Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Ρύθμιση θεμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

1. Η περίπτωση Β΄ της παραγράφου 14 του άρθρου 46 του Ν. 4186/2013 (Α΄ 193), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως ακολούθως: «Β. Η «Πιλοτική Τάξη Μαθητείας» έχει διάρκεια εννέα (9) μηνών στο σύνολό της. Στην «Πιλοτική Τάξη Μαθητείας» εφαρμόζεται πρόγραμμα του εργαστηριακού μαθήματος «Ενισχυτική Εργαστηριακή Εκπαίδευση της Μαθητείας» συνολικής

Αναλυτικά προγράμματα σπουδών μαθημάτων μουσικής παιδείας για τα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια, Λύκεια)

Πτυχιακή εξεταστική 2016 (Διπλή Εξεταστική για τους φοιτητές που οφείλουν μαθήματα)

    Οι φοιτητές που περάτωσαν την κανονική φοίτηση, η οποία ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το Ενδεικτικό Πρόγραμμα Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού και του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος

Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΙΑΣ


ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΕ ΚΡΙΣΗ


ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


ΞΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Η κατάρα του να είσαι έξυπνος – Αυτά είναι τα 10 μειονεκτήματα που φέρνει η ευφυΐα (λίστα)

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι» λέει το Ευαγγέλιο και ίσως να μην έχει και τόσο άδικο. Παρ ότι η ευφυΐα αντιμετωπίζεται από όλους μας ως ένα σημαντικό πλεονέκτημα όσων την διαθέτουν, υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που εμφανίζουν οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι και που ίσως να τους δυσκολεύουν τη ζωή.

1) Ιδιοφυΐα και ευτυχία σπάνια πάνε μαζί
Όπως είπε και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Η ευτυχία στους  έξυπνους ανθρώπους είναι το πιο σπάνιο πράγμα που γνωρίζω». Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι με υψηλό IQ  είναι πιο επιρρεπής στην κατάθλιψη, στην μελαγχολία και στην «αρνητική σκέψη». Ξέραμε λοιπόν μέχρι τώρα

Αυξάνεται σε 4,5% το ποσοστό εισακτέων με αθλητικές διακρίσεις μόνο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2015/2016

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 184/Α/30 Δεκεμβρίου 2015 μεταξύ των άλλων στην 5η παράγραφο του 6ου άρθρου προβλέπεται η αύξηση μόνο για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος (2015/2016) του ποσοστού εισακτέων μαθητών / αθλητών υποψηφίων τριτοβάθμιας με αθλητική διάκριση από 3% σε 4,5%. Συγκεκριμένα:
5. Στο τέλος της παραγράφου 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999

Συνέντευξη της Αναπληρώτριας Υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου στο MEGA

Συνέντευξη της Αναπληρώτριας Υπουργού Σίας Αναγνωστοπούλου στο MEGA

Ημερολόγιο 2016... Η ελπίδα ακόμη έρχεται!... του Κατσαρού Κωνσταντίνου



Καλησπέρα σας!

Για το νέο έτος που έρχεται, εύχομαι να είναι καλύτερο για όλους μας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Υγεία Ευτυχία και Πρόοδο για τον καθένα.

Από μέρες είχα σκεφτεί να φτιάξω ένα ημερολόγιο με θέμα τα πρωτοσέλιδα των ΠΕΡΣΙΝΩΝ εφημερίδων (ΑΥΓΗ, ΧΩΝΙ και Εφ. Συντακτών) που περιγράφουν με γλαφυρό τρόπο την ..."μετακίνηση" στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του έτους που τελειώνει.
ΓΙα λόγους μεγέθους, έπρεπε να επιλέξω 30-40 πρωτοσέλιδα από το

Ιστορικά Γεγονότα | Λυδία



Κώστας Παπακοσμάς

Ανησυχεί έντονα η ΠΕΣΣ για το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ενωσης ΣΧολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), μετά τη συνεδρίαση με τους/τις Προέδρους και εκπροσώπους των Περιφερειακών Τμημάτων της χώρας, εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο

Α. ΘΕΩΡΕΙ «την αιφνίδια και αδικαιολόγητη περικοπή του επιδόματος ευθύνης, όχι απλά ως μισθολογική υποβάθμιση αλλά πρωτίστως ως ενέργεια που απαξιώνει την ποιοτική διάσταση της εκπαίδευσης».

Β. ΕΚΤΙΜΑ ότι «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις του υπουργού για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και τη μετατροπή του σε πραγματικό εργαστήριο μάθησης, ενσωμάτωσης και

Έγκριση διεξαγωγής 6ου Μαθητικού Συνεδρίου (PSMUN) στα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ».

Σχετικά έγγραφα: τα με αρ. πρ. 201512/Δ2/09-12-2015 και 208099/Δ2/17-12-2015 εισερχόμενα έγγραφα του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Απαντώντας στο με αρ. πρ. Φ.23.1/28021/03-12-2015 έγγραφό σας, με το οποίο μας διαβιβάσατε τη με αρ. πρ. 146/17-07-2015 αίτηση των Εκπαιδευτηρίων «Ο ΠΛΑΤΩΝ» και τα συνημμένα σε αυτή και σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, σας ενημερώνουμε ότι εγκρίνουμε τη διεξαγωγή του 6ου   Μαθητικού Συνεδρίου (PSMUN) στα Εκπαιδευτήρια «Ο ΠΛΑΤΩΝ»

Γ ́ Συνέδριο Νέων Ερευνητών υπό την αιγίδα του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας

ΕΥΧΕΣ Δ.Σ. ΠΕΒ




Το Διοικητικό Συμβούλιο της

Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων

σας εύχεται

καλές γιορτές και

ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2016.

5ος ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΥ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ και ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1.    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
1.1. Φορείς - Πλαίσιο
          α. Το Πανεπιστήμιο Πατρών διά του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ελληνική Φιλοσοφική Εταιρεία (ΕΦΕ) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Παν/μίου Χάρβαρντ  (ΚΕΣ) καθώς και με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.) προκηρύσσει τον 5ο  Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου υπό το γενικό θέμα:
«Η ηθική και το πρόβλημα του κακού»
σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ανά χείρας «Κανονισμό».
Ο Διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Πραγματοποιείται μετά από έγκριση του αρμοδίου για την παιδεία και εκπαίδευση υπουργείου με την

Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών - διδακτορικών τίτλων σπουδών εκπ/κων ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

Απόσπαση εκπαιδευτικού στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης στην Πρεσβεία της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, με το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού, για τρία σχολικά έτη

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΔΕ ΠΕΛΛΑΣ

Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας εκπαιδευτικών Π.Ε. Σάμου

Συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου διδασκαλίας εκπαιδευτικών Π.Ε. Λέσβου

Κυνηγητό των Τούρκικων Μαχητικών σε όλο το Αιγαίο… Ούρλιαζε ο Τουρκαλάς μετά την εμπλοκή …Έχω δύο Ρωμιούς στην ουρά μου!



Κυνηγητό των Τούρκικων Μαχητικών σε όλο το ΑιγαίοΚυνηγητό των Τούρκικων Μαχητικών σε όλο το Αιγαίο από Ελληνικά Μαχητικά!
Στα καταφύγια και στα υπόστεγα ξημεροβραδιάζονται οι Έλληνες Χειριστές των Μαχητικών στα Πολεμικά Αεροδρόμια του Αρχιπελάγους, αφού όλοι εκτιμούν ότι μετά την χθεσινή εμπλοκή αλλά και την σημερινή αναβαθμισμένη εισβολή των Των Τούρκικων F-16 στο FIR Αθηνών πάμε για κλιμάκωση!
Στριμωγμένος ο Ερντογάν αφού τίποτε δεν του πάει όπως θα ήθελε στο μέτωπο της Συρίας και με τους PKKάδες να μην παραδίνονται αλλά αν αμύνονται ακόμη και στην Ειδική Ταξιαρχία των Κοκκινομπερέδων που έριξε το Τούρκικο Επιτελείο Στρατού στην μάχη ,κάπου αλλού θα ξεσπάσει!
Ο Οικονομικός στραγγαλισμός της Τουρκίας που σταθερά επιχειρείται ,αν και τα αποτελέσματα θα

ΡΩΣΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΚΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..


#ΡΩΣΣΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΚΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..
ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ..ΤΟ ΡΩΣΣΙΚΟ ΥΠΕΞ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!!!
ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη φορολογία από το 2016

Όλες οι αλλαγές που έρχονται στη φορολογία από το 2016Μεγάλες ανατροπές έρχονται στη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων το 2016, με την κυβέρνηση να σχεδιάζει το νέο φορολογικό χάρτη με στόχο τη δικαιότερη κατανομή των βαρών και το χτύπημα της φοροδιαφυγής.
Στην ατζέντα συμπεριλαμβάνονται αλλαγές σε κλίμακα και συντελεστές για φυσικά πρόσωπα, φορολόγηση των αδήλωτων εισοδημάτων, κατάργηση φοροαπαλλαγών, νέος φόρος ακινήτων με αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και ενεργοποίηση του περιουσιουλογίου.
Συγκεκριμένα, από το νέο έτος το κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζει:
Νέα φορολογική κλίμακα: Τον Φεβρουάριο αναμένεται να ανοίξει ο διάλογος για τη μεγάλη

Ουρές στο Ειρηνοδικείο για τα κόκκινα δάνεια


Ουρές στο Ειρηνοδικείο για τα κόκκινα δάνειαΟυρές δεκάδων μέτρων έχει δημιουργηθεί έξω από το Ειρηνοδικείο από δανειολήπτες που τρέχουν να προλάβουν να ενταχθούν στις παλιές ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, καθώς από το 2016 θα ισχύουν αυστηρότεροι όροι για την προστασία της πρώτης κατοικίας.
Η προθεσμία για 170.000 περίπου νοικοκυριά στα οποία το στεγαστικό δάνειο έχει κοκκινίσει, λήγει αύριο, Πέμπτη.
Οι προειδοποιητικές επιστολές και οι προθεσμίες
Μέχρι στιγμής πάντως είναι ακόμα άγνωστο το τι θα πράξει η κυβέρνηση σχετικά με την προστασία

Αναδρομικές αυξήσεις έως 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές

Αναδρομικές αυξήσεις έως 100.000 ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτέςΝομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει διάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές.
Με τη διάταξη, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των

Σοκαριστικό βίντεο με νοσηλεύτρια να δέρνει άγρια βρέφος!

Σοκαριστικό βίντεο με νοσηλεύτρια να δέρνει άγρια βρέφος!Κάμερα στην κλινική SofiaMed στη Βουλγαρία κατέγραψε τη νοσηλεύτρια Emiliya Kovacheva να χτυπά βρέφος τεσσάρων ημερών με μεγάλη αγριότητα, ακόμα και να το δαγκώνει , σε τέτοιο βαθμό που υπήρξαν φόβοι πως το κοριτσάκι μπορεί να είχε υποστεί μόνιμη εγκεφαλική βλάβη ακόμα και να πέθαινε από τα χτυπήματα!
Η νοσηλεύτρια, μητέρα δύο παιδιών και η ίδια, υποστήριξε πως ολοκλήρωνε 24ωρη βάρδια και απλώς έχασε τον έλεγχο όταν το κοριτσάκι άρχισε να κλαίει στις δύο τη νύχτα με

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΕΠΕΙΓOΝ: ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ



Ο συνάδελφός μας Γιάννης Καλτσίδης περνάει δύσκολες ώρες και χρειάζεται επειγόντως αιμοπετάλια τύπου 0+ και 0-. Όσοι μπορείτε να δώσετε αίμα και ανήκετε σε αυτές τις ομάδες, αύριο στις 9 το πρωί να είστε στην αιμοδοσία του Νοσοκομείου Καβάλας.

Tαφόπλακα με νόμο (!!!) για τα μεταπτυχιακά

Άρθρο από την εφημερίδα ΔΗΟΚΡΑΤΙΑ
"ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ" για τα μεταπτυχιακά των πανεπιστημίων θα αποτελέσει διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στα μέλη ΔΕΠ να λαμβάνουν αμοιβή για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου δεν επιτρέπεται, μεταξύ άλλων, στους πανεπιστημιακούς να λαμβάνουν οποιασδήποτε φύσεως και μορφής αμοιβές από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, να κατέχουν άλλη, πλην του διδακτικού προσωπικού ΑΕΙ ή της θέσης

Προτείνονται νέοι πρόεδροι στα Συμβούλια Επιλογής Σχολικών Συμβούλων

Στις 7 Ιανουαρίου θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το 2016. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 στην αίθουσα Γερουσίας.

Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:
α) Διατύπωση γνώμης, σύμφωνα με τα άρθρα 32 παρ. 5 και 49 Α΄ του Κανονισμού της Βουλής, σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ. 2α του άρθρου 21 του ν. 4327/2015 (Α΄50), για το διορισμό μετά από ακρόαση του προτεινομένου από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νικόλαο Φίλη, στη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Επιλογής

Τροποποίηση της απόφασης προϋπολογισμού του έργου πληρωμή αναπληρωτών και ωρομισθίων από το ΠΔΕ


30 12 15 dimotiko3Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ( 2865/τ.Β/2015) η τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 179056/Β3/09−11−2015 (ΦΕΚ 2417/Β΄/2015) κοινής υπουργικής απόφασης «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 170321/Δ13/21−10−2014 (ΦΕΚ 2869/Β΄/2014) κοινής υπουργικής απόφασης «Χρηματοδότηση και Υλοποίηση του έργου “Πληρωμή Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών (2014ΣΕ04700000) από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας και

1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Προγράμματα Σπουδών − Σχολικά εγχειρίδια: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον»


1oSynedrio 4 6 March2016
Σας γνωστοποιούμε ότι το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του ΕΚΕΔΙΣΥ, η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος και το PIERCE- Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Προγράμματα Σπουδών − Σχολικά εγχειρίδια: Από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον».
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα, στο PIERCE - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς

Σπουδαία παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές αφήνει μια εκπαιδευτικός με μεράκι και πάθος για την επιστήμη της. Κατάφερε να συγκεντρώσει, ψάχνοντας κυρίως σε παλαιοπωλεία, σχεδόν όλα τα σχολικά εγχειρίδια Λογοτεχνίας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το 1884 έως το 1977!

Είναι κρίμα αυτό το κομμάτι να πάει χαμένο γιατί κανείς από την πλευρά της πολιτείας δεν σκέφτηκε να κρατήσει αρχείο, λέει η Χρυσάνθη Κουμπάρου-Χανιώτη. Μια σπουδαία ιστορική «προίκα» για τις επόμενεςΕίναι κρίμα αυτό το κομμάτι να πάει χαμένο γιατί κανείς από την πλευρά της πολιτείας δεν σκέφτηκε να κρατήσει αρχείο, λέει η Χρυσάνθη Κουμπάρου-Χανιώτη. Μια σπουδαία ιστορική «προίκα» για τις επόμενες γενιές άφησε με το αρχείο των 129 βιβλίων η Χρυσάνθη Κουμπάρου-Χανιώτη
Τα βιβλία αυτά είχαν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου, αφού καμία δημόσια Αρχή δεν θεώρησε απαραίτητο να διατηρήσει κάποια αντίτυπα. Ετσι η κ. Χρυσάνθη Κουμπάρου-Χανιώτη, σχολική σύμβουλος στο επάγγελμα, αφού έλιωσε τις σόλες των... παπουτσιών της, κατάφερε και συγκέντρωσε 129 Νεοελληνικά Αναγνώσματα, 480 συγγραφέων, τα οποία σήμερα συγκροτούν ένα πολύτιμο αρχείο για τους μελετητές αλλά και για τους

Αλλαγές στις αρμοδιότητες της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας

Τροποποίηση απόφασης ανάθεσης αρμοδιοτήτων στην Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Αθανασία Αναγνωστοπούλου.
Άρθρο 1
«α) από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης, με το σύνολο των Διευθύνσεων και των Τμημάτων που υπάγονται σ’ αυτή».
Άρθρο 2
Το άρθρο 2 της Υ27/08.10.2015 απόφασης του Πρωθυπουργού αντικαθίσταται ως εξής:

Συμπληρωματικές Παραγγελίες Βιβλίων σχολικών μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016



Σε συνέχεια επικοινωνίας με το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος"» (Ι.Τ.Υ.Ε.), σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκε η αποστολή των βιβλίων στα Κέντρα Διανομής. Οι σχολικές μονάδες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τον ιστότοπο

ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Οριστικά εκτός εξεταστέας ύλης της Γ' Λυκείου η γενοκτονία των Πόντιων

Οριστικός είναι ο αποκλεισμός του κεφαλαίου για τη Γενοκτονία των Ποντίων από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου. Σύμφωνα με την «απάντηση» του υπουργού Παιδείας, σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, η εξεταστέα-διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 καθορίζεται με την με αρ. 96080/Δ2/17-6-2015 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄1186)» και δεν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αλλαγών.
Από την πλευρά του, έντονα επικριτικός ήταν ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος

Ο οριστικός πίνακας οργανικών κενών ΕΕΠ&ΕΒΠ για τις μεταθέσεις 2016-17

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  
&  ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ  ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ. – Πόλη: 151 80 - Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr    
email: t08deab@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Φ. Λυμπεροπούλου,
Χ. Τσιμπίδου, Ε. Καψιώτη
Τηλέφωνο: 210 344 2933, 344 2197
Φαξ: 210 344 2193


Μαρούσι, 29-12-2015
     Αρ. Πρωτ.  213141/Δ3


ΘΕΜΑ: «Κενές οργανικές θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ 14ΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΦΙΛΗΣ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ


ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΙΛΗΣ


ΠΟΡΤΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


Μνημονιακοί... αμνήμονες


Μνημονιακοί... αμνήμονεςΌλα τα επίμαχα θέματα στο τραπέζι ρίχνει η κυβέρνηση σε μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Ο Καμμένος θυμήθηκε την στράτευση των γυναικών, ο Βαλλιανάτος φιλιέται ακόμη στη Βουλή και ο Αύγουστος Κορτώ τρέχει να υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης προκειμένου να προλάβει τον Φαλελάκη.
Ο Νίκος Φίλης εγκατέλειψε τις μακαρονάδες και τη γενοκτονία των Ποντίων και αποφάσισε να εφαρμόσει το όραμά του για την Παιδεία. 14 χρόνια υποχρεωτική εκπαίδευση, ένα χρόνο παραπάνω προσχολική αγωγή αλλά με τι; Με πόσα λεφτά και με ποιες υποδομές; Εδώ δεν έχουν νηπιαγωγούς και τάξεις για μία υποχρεωτική χρονιά θα βρουν και για

Συγκλονισμένο το πανελλήνιο: «Έσβησε» 4χρονη που χειρουργήθηκε στο Ηράκλειο για «κρεατάκια»

pagnh2Σοκ  τα ξημερώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εξέπνευσε ένα 4χρονο κοριτσάκι μετά από μια επέμβαση ρουτίνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το παιδί εισήχθη σε κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση και να αφαιρεθούν «κρεατάκια». Tα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά και το κοριτσάκι παρουσίασε

Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" - Κ@λοτούμπα με πιρουέτα...

ΔΩΡΟ ΣΥΡΙΖΑ: Εγκύκλιος για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Εκδόθηκε η εγκύκλιος που αφορά στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους των πρώην ειδικών ταμείων (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, τραπεζών κ.λπ.).

Όπως επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «παρουσιάζεται μερική βελτίωση στη μεγάλη αδικία που προκλήθηκε με την ψήφιση του Ν.4336/2015, αφού τελικώς για τους ασφαλισμένους πριν την 31.12.1982 διατηρείται η 35ετία και μετά την 18/8/2015, αλλά καταργείται το πλεονέκτημα που είχαν οι εν λόγω ασφαλισμένοι να συνταξιοδοτούνται χωρίς όριο ηλικίας».

Πιο συγκεκριμένα:

Όσοι εργαζόμενοι είναι ασφαλισμένοι έως 31.12.1982 και έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια ασφάλισης

Τα μαζεύει ο Καμμένος για τη στράτευση των γυναικών

Τα μαζεύει ο Καμμένος για τη στράτευση των γυναικώνΤα παίρνει πίσω τώρα τα όσα εξήγγειλε για υποχρεωτική στράτευση γυναικών ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος.
Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης δεν το λέει ευθέως ότι μπαίνει στο ψυγείο η πρωτοβουλία του, αλλά αφήνει να διαρρεύσει ότι «μια κουβέντα κάναμε, μια σκέψη ήταν, μια πρόταση και τίποτα άλλο». Και τούτο βεβαίως γίνεται μετά το «άδειασμα» που του έγινε από

Τα νταούλια φεύγουν, η γκλίτσα έρχεται…

Ως γνωστόν το «παράλληλο πρόγραμμα» αποσύρθηκε με εντολή των δανειστών, αλλά οι κυβερνητικοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως θα το επαναφέρουν μετά τις γιορτές, υπό νέο τίτλο: Νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική.

Δεν γνωρίζουμε τι από όσα προέβλεπε το αποσυρθέν νομοσχέδιο θα επανέλθει, αλλά ενόψει ασφαλιστικού και αγροτικού το μόνο βέβαιο είναι πως χωρίς επικουρικές συντάξεις και με υπερφορολογημένους αγρότες, η «κοινωνική πολιτική» έχει πάει ήδη περίπατο.

Άλλωστε, ούτε το «παράλληλοι πρόγραμμα» είχε την παραμικρή σχέση με κοινωνική πολιτική – και

Επετεύχθη συμφωνία για εκκένωση 3 πόλεων στη Συρία


Επετεύχθη συμφωνία για εκκένωση 3 πόλεων στη ΣυρίαΟι σύροι αντάρτες που είναι υπό πολιορκία σε μια πόλη στα σύνορα με τον Λίβανο και οι οικογένειες που έχουν αποκλειστεί σε δύο σιιτικές πόλεις της βόρειας Συρίας πρόκειται να απομακρυνθούν τη Δευτέρα, μετά από πολλούς μήνες καθυστέρησης της εφαρμογής του δεύτερου σταδίου μιας από τις ελάχιστες συμφωνίες στις οποίες έχουν καταλήξει οι εμπόλεμες πλευρές στη χώρα, όπως ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.
Με τη συμφωνία αυτή, δεκάδες αντάρτες, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι επί μήνες στην πόλη

Renzi: Η Ευρώπη επέλεξε λάθος οικονομική πολιτική


"Η Ευρώπη αναπτύσσεται λιγότερο απ' ό,τι πίστευε διότι κατά την άποψή μου επέλεξε εσφαλμένη οικονομική πολιτική", δήλωσε ο Matteo Renzi κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από το τέλος της χρονιάς.

"Εξέφρασα αυτή την άποψή μου και στην πρόσφατη ευρωπαϊκή σύνοδο", πρόσθεσε ο Renzi, σύμφωνα με τον οποίο η Ιταλία "σέβεται όλες τις υποχρεώσεις της, αλλά θεωρεί συγχρόνως ότι αυτό το μοντέλο οικονομικής πολιτικής είναι αναποτελεσματικό".

"Από το 2008 και έπειτα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις πολιτικές του Ομπάμα η ανεργία τελικά

Η Τουρκία βιώνει μία από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της, εκτιμά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Η Τουρκία βιώνει σήμερα μια από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία της, δήλωσε στην καταληκτική ομιλία του για το 2015 προς τα μέλη του κόμματός του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).
"Σήμερα, η Τουρκική Δημοκρατία βιώνει μια από τις πιο χειρότερες κρίσεις. Έχουμε εισέλθει σε αυτόν τον δρόμο", δήλωσε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, κάνοντας λόγο για πέντε ζητήματα που αποτελούν τα βασικά προβλήματα κατά τον ίδιο: "Τρομοκρατία, οικονομία, παιδεία, κοινωνική ειρήνη και κράτος δικαίου".
Ο Κιλιτσντάρογλου χαρακτήρισε το 2015 "πολύ σημαντικό" για την πολιτική ιστορία της Τουρκίας,

Γιατί χτυπούν τα τέλια από την άλλη όχθη του Ατλαντικού;

Δεν ξέρω πόσοι δώσατε την δέουσα προσοχή στις εκτιμήσεις του ινστιτούτου Stratfor για την πολιτική αστάθεια που εκτιμά ότι θα υπάρξει στην Ελλάδα το 2016. Ο American boy Αλέξης, πάντως, καλό θα ήταν να δώσει από την πλευρά του ιδιαίτερη προσοχή στις επισημάνσεις της συγκεκριμένης έκθεσης. Ξέρει αυτός γιατί...
Γιατί προφανώς γνωρίζει πολύ καλά τι είδους think tank είναι το Stratfor και τι σημαίνουν τα καμπανάκια που κρούει μέσα από τις εκθέσεις του. Όταν λοιπόν από την άλλη όχθη του Ατλαντικού κάνουν λόγο για απειλή πολιτικής αστάθειας και για πιθανή κοινωνική αναταραχή, είναι βέβαιο ότι το έχουν μελετήσει πολύ καλά το πράγμα. Και επειδή στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι έχει βρει ώτα πολύ πιο ευήκοα από εκείνα των Βρυξελλών, ας έχει

