Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Τουλάχιστον 120 νεκροί – Ολόκληρα χωριά σβήστηκαν από τον χάρτη (φωτο)

Η Ιταλία παρακολουθεί μουδιασμένη τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται διαρκώς από το φονικό σεισμό που συγκλόνισε τη χώρα.
Λίγες ώρες από τη στιγμή που δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ισοπέδωσε ολόκληρα χωριά στην ευρύτερη περιοχή του Ριέτι, οι νεκροί ανέρχονται στους 120, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.
Σωστικά συνεργεία, εθελοντές, πολίτες δίνουν μάχη με το χρόνο για να εντοπίσουν και να ανασύρουν ζωντανούς τους εγκλωβισμένους κάτω από τα συντρίμμια, οι οποίοι υπολογίζονται σε
δεκάδες με κάποια ιταλικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για εκατοντάδες.
Λάτσιο, Μάρκε, Ούμπρια, Αμπρούτζο «ξύπνησαν» βίαια όταν η πρώτη δόνηση σημειώθηκε στις 03.36 (τοπική ώρα) με επίκεντρο την κοινότητα Ακούμολι, στην περιφέρεια του Ριέτι, περίπου 90 χλμ βόρεια της Ρώμης και με βάθος μόλις 4 χλμ.
se2
Ακολούθησαν περισσότεροι από 200 μετασεισμοί, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι είναι πιθανό τις ίδιες περιοχές να πλήξουν σεισμοί εξίσου ισχυροί με τον αρχικό.
Εκατοντάδες ανθρώπων μέσα σε δέκα δευτερόλεπτα έτρεξαν στο δρόμο, ενώ όσοι δεν τα κατάφεραν καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια των κατοικιών τους.
Το σοβαρότερο πλήγμα φέρεται να έχει σημειωθεί στην πόλη Αματρίτσε, και την κοινότητα Ακόυμολι.
se3
seismos2
terremoto Amatrice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου