώνουν συνεχώς ψεύτικα στοιχεία. Τις μισές αλήθειες. Θέλει προσοχή μεγάλη κάθε κυβερνητική ανακοίνωση.

Μέχρι πριν μερικούς μήνες, τι γινόταν; Τα πρόβατα για τον φόβο δήμευσης, κατέβαλαν ανελλιπώς όποιον φόρο τους έβαζαν. Το Κράτος σταμάτησε να πληρώνει τους προμηθευτές. Άδειαζαν και τα Ταμεία Συντάξεων και "έκλεβαν" και κάτι από την "δόση".

Από την στιγμή όμως που αδρανοποιήθηκε η Κυβερνητική λειτουργία και όλοι στράφηκαν στην προσπάθεια να προπαγανδισθεί η παραμονή στην Εξουσία, το μεν Κράτος προέβη σε Στάση Πληρωμών και συνέχιση αύξησης φόρων, οι δε φορολογούμενοι έχοντας φθάσει στα όρια, είπαν... "άει στον δ………. δεν πληρώνω". Το δε ΔΝΤ με την Ευρωζώνη, έσφιξαν τα λουριά και δεν κατέβαλαν πλέον καμιά δόση, αν δεν εφαρμόζονταν ΟΛΑ τα συμφωνηθέντα.

Έτσι με την πρόθεση και στην ουσία ειλημμένη απόφαση αθέτησης της 3ης Συμφωνίας, φθάσαμε στα "μπάνια του λαού".

Τα "νέα" του Ιουλίου-Αυγούστου είναι τα μετάλλια των Ολυμπιακών του Ρίο, και το δυστύχημα της Αίγινας. Η πορεία της Οικονομίας, αγνοείται.

Και εδώ θα ειπωθεί κάτι που δείχνει άσχετο, "αυτό πού κολλάει" θα έλεγε ένας σημερινός "νέος", αλλά στην πραγματικότητα, αυτό είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά με την Ευρώπη.

Εμείς οι νέο-Έλληνες, Ρωμιοί κατά βάσιν, ούτε Γραικοί ή Γραικύλοι, δεν κάνουμε μόνο ένα αυθαίρετο πήδημα άγνοιας περίπου 1.100 ετών της ιστορίας μας, από τον Αλέξιο Κομνηνό και την Άννα Κομνηνή, τότε που η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συρρικνώθηκε αλλά ξεπήδησε Ελληνικό Έθνος σαν Βασίλειο και αργότερα Δεσποτάτα Δουκάτα, αλλά έχουμε και μαύρα μεσάνυχτα αυτών που διαδραματίστηκαν στην άλλη Ευρώπη τα τελευταία 400 χρόνια.

Αυτά που γνώρισαν, καλλιεργήθηκαν και αφομοίωσαν οι όλοι άλλοι κάτοικοί της, την περίοδο από την έναρξη του 30-ετούς Πολέμου, το 1618 με την εκπαραθύρωση της Πράγας, και του τέλους του, με την Βεστφαλική Ειρήνη, το 1648,- της και πρώτης Συμφωνίας των Εθνών-, μέχρι σήμερα.

Αυτό το χάσμα έχει μεγάλη σημασία, διότι στο διάστημα αυτό δημιουργήθηκε η διαφορά, το κενό κουλτούρας και συμπεριφοράς, που μας στερεί την πλήρη "ευρωπαϊκή" υπόσταση. Τα τελευταία 7 ή 35 χρόνια, άστα, καλύτερα!!!

Τώρα πού βρισκόμαστε;

Τα 2,8 δισ., ακόμα δεν τα πήραμε. Ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός αγριεύει. Τα μοιρολόγια θα ακουσθούν τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη. Με πρωτοβουλία Τσίπρα να πάμε σε εκλογές, α π ο κ λ ε ί ε τ α ι.