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Αλλαγές σε επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση




Οι ΑΛΛΑΓΕΣ που αναμένονται στην τεχνική εκπαίδευση με νομοσχέδιο που θα αφορά τη δομή των Επαγγελματικών Λυκείων και το έτος μαθητείας δεν θα περιοριστούν μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο κ. Διάκος έβαλε στο τραπέζι των συζητήσεων δύο βασικούς και δημοφιλείς κλάδους, τις επιστήμες Υγείας και τις τεχνικές σπουδές, θέτοντος το ζήτημα ενός διαφορετικού τρόπου οργάνωσης που θα καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα: από τα ΕΠΑΛ (τεχνολογικός τομέας και επιστήμες υγείας} μέχρι και το Πολυ­τεχνείο και τις Ιατρικές Σχολές. «Θα πρέπει να

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ


Διαδικασία παραλαβής βιβλίων από το ελεύθερο εμπόριο



Σας γνωρίζουμε ότι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, στις οποίες διδάσκονται τα μαθήματα ειδικότητας για τα οποία προβλέπονται βιβλία του ελεύθερου εμπορίου (επισυνάπτεται ο σχετικός πίνακας), αφού παραλάβουν τα αντίστοιχα βιβλία από τους εκδοτικούς οίκους, θα πρέπει να αποστείλουν στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. – Δ/νση Επαγγελματικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα

Γιατί ο διάλογος για την παιδεία θα αποτύχει

Άρθρο του Πάνου Αμυρά στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Στη Φινλανδία, η οποία τη δεκαετία του '80 αποφάσισε να επενδύσει στη γνώση καταφέρνοντας μέσα σε δύο δεκαετίες να έχει ένα από τα πιο σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα παγκοσμίως, συζητούν για το εάν θα πρέπει να καταργηθούν τα μαθήματα από τα σχολεία.

Όχι για να τεμπελιάζουν οι μαθητές, αλλά γιατί υπάρχει η άποψη ότι μεγαλύτερη αξία από τα στεγνά μαθήματα έχει η διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων προτάσσοντας για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά την πράξη από τη

Χιλιάδες εκπαιδευτικούς προσέλαβε η Γερμανία για να διδάξουν την Γερμανική γλώσσα στους πρόσφυγες

Η Γερμανία έχει προσλάβει 8.500 εκπαιδευτικούς για να διδάξουν τη γερμανική γλώσσα στα παιδιά των προσφύγων καθώς η χώρα αναμένει ότι ο αριθμός των αφίξεων νέων προσφύγων θα φθάσει στα ύψη, αναφέρει η Die Welt σε δημοσίευμά της στην ηλεκτρονική έκδοση την περασμένη Κυριακή .
Ο Heinz - Peter Meidinger , επικεφαλής του συνδικάτου των δασκάλων, δήλωσε ότι η Γερμανία θα χρειαστεί έως 20.000 επιπλέον εκπαιδευτικούς για την κάλυψη των νέων αναγκών.

Περίπου 196.000 παιδιά προσφύγων θα εισέλθουν στο γερμανικό σχολικό σύστημα το τρέχον

Πώς καλλιεργείται η κριτική σκέψη; Και κυρίως πώς το κατορθώνεις στο Δημοτικό;

Πώς καλλιεργείται η κριτική σκέψη; Και κυρίως πώς το κατορθώνεις στο Δημοτικό; Δύσκολες οι απαντήσεις για πολλούς λόγους:

-Δεν είναι εύκολο να την ορίσεις. Υπάρχουν δεκάδες ορισμοί, οι οποίοι από μόνοι τους δεν προσφέρουν πολλά.

-Ακόμα κι αν το κατορθώσεις, το αποτέλεσμα θα είναι πολυσχιδής έννοια, η οποία δύσκολα τιθασεύεται στα πλαίσια του μαθήματος. Ο ορισμός από μόνος του δεν αρκεί. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα πλήρες αναλυτικό πρόγραμμα.

-Όλο το ελληνικό αναλυτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να εμποδίζει την

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη της κενής θέσης Υπευθύνου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) σε Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας –Θράκης

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη κενών θέσεων Υπευθύνου και Τεχνικού Υπευθύνου των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) αρμοδιότητας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας –Θράκης

Απόσπαση εκπαιδευτικού στις σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του Συντονιστικού Γραφείου Εκπαίδευσης στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο, με το ειδικό επιμίσθιο του εξωτερικού, για τρία σχολικά έτη

Απόσπαση εκπ/κού κλ.ΠΕ70 στις σχολικές μονάδες της Ρουμανίας (περιοχή ευθύνης Σ.Γ. Μαριούπολης) για τρία συνεχή σχολικά έτη, με το ειδικό επιμίσθιο εξωτερικού

«Ανακοίνωση ορισμού νέας καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε ΕΠ.Ε.Σ. Πρότυπων ή Πειραματικών Σχολείων»



            Σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων depps.minedu.gov.gr, έχει αναρτηθεί η από 22-12-2015 ανακοίνωση του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στο πλαίσιο της με αριθμ. 196637/Δ6/3-12-2015 Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  για συγκρότηση των  Επιστημονικών

Μεταρρύθμιση στη παιδεία: 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, ολοήμερα παντού, νέο λύκειο ανεξάρτητο από εισαγωγή στα ΑΕΙ



Ôçí ðñþôç ôçò óõíåäñßáóç  ðñáãìáôïðïéçóå  óçìåñá  ç åðéôñïðÞ Åèíéêïý êáé Êïéíùíéêïý Äéáëüãïõ ãéá ôçí Ðáéäåßá, óå áßèïõóá ôïõ Õðïõñãåßïõ. Ôçí Ýíáñîç ôùí åñãáóéþí êçñõîå ï Õðïõñãüò Ðáéäåßáò, ¸ñåõíáò êáé ÈñçóêåõìÜôùí,Íßêïò Ößëçò. ΣΧΟΛΙΟ: ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΛΑ... ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ!!!
Τη νέα μεγάλη μεταρρύθμιση στη παιδεία, με την καθιέρωση ενός καθολικά νέου εκπαιδευτικού συστήματος με νέα προγράμματα σπουδών και απεξάρτηση του λυκείου από την εισαγωγή στα ΑΕΙ-ΤΕΙ, σκιαγράφησε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στην πρώτη συνεδρίαση σήμερα της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Ο κ. Φίλης, περιγράφοντας τους στόχους της νέας μεταρρύθμισης έκανε λόγο για καθιέρωση 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, αναμόρφωση της ειδικής αγωγής, μέσω του συστήματος της συνεκπαίδευσης, καθιέρωση του ολοήμερου δημοτικού σχολείου παντού, αλλαγή της δομής του λυκείου και της συνακόλουθης πρόσβασης στην

Έχεις πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ; Γίνεσαι διοικητής νοσοκομείου!

Αναρτήθηκε σήμερα στη "Διαύγεια" η προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των Διοικητών και των Αναπληρωτών Διοικητών στα Νοσοκομεία της χώρας. Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων ορίζεται η 19 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 15:00.
Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι στα απαραίτητα προσόντα περιλαμβάνεται μόνο η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ μεταπτυχιακοί τίτλοι ή προϋπηρεσία απλά συνεκτιμώνται.
Πιο συγκεκριμένα τα προσόντα που λαμβάνονται υπ’ όψιν είναι τα παρακάτω:
1. Διδακτορικός τίτλος σπουδών συναφής με τις υπηρεσίες υγείας, τη διοίκηση ή τα οικονομικά. 
2. Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σχετικός με τη διοίκηση, οικονομικά και πληροφορική μονάδων υγείας ή άλλος συναφής τίτλος σπουδών στη διοίκηση και τα οικονομικά. 
3. Τίτλοι σπουδών στο εξωτερικό σε συναφές αντικείμενο με τη διοίκηση νοσοκομείων ή

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ


Συμπληρωματικές Παραγγελίες Βιβλίων σχολικών μονάδων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016

Σε συνέχεια επικοινωνίας με το «Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων "Διόφαντος"» (Ι.Τ.Υ.Ε.), σας γνωρίζουμε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκε η αποστολή των βιβλίων στα Κέντρα Διανομής. Οι σχολικές μονάδες μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από τον ιστότοπο

Παράταση επισκέψεων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης στο Κέντρο Επισκεπτών του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος



               Σχετ. έγγραφο: το με  αρ. πρ. 205704/Δ2/11-12-2015 εισερχόμενο του οικείου Υπουργείου

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η υλοποίηση των δωρεάν εκπαιδευτικών επισκέψεων σχολείων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Συγκεκριμένα, η παράταση διεξαγωγής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ξεκινά από την 9η Φεβρουαρίου 2016 και θα διαρκέσει έως το τέλος της σχολικής χρονιάς 2015-2016.
Οι επισκέψεις των σχολείων, ανά βαθμίδα Εκπαίδευσης,  έχουν ως ακολούθως:

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το πρόγραμμα της επίσκεψης καλύπτει όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Οι μέρες και οι ώρες  των επισκέψεων ανά τάξεις των 25 παιδιών διαμορφώνονται ως εξής: Τρίτη έως Παρασκευή,

Δελτίον Τύπου της Ημερίδας : «Ο Ελληνισμός της Ουκρανίας»


002.jpgὉ Ὀργανισμὸς γιὰ τὴν Διάδοση τῆς Ἑλληνικῆς Γλώσσας διοργάνωσε ἐκδήλωση μὲ θέμα : «Ὁ Ἑλληνισμὸς τῆς Οὐκρανίας», τὸ Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 στὸ Ἐμπορικὸ καὶ Βιομηχανικὸ Ἐπιμελητήριο Πειραιῶς στὸ πλαίσιο τοῦ πολυσυνεδρίου «Money Show».

Στὴν ἐκδήλωση ἔδωσαν τὸ παρὸν πολλοὶ διακεκριμένοι ἄνθρωποι ἀπὸ τὸν χῶρο τοῦ πνεύματος, Καθηγητές, Ἐρευνητές, Συγγραφεῖς, Ἐκπαιδευτικοὶ καὶ Οὐκρανοί.

Συντονίστρια τῆς ἐκδηλώσης ἦταν ἡ Πρόεδρος τοῦ ΟΔΕΓ, Καθ. Ἀριστέα Τόλια, ἡ ὁποία, ἀφοῦ παρουσίασε σύντομα τοὺς στόχους τοῦ Συλλόγου μας, ἔδωσε τὸν λόγο στὸν κο Volodymyr Shkurov, Πρέσβη τῆς Οὐκρανίας στὴν Ἑλλάδα. Ὁ κος Volodymyr Shkurov ἀπηύθυνε σύντομο χαιρετισμὸ καὶ ἀναφέρθηκε στὴν ἔντονη

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων», ΚΑ’ Σύνοδος 2015-2016.

Σχετικό έγγραφο: το με αρ. πρ. 208841/Δ2/18-12-2015 εισερχόμενο έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε
συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Υπουργείο Παιδείας και
Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».
Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο τελευταία χρόνια εφαρμόστηκαν με επιτυχία σημαντικές καινοτομίες στη δομή του προγράμματος: άλλαξε ο τρόπος συμμετοχής των μαθητών και ανάδειξης των «εφήβων βουλευτών», με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών, άλλαξε ο τρόπος οργάνωσης των εργασιών

ΕΒΔΟΜΟ (7ο) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ

Τέχνη και Πολιτική
Αφιέρωμα στον Αριστοτέλη
Διοργάνωση: Εργαστήριο Φιλοσοφικής Έρευνας πάνω στο Φαντασιακό και Περιοδικό Φιλοσοφείν. Πολιτικά Ανθρωπολογικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Πέμπτη 25 (18.30 -22.00 μ.μ.), Παρασκευή 26 (09.30 -21.00 μ.μ.) και Σάββατο 27 Φεβρουαρίου

"Κάθισε παιδί μου να διαβάσεις". Πώς θα πείσετε το παιδί να μελετήσει στο σπίτι

"Θα τα κάνω αργότερα", "δεν μας έβαλε τίποτα", "θα πάμε εκδρομή", "τα ξέρω". Οι πιο συνηθισμένες δικαιολογίες για να αποφύγει το παιδί να μελετήσει. Υπάρχει τρόπος να τις ξεπεράσουμε;
Όλοι οι γονείς θα ήθελαν να υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να ενθαρρύνουν το παιδί να μελετήσει στο σπίτι.Δυστυχώς, δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι γι αυτό.Υπάρχουν όμως κάποιες μέθοδοι που βοηθούν το παιδί να αναπτύξει και να διατηρήσει ένα πρόγραμμα μελέτης.Για κάποιους γονείς, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει και οι ίδιοι να αλλάξουν τη δική τους στάση απέναντι στη μελέτη και στον τρόπο που παρακινούν ή όχι το παιδί να μελετήσει.
1.  Κατανοήστε τα πλεονεκτήματα της μελέτης στο σπίτι: αν εσείς δεν πιστεύετε ότι έχει σημασία το παιδί να διαβάζει στο σπίτι, θα είναι πολύ δύσκολο να πείσετε το παιδί να κάνει τις εργασίες του.
·Η μελέτη στο σπίτι ενισχύει αυτά που διδάχτηκε το παιδί στο σχολείο και δίνει

Χριστούγεννα στο Ιερό Παλάτιον

  Σχεδιαστική αναπαράσταση του Ιερού Παλατιού από τον αρχιτέκτονα C. Vogt (1934). Σημειώνονται με αριθμούς τα κτίρια από τα οποία διερχόταν η αυτοκρατορική πομπή την ημέρα των Χριστουγέννων κατευθυνόμενη προς το ναό της Αγίας Σοφίας
Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΛΟΥΚΑΚΗ , βυζαντινολόγου
        Η τελετουργική πομπή του Βυζαντινού αυτοκράτορα προς τnν Aγία Σοφία τnν ημέρα των Χριστουγέννων ήταν ένα από τα λαμπρότερα θεάματα και από τα σημαντικότερα κοινωνικά γεγονότα στη ζωή της μεσαιωνικής Κωνσταντινούπολης.
       Το Βυζάντιο, ένα κράτος κατ' εξοχήν μοναρχικό, είχε από πολύ νωρίς μια αυστηρά καθορισμένη ιεραρχία αξιωματούχων και τιτλούχων και ένα πρωτόκολλο απαρέγκλιτο που ρύθμιζε οποιαδήποτε εκδήλωση. Η τάξις αποτελούσε μέρος της αυτοκρατορικής ιδεολογίας. Χαρακτηριστικά, ο