Θα δώσουν ζητιανιά μέρος του 2,8 δισ.? Ή θα πάμε σέρνοντας μέχρι τέλους του 2016;

Θα περιμένουμε να γίνει από μόνη της η αλλαγή, να σαπίσει το φρούτο, ή θα βρεθεί τρόπος να επισπευσθεί; Με ποιο νόμιμο τρόπο; Πώς;

Μα με κάποιους Αλιβιζάτους, Γιαννίτσηδες, Αλέκο Παπαδόπουλο και άλλες τίμιες προσωπικότητες κύρους, -που υπάρχουν, αλλά απέχουν-, ειδικών γνώσεων, πείρας σοβαρότητας, και αναμφισβήτητα εκπρόσωπους της πνευματικής και επιστημονικής elite, που θα αναλάβουν τον ρόλο που δεν μπορεί να παίξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω απογύμνωσης από τις δικαιοδοσίες του από τον σφετεριστή Πρωθυπουργό Αντρέα.

Και όπως είπαμε παραπάνω, ο Τσίπρας ποτέ δεν θα προβεί σε εκλογές, αν δεν είναι ευνοϊκά για αυτόν τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.
Θα πρέπει άρα, να εκδιωχθούν.
Εκδιωκόμενου του "τσούρμου" θα τοποθετηθεί εξωκοινοβουλευτικός Πρωθυπουργός, συμφωνούντος του Εurogroup όπως τότε με τον κ. Παπαδήμα.

Ώστε η Υπηρεσιακή ολιγομελής Κυβέρνηση, όχι 44 Υπουργούς, Ρέππηδες, Γραμματείς και Φαρισαίους, και λοιπές Γραμματείες Ισότητας, να προβεί στην λήψη δύο-τριών βασικών μέτρων.

1ον Να καταργηθούν όλοι οι φόροι, και να εφαρμοσθεί η αναλογικότατη, δικαιότερη "Δεκάτη". Μόνον 10 % φορολογία σε όλους και σε όλα. Με ποινή για φοροδιαφυγή δήμευση περιουσίας.

2ον Να εφαρμόσει τις εντολές του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης χωρίς καμιά παρέκκλιση.

3ον Να προσκαλέσει επιχειρηματίες και χρηματοδότες να αναλάβουν την Κατασκευή των Μισοτελειωμένων έργων Υποδομής με εξασφάλιση του τρόπου πληρωμής των, και

4ον Να ευθυγραμμίσει τα Εργατικά με τις ντιρεκτίβες της Ε.Ε.

Τίποτε άλλο.

Αυτό το συγκεκριμένο έργο, αφού το δρομολογήσει, να απέλθει και να προκηρυχθούν εκλογές σε συμφωνία με την ανώτατη Αρχή της Ένωσης που ανήκουμε, για την Επανίδρυση του Κράτους. Κάθε τι διαφορετικό θα είναι σκόπιμη υπεκφυγή για παράταση της ανωμαλίας.

Αυτά νομίζουμε ότι θα πρέπει να συμβούν στους προσεχείς μήνες, και αυτή η πρωτοβουλία πρέπει να αναληφθεί. Είναι καιρός salve patria.

Η πατρίδα έχει ανάγκη από σοβαρότητα. Να μη μιλούν άσχετοι και αγνοούντες τα στοιχειώδη. Μόνο οι επαΐοντες. Καταντήσαμε Κοινοβούλιο αγράμματων, τραμπούκων και νταήδων, που "καθαρίζουν" μόνοι τους!

Η Βουλή να διατηρηθεί στο ύψος της και όλη η Πολιτεία να λειτουργήσει υποδειγματικά και παραδειγματικά.

Και να σταματήσει επιτέλους η τρομοκρατία από 500 το πολύ... "νεαρούς" που κάποιοι τους διατηρούν για να εξευτελίζουν την έννομη Τάξη με τα Μολότωφ που ετοιμάζονται στους χώρους του Πολυτεχνείου!

Δεν είναι καθόλου δύσκολο. Και οι Αναρχικοί δεν υπήρξαν ποτέ φίλοι των κομμουνιστών, Κύριε Τόσκα!

Γιατί σε έχουμε τότε στο... Προστασίας του Πολίτη;


Του Βασιλείου Διον. Αναστασίου
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